Moto G vs T50 vs Discovery vs Zenfone 5 vs İntouch 4

Mehleb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence moto g ve discovery yerine lumia 630 (veya 625) ve T50 çok daha mantıklı duruyor...

Yazdığın yazıya da helal olsun ...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
benim tercihim iki tane moto g ve turkcell t50 olur.

nevrans

Asistan
Reaksiyon puanı
6
T50 orta bir telefon bence kötü olmamış kit kat son sürüm android yüklü

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Çok güzel bi konu olmuş, düşük bütçeli telefon arayanlar için eline sağlık. :):)

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Edit : Testin kazanani eklendi. Arayuz kriteri eklendi. T50 hakkinda bazi bilgiler eklendi. Ufak yazım hatalari duzeltildi.

mustafaysu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
...Depolama : Her 3 Android telefonunda 16 gb dahili hafizasi varken Turkcell T50 de micro sd kart destegi bulunmuyor. Dolayisiyla bu kategori Discovery ve Moto G birincilikleri paylaşıyor . Lumia 630 ise 8 gb dahili hafizaya sahip, diger cihazlara göre geride kalıyor. (Moto g-Discovery)

Ekran : Her 3 Android telefonda hd cozunurlukte ekran kullaniyor. Ancak gorilla glass 2 kullanan Discovery glass 3 kullanan T50 ve Moto G den geride kaliyor. Ve 5 inc ekran büyüklüğünün avantajindan da faydalanan T50 bu kategoride liderlige oynamasini beklerken kullanilan ekranin kalitesinin düşük olmasi T50 yi liderlikten aliyor. Ozellikle dokunmatik konusunda belli sıkıntıları var.Moto g ise gercekten kaliteli bir panel kullanmis ve bu telefonlar arasinda 329 ppi ile en keskin ekrana sahip. Lumia 630 ise düşük ekran çözünürlügu ile bu kategorinin sonuncusu. (Moto g)...

Hocam öncelikle karşılaştırma için teşekkürler, yaklaşık 20 gün olmuş ama gözüme birkaç hata (veya eksiklik) çarptı, konuyu okuyan gören birisi yanlış anlamasın. "Turkcell T50 de micro sd kart destegi bulunmuyor." Turkcell T50'yi bu yüzden elemişsiniz fakat Motorola Moto G'de de Micro SD kart desteği yok, yani depolama tarafında Moto G ve T50 aynı seviyedeler, diğer yandan Nokia Lumia 630 8GB dahili hafızanın yanında 128GB'a kadar MicroSD kart desteği sunuyor bence bu oldukça önemli bir ayrıntı. Bu yüzden karşılaştırmayı General Mobile Discovery ve Nokia Lumia 630 kazanıyor olmalıydı.

Ekran karşılaştırmasında belirtilmemiş bir bilgi var; Nokia Lumia 630'da da Corning Gorilla Glass 3 var, bu camı orta sınıf telefonlarda görmek oldukça zor, Lumia 630 ve Moto G de bulunurken T50'de Corning Gorilla Glass 2 bulunuyor.

Karşılaştırma için tekrar teşekkür ederim.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
onu bunu bırakın Turkcell T50 4G LTE destekli bu diğerlerini ezer.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Hocam öncelikle karşılaştırma için teşekkürler, yaklaşık 20 gün olmuş ama gözüme birkaç hata (veya eksiklik) çarptı, konuyu okuyan gören birisi yanlış anlamasın. "Turkcell T50 de micro sd kart destegi bulunmuyor." Turkcell T50'yi bu yüzden elemişsiniz fakat Motorola Moto G'de de Micro SD kart desteği yok, yani depolama tarafında Moto G ve T50 aynı seviyedeler, diğer yandan Nokia Lumia 630 8GB dahili hafızanın yanında 128GB'a kadar MicroSD kart desteği sunuyor bence bu oldukça önemli bir ayrıntı. Bu yüzden karşılaştırmayı General Mobile Discovery ve Nokia Lumia 630 kazanıyor olmalıydı.

Ekran karşılaştırmasında belirtilmemiş bir bilgi var; Nokia Lumia 630'da da Corning Gorilla Glass 3 var, bu camı orta sınıf telefonlarda görmek oldukça zor, Lumia 630 ve Moto G de bulunurken T50'de Corning Gorilla Glass 2 bulunuyor.

Karşılaştırma için tekrar teşekkür ederim.
Ilginiz icin tesekkurler gerekli aciklamalar ve duzenlemeler yapildi. Telefonlar elimde olmadigindan bir cok farkli kaynaktan araştırıyorum bu yuzden bazen küçük hatalar olabiliyor :)

mustafaysu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ilginiz icin tesekkurler gerekli aciklamalar ve duzenlemeler yapildi. Telefonlar elimde olmadigindan bir cok farkli kaynaktan araştırıyorum bu yuzden bazen küçük hatalar olabiliyor :)

İnsanlıktır hocam düşünüpte böyle bir konu açmanız yeter, zaten varsa sorun hemen kendini gösterir, şu şu yanlış yazılmış diye birbirimizin kalbini kırmaya gerek yok :)

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Bence T50 tarafındayım. Belki 4G ülkemizde olmaması bi sorun, ama geleceği düşünerek Turkcell'in bu telefonda 4G bulundurması, ülkemizde 4G'ye geçişin yavaştan başlayacağına bir işaret olarak görüyorum. Ayrıca tasarım açısından beğendim. Kalınlık desen oldukça iyi, ekran kalitesi desen zaten IPS ekranın (TFT yazıyor ama ekranı IPS, inceleme videolarını izledim) kalitesini herkes bilir. Kamera kalitesi fiyatına göre eh işte. Kötü yanları ise raminin 1GB olması. Ayrıca 5" HD ekrana o pil yeter mi bilemem. Kısacası bu fiyata bu telefon gerçekten alınası olmuş. Büyük ekran sevenler için T50 iyi bir alternatif.

Konu için teşekkürler, çok bilgilendirici bir konu olmuş. Bu fiyatlarda telefon alacakların bakmasının gerekli olduğu bir konu. Eline sağlık hocam.

burockaydn1999

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben general mobile discovery ve turkcell t50 arasında kaldım gönlüm t50 den yana siz ne önerirsiniz?

burockaydn1999

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende öyle düşünüyorum moto g yi hiç düşünmedim ekranı küçük kamerası küçük yani t50 daha iyi 4G de gelecek daha iyi yani

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
aga lg g2 yi alamam çok müthiş telefon lg g2 de alamam bursla alacağım zaten lise 1 deyim nasıl alayım

Ihtiyacina gore karar vermen gerekiyor T50 yi geçen gun turkcell bayinde denedim guzel telefon ancak bazi eksikleri var Micro sd takilamamasi, arayuzun yavas olmasi vs gibi git bir dene hosuna giderse al ancak discovery alma bence moto g al discovery alacağına

burockaydn1999

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ihtiyacina gore karar vermen gerekiyor T50 yi geçen gun turkcell bayinde denedim guzel telefon ancak bazi eksikleri var Micro sd takilamamasi, arayuzun yavas olmasi vs gibi git bir dene hosuna giderse al ancak discovery alma bence moto g al discovery alacağına
moto g nin ekranı küçük t50 ye baktım benim için yeterli iyi bi telefon

Webhead

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
4,549
Google Motorola'yı satın aldı böylelikle Motorola cihazları Google'ın sunduğu bütün sürümleri kullanabilir buda Moto x ve moto g'yi uzun ömürlü yapıyor.Tıpkı Nexus 4,5 ve İPhone gibi

abidn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Discovery yerine Moto G ama T50'yi kullanmadım bilemem

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
4g lte olsun ucuz olsun dersen tekerleklerini kopartircasina kullanilan ferrari gibi kullanmicaksan t50 isini gorur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:biggrin::biggrin::biggrin:Tutturmuşsunuz moto g ne olummlan o iğrenç bi telefonlan o ?? arkadaşım aldıo kada rpişmandıki nokia 520 ile takas etti pişman olursunuz turkcell t50 aldım ıphonumu alama verdim okadar hoş bi telff on

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
120
T50 alrsanız noluyo görüyosunuz :lol:

C.A.

Asistan
Reaksiyon puanı
3
600tl en iyi telefon moto g şuan. haa cebimde para olsa alırmıydım moto g almazdım gider g3 alırdım ama para olmadığı için 600tl alınabilecek en iyi telefon.

0mrdr5

Profesör
Reaksiyon puanı
11
ilk defa bir operatör telefonunu beğendim ama moto g hepsinden daha üstün tek sıkıntısı kamera :dirol:

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
Onu bunu birakin moto g'de 4G LTE var mi?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Onu bunu bırakta 4g olsa ne yapacaksın onu söyle?