Mozilla Firefox 13.0.1 Final

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
firefox.jpg

Firefox 13.0.1 kararlı sürüm yayında. 13. sürüm güncellendi. Hayırlı olsun.

Mozilla Firefox 13.0.1 Final - Windows

Mozilla Firefox 13.0.1 Final - Linux
Mozilla Firefox 13.0.1 Final - Linux x86-64
Mozilla Firefox 13.0.1 Final - MAC

changelog

important update which fix issue running under Sandboxie

isevinc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sürüm 13 ile birlikte yüklenen flashplayer 11_3_300 sürüm sayesinde mozilladan soğudum
işlemci %100 çalışmaya başladı
istemeye istemeye uzun yıllar kesintisiz kullandığım mozillanın yanına chrome kurdum ve hatta ie yi bile kullanmaya başladım

fredyy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bunlar da sürekli güncelleme getirip duruyorlar. ayda bir güncelleme. iyi güzel tarayıcı, ben de kullanıyorum ama sürekli güncelleme getirmese iyi olur.

yani ne bileyim bir faydasını da görmüyorum yükledikten sonra açıkçası. birşey değişmiş gibi gelmiyor.

memo3131

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sürüm 13 ile birlikte yüklenen flashplayer 11_3_300 sürüm sayesinde mozilladan soğudum
istemeye istemeye uzun yıllar kesintisiz kullandığım mozillanın yanına chrome kurdum ve hatta ie yi bile kullanmaya başladım
aynı sorun bendede var pc yı oyle bır kasıyorkı firefox 13 ile flash player 11.3 ,bende opera kullanmaya başladım, opera 12 tavsiye ederim :D

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Arkadaş neden her güncellemesindne sonra eklentiler sorun oluyor bu meretin !!! kaspersky ın hiçbi eklentisini desteklemiyo 13 de 13.01 de mecbur

chrome ye geçtim...

veyselcelik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaş kullanamıyosanız kullanmayın.. chrome var sizler için..

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
yav ne kadar hızlısın hacı tam ben koyucaktım :((( :)

Aşırı hızlı davrandık mod bile yanıldı aynı konuyu açtım sandı bastı kırmızı kartı. Neyse sonra düzeltildi bu ufak hata :)

Sorun firefoxtan değil flash tan kaynaklanıyor. Flash 11.3 sürüme güncellediğinden beri çalışma prensibini değiştirmiş. Artık kendi başına tarayıcıdan bağımsız çalışıyor. Ne demek istediğimi youtube dan video izlerken görev yöneticisini açtığınızda gürürsünüz. Görev yönetisi işlemler kısmında flash.exe dosyasını çalışırken ve işlemci ve ram kullanımını görürsünüz. (ayrı işlem yürütüyor)

ama 11.3 ten önce misal 11.2 de durum böyle değildi. Firefox plug in üzerinden bu işi yapıyordu. Herhangi eski sürümü yükleyin ve görün. Siz video izlerken plugin container ın çalışması artacaktır.

yani önceleri firefox hiç olmazsa flash a azda olsa ayar çekiyordu. Şimdi flash bağımsız çalışıyor. Suçu firefox a atmayın :)

aynı sorun bendede var pc yı oyle bır kasıyorkı firefox 13 ile flash player 11.3 ,bende opera kullanmaya başladım, opera 12 tavsiye ederim :D

Cevabı yazdım yukarıya. Opera kullanmak yada başka bir tarayıcı kullanmakla alaka yok. Sorun flash tadır. Eski sürümü 11.2 mesela yükleyerek bir süreliğine çözüm bulabilirsiniz.

Arkadaş neden her güncellemesindne sonra eklentiler sorun oluyor bu meretin !!! kaspersky ın hiçbi eklentisini desteklemiyo 13 de 13.01 de mecbur

chrome ye geçtim...

Sizin problemde kaspersky geliştiricileri ile alakalı bir durum. Firefox geliştiriciler denesin, hataları görsün diye final sürümden başka beta, aurora, nightly sürümleri çıkarıyor. Fakat tembel kaspersky ekibi mevcut eklentisini geleceği düşünerek ayarlamıyor. Bu durumda firefox suçlanamaz. Suç Kaspersky gelişticilerinde. Eğer uğraşmak istemiyorlarsa eklenti hazırlamasınlar firefox için olsun bitsin :) Ama bu adamlar o kadar tembelki daha düne kadar eklentileri google search te çalışmıyordu daha doğrusu desteklemiyordu. :) Şu an durum ne oldu bilmiyorum. Bu duruma çare buldular mı takip etmedim açıkcası.

Genç FB

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kurduk bakalım bır fark görebılecekmıyız.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
italik yazılarda bi gariplik sezen var mı? sanki bazı yerlerde fazla boşluk oluyor

Kemal44

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ben de sayfanın aşağısına inerken başım dönüyo :D

çok kötü olmuş bu özelliği

dirent

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Flash player plug-in 11.3.300.257 kesin olarak sorunlu.

Kullandığım Dfx programında net olarak yaşadım sorunlu olduğunu. Dfx'in aylar önce çıkan son sürümünde Winamp, Media Player vb. medya oynatıcıların sesini güçlendirmesine ek olarak, tarayıcılarda oynatılan videolara da (örneğin Youtube'daki videolar gibi) ses güçlendirme desteği gelmişti. Aylardır sorunsuz kullanıyordum, ta ki Flash'ı 11.3.300.257'ye güncelleyene kadar. Aniden kullandığım tüm tarayıcılarda (Firefox 14, IE 9, Opera 12) bu özellik gitti. Epeyce bir araştırmadan sonra sorunun Flash Player'da olduğunu farkettim. Flash Player'i kaldırıp eski sürümü (11.2.202.235) netten bulup yükleyince sorun da ortadan kalktı.
Gördüğüm kadarıyla bugün itibariyle 11.3.300.257'den sonra şimdi 11.3.300.262 versiyonu çıkarmışlar ama denemedim belki bu sorun ortadan kalkmıştır ama ben güvenmiyorum. Şimdilik bir sorun yok diye 11.2.202.235 'yi kulanmaya devam edeceğim. Flash'ın 11.4 versiyonu çıksa da yedekte 11.2.202.235'i bekletecem.
Muhtemelen CPU kullanımı ile ilgili sorunda Flash ile ilgilidir.

Flash, Macromedia'nın elindeyken iyiydi de Adobe'a geçince işler bozuldu. Bir türlü 'budur' denilebilecek bir sürüm çıkaramıyorlar. İkidebir arasürüm arasürüm, güncellemeler... Sıkıyor bence kullanıcıyı. En azından ben sıkılıyorum.
Belki de kasten kullanıcıların Adobe'a olan firma bilinilirliğini, ilgilerini, algılarını canlı tutmak için yapıyorlardır, bilemiyorum. Ama her halûkarda beni bunaltıyor.

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12