Modemim 1 saatte açılmıyor

Volkan ERDEM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar benim evimdeki modem fişe taktıktan sonra açılması 1 saati geçiyor ve internet sürekli gidip geliyor türk telekomu arıyorum arıza kaydı bilmem ne deyip insanı çıldırtıyorlar sizce modemi değiştirsem düzelir mi? bir de ne zaman ttnetle kavga etsem internetim geliyor ne hikmetse ne yapmalıyım

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Modemin açılması mı? yoksa internetin gelmesi mi? 1 saat

fragger

Dekan
Reaksiyon puanı
3,061
Merhaba arkadaşlar benim evimdeki modem fişe taktıktan sonra açılması 1 saati geçiyor ve internet sürekli gidip geliyor türk telekomu arıyorum arıza kaydı bilmem ne deyip insanı çıldırtıyorlar sizce modemi değiştirsem düzelir mi? bir de ne zaman ttnetle kavga etsem internetim geliyor ne hikmetse ne yapmalıyım

Modemin açılması mı? yoksa internetin gelmesi mi? 1 saat

Bu soruya cevap verdiğinde daha detaylı yardımcı olmaya çalışabiliriz

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Binaya gelen telefon hattından modeme kadar kesintisiz (eksiz, paralelsiz) bir hat olduğuna ve bağlantıların sağlam olduğundan emin olun. Eğer paralel kullanacaksanız veya kullanıyorsanız, splitter kullanın ve telefon tarafından çoğaltma yapın.

Önce kendi iç hattınızdan emin olmalısınız. Bunu anlamanın en kesin yolu, modemi bina girişindeki ilk gelen yere bağlamaktır. Eğer orada da bu sorunu yaşıyorsan, sorun ancak ondan sonra telekomun diyebilirsin

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Superonline varsa bina da durma geç ..:)

Volkan ERDEM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim evim müstakil ve şehrin birazcık dışında kalıyor bu nedenle internet telefon hattı üzerinden geliyor kendi bağlantımda sıkıntı olmadığından eminim daha bir iki gün önce kontrol edildi modem değiştirmek sorunu çözer mi sizce yoksa telekom kaynaklı mıdır eğer modem değiştirmek işe yaramayacaksa boşuna modeme para vermek istemiyorum

fragger

Dekan
Reaksiyon puanı
3,061
Benim evim müstakil ve şehrin birazcık dışında kalıyor bu nedenle internet telefon hattı üzerinden geliyor kendi bağlantımda sıkıntı olmadığından eminim daha bir iki gün önce kontrol edildi modem değiştirmek sorunu çözer mi sizce yoksa telekom kaynaklı mıdır

Çözebilirde çözmeyebilirde denenmeden anlaşılmaz, arıza kaydı oluşturulmuş sabırlı olup biraz daha bekle teknik ekip sana sorun neydne kaynaklı olduğunu söylicektir

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Telekomdan hızını düşürmelerini talep et. Sistem yüksek hız verme çabasında olduğundan kopmalar yaşıyorsundur. Örneğin 4 mbit e filan düşürt. Eğer çok uzaktaysan. Sıkıntı kalmayacaktır.

efe77

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Modeminize resetleyip tekrar deneyin. İlaveten iyi bir virüs taraması yapın. Modeminiz baştan beri böyle mi çalışıyordu? Hiç düzgün çalıştığı olmadı mı? Şayet düzgün çalıştığı tarihi hatırlıyorsanız sisteminizi geri yükleyin.