Monitörümdeki karıncalanma

Rqn Ltntp

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Bugün sabah pc'yi açtığımda durum gayet normal seyrederken bi anda ekranda karıncalanma başladı, ilk resetle düzelir diye birden fazla reset attım ama sorun çözülmedi. Özellikle de açık tonlarda çok oluyor bu :(
Casper yetkili servisini aradım yalnız pazar günü olduğu için iş saatleri dışıymış :angry:

Sizce bunun nedeni ne olabilir?

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bir Fotosunu Çekip Koysaydın Daha Sağlıklı Olurdu

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Selamlar. İki nedenden olabilir diye düşünüyorum.
1. Ekran büyük ihtimalle LCD. Gördüğüm kadarıyla piyasada oldukça fazla defolu, imalat hatası olan LCD var ve bir çok kişi bunun farkında değil. Ekran test programları var. Bu tür problemleri onlarla daha iyi yakalarsın. Özellikle yatay ve dikey çizgiler çok işe yarıyor.
2. Şebeke elektriğinde parazitlenme var. Bu parazitlenmeyi akım koruyucu priz, Kesintisiz güç kaynağı vb. gibi ile çözebilirsin. Yada daha ucuz olan yöntemler var. 400V 470nF kondansatör kullanmak gibi.

Tavsiyem monitör test programlarıyla ekranı iyice test etmen. Hafta içi servisi çağırman. Duruma göre bir yol izlersin.

Rqn Ltntp

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Bir Fotosunu Çekip Koysaydın Daha Sağlıklı Olurdu
http://img519.imageshack.us/i/adszhg.png/

Selamlar. İki nedenden olabilir diye düşünüyorum.
1. Ekran büyük ihtimalle LCD. Gördüğüm kadarıyla piyasada oldukça fazla defolu, imalat hatası olan LCD var ve bir çok kişi bunun farkında değil. Ekran test programları var. Bu tür problemleri onlarla daha iyi yakalarsın. Özellikle yatay ve dikey çizgiler çok işe yarıyor.
2. Şebeke elektriğinde parazitlenme var. Bu parazitlenmeyi akım koruyucu priz, Kesintisiz güç kaynağı vb. gibi ile çözebilirsin. Yada daha ucuz olan yöntemler var. 400V 470nF kondansatör kullanmak gibi.

Tavsiyem monitör test programlarıyla ekranı iyice test etmen. Hafta içi servisi çağırman. Duruma göre bir yol izlersin.

hmm, şu test programını bi araştırayım o zaman tavsiyen için teşekkür..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkdaşlar bunun sebebi Ekran Kartı Ve Ekran Kartını fırına 200000 derecede ısıtın bunu yapmadan önce bilgisiyarın ekranını çalıştıran şeyleri çıkartmanınızı tercih ederim ondan sonra fırında pişirin ve kasaya takıp deneyin Teşşekürler:cool: