Morro, 23 Haziran'da Çıkıyor

Yavuz Şahin-1

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Microsoft, Windows kullanıcılarına sürpriz yaptı. Ve Morro adındaki ücretsiz antivirüs yazılımının Beta sürümünü 23 Haziran da çıkaracağını duyurdu.

Morro, Microsoft'un öncelikli teknolojilerinden temel alınarak Hindistan'da geliştirildi. Microsoft resmi yetkilileri tarafından geniş bir test aşamasından geçirilen yazılımın Beta sürümü 23 Haziran tarihinde kullanıcıların beğenisine sunulacak. Microsoft ücretsiz antivirüs yazılımı Morro'yu kendi web sitesi üzerinden dağıtacak.

morro%2011245409962.jpg

Microsoft'un yaptığı açıklamaya göre, Morro bu yılın sonuna kadar resmi olarak tamamlanacak. Ücretsiz antivirüs yazılımının amacı Windows işletim sistemlerinde güvenlik risklerini en aza indirmek.

morro%2021245410285.jpg

:: Morro, diğer ücretsiz antivirüs yazılımlarının tahtını sallar mı?

Yazan: Yavuz Şahin
SDN - http://shiftdelete.net

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
başarısına bağlı bakalım diğer yazılımlar gibi virüsleri bulabilecekmi

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Windows One Live Care'i 90 gün denemiştim. Ve gerçekten çok memnun kalmıştım. Sistem ile tam entegre ve kesinlikle sistemi yormuyordu. Ve oldukça yüksek bir virüs isabet oranı vardı. Bu başarıyı Morro'nun da sağlayabileceğine inanıyorum. Aslına bakarsanız Geçen sene Eylül gibi satın almayı da düşünmüştüm fakat sonradan bu Morro Projesi ile ilgili ilk söylentileri duyduktan sonra vazgeçmiştim.

yasin04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
sallandırır nedeni kesin microsoft windows içinde getirir. bakalım nasıl bir beta olacak günde kaç vetiban sunacak

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Microsoft bu Dalda Çok prestij kaybetti . Toparlamaları lazim bir An önce!

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
bakalım nasıl anti-virüs programı olacak inşallah sloganı bu olmaz "Morro sistemi yorro" :D

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Microsoft antivirüs yapıp ücretsiz ortaya koyuyorsa bunun içinde bir iş var.

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Kesin windows defender gibi bişi olur buda. Millet ilk heves kuracam diye can atar. Windows un içinde gelince de kaldırılamaz :D Bu seferde millet silecem diye can atar :D

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Avira ya avg ye rakip olabileceğini sanmiyorum...Ücretsizler arasında yani...İlerde göreceğiz...

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Microsoft bu yazılımla windowsda belirlediği bir açıkdan gelen virüsü hızlı güncellemeler ile anında durdurabilir.. Ayrıca temasını beğendim. Performansı ne olursa olsun yüklerim ben bunu zaten şuan sistemimde anti-virüs yazılımı yok. Tanımadığım sitelerlede işim olmadığından virüs bulaşmıyo..

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
İşi çok zor çünkü yaptığı işletim sisteminde bile açıklar ortaya çıkıyor sürekli. Windows 7 ile biraz toparlama var. Bunu güvenlik alanındada göstermek çok zekice bir hamle. Ancak başta söylediğim gibi işi zor.

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Microsoft bu ara kullanıcıların gözüne girmeye çalışıyor.. Rekabet iyidir diye boşuna dememişler, Microsoft' u dahi adam ediyor :D