Modeme Bağlanamama Sorunu

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar merhabalar . uydunet Netmaster CBW-700V Kablosuz Modem kullanmaktayım ( masa üstü bilgisayarıma kablo ile kullanıyorum) . Wi-fi şifremi değiştirmek için ve modem ismimi değiştirmek için modeme girmek istiyorum ancak başaramıyorum.Kullanma kılavuzunda yazdığı gibi ; tarayıcıma 192.168.0.1 yazıyorum ancak aşağıda linkini attığım ekran geliyor ( birkaç sn bekledikten sonra). Deneme amaçlı bunu birkaç ay önce denemiştim , bakalım giriyor mu diye o zaman girmişti ancak herhangi bir işim olmadığı için hemen kapatmıştım.Bütün tarayıcılarla denedim ancak sonuç yine aynı.ayrıca farklı adreslerde de denedim yine sonuç aynı ( örn. 192.168.1.1 adresinde de denedim) . Sorun sizce ne olabilir , yardımlarınızı bekliyorum iyi forumlar :)

yukarıda bahsettiğim sayfa http://e1204.hizliresim.com/w/3/42ckl.png

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
60902722.png

şurada yazanı söyler misin?

Ağ ve Paylaşım Merkezi - Bağdaştırıcı ayarlarını değişirin - yerel ağ bağlantısı - Ayrıntılar

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
ben direkt hepsini atayım belki lazım olur :)

edit : http://46.197.48.1/ ile denedim tarayıcıdan yine olmadı aynı sayfa geliyor

42drk.png

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
yine aynı sayfa geliyor malesef :( nasıl hallederim peki

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
malesef dostum resimdeki sayıların aynısını girdim bu sefer internet kökten gitti bende otomatik al yaptım

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
hayır interneti sadece ben kullanıyorum switch yok yani.ayrıca modemi port1 den kullanıyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
192.168.100.1 denersen belki olur kadreşim :) kabloluda farklı sayılar yazıyorsun

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bilgisayarını kablolu bağlantı ile modeme bağla tarayıcını aç (explorer, modzilla, firefox, opera vb) link en üstteki satırına 192.168.0.1 veya 192.168.100.1 yazarak modeminin ayar arayüzüne gir. Eğer girmiyor ise modemin arkasında açma kapama düğmesinin yanında ufak bir resetleme deliği var buraya kürdan benzeri bir şeyle bas modemi orijinal fabrika ayarlarına getir. Sonra yukarıdaki ip leri tekrar deneyerek modem arayüzüne ulaşarak kılavuzuna uygun modem ayarlarını yap. Benim tespitime göre kablosuz ayarları otomatik ip ve otomatik dns al yaparsanız genelde wifi bağlantıda sıkıntı oluyor. Bunu sabit ip ve dns yapmakta fayda var. Bunu nasıl yapılacağını zaten yukarıda kendiniz açıklamışsınız. Tam değerleri kablolu bağlantı sırasında internete bağlandığınızda kablolu bağlantı ayarları özelliklerine (Durum -Ayrıntılar) tıklayarak öğrenebilirsiniz. Kablosuz ağ bağlantı ayarlarınıza (internet protokolü sürüm 4 (TCP/ipv4) bu değerleri veriniz. ip nizi özellikle 192.168.0. 1-99 arasında sabit bir değer olarak girebilirsiniz. Sabit dns sunucu değerleriniz de yanlış gibi gözüküyor. Dediğim gibi kablolu bağlantı durum ayrıntılardan doğru değerleri bulabilirisiniz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:rolleyes:Bilgisayarını kablolu bağlantı ile modeme bağla tarayıcını aç (explorer, modzilla, firefox, opera vb) link en üstteki satırına 192.168.0.1 veya 192.168.100.1 yazarak modeminin ayar arayüzüne gir. Eğer girmiyor ise modemin arkasında açma kapama düğmesinin yanında ufak bir resetleme deliği var buraya kürdan benzeri bir şeyle bas modemi orijinal fabrika ayarlarına getir. Sonra yukarıdaki ip leri tekrar deneyerek modem arayüzüne ulaşarak kılavuzuna uygun modem ayarlarını yap. Benim tespitime göre kablosuz ayarları otomatik ip ve otomatik dns al yaparsanız genelde wifi bağlantıda sıkıntı oluyor. Bunu sabit ip ve dns yapmakta fayda var. Bunu nasıl yapılacağını zaten yukarıda kendiniz açıklamışsınız. Tam değerleri kablolu bağlantı sırasında internete bağlandığınızda kablolu bağlantı ayarları özelliklerine (Durum -Ayrıntılar) tıklayarak öğrenebilirsiniz. Kablosuz ağ bağlantı ayarlarınıza (internet protokolü sürüm 4 (TCP/ipv4) bu değerleri veriniz. ip nizi özellikle 192.168.0. 1-99 arasında sabit bir değer olarak girebilirsiniz. Sabit dns sunucu değerleriniz de yanlış gibi gözüküyor. Dediğim gibi kablolu bağlantı durum ayrıntılardan doğru değerleri bulabilirisiniz:rolleyes: