Modem Tavsiye

nightmare777

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar Yeni bi kablosuz modem almayı planıyorum.Ttnet2in verdiği huavei kablosuz çok sorun çııkartıyor.Max. 60 liraya kadar kablosuz modem ne önerirsiniz ?

şuanki hızım 6.20 Mb. evde iki laptop var.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Modemlerin hemen hemen hepsi çinmalı , ne alacağın önemli değil önemli olan operatördür. Tcell , Vodafone veya Avea hangisi evinde iyi çekiyorsa 3G yi görüyorsa onu al derim.
Ama bana sorarsan alma çünkü operatörlerin henüz 3G altyapıları yeterli değil. Kabloludan şaşma hatta varsa Süperonline veya TTnet fiber tercih edebilirsin.

nightmare777

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bu port olayı nedir modemde ? 1 olunca noluyo 4 olunca noluyo ? 4 olunca 4 kişi 4 ayrı kabloyla bağlanabiliyo mu ?

hoş o zaman wireless'ın ne olayı kaldı.

ama ben bıktım benimkinden,kabloyla bağlayınca sorun yok.ama wireless'ta sürekli kopuyp bağlanmıyo.Sorun bende netbook'ta diyodum,ama arkadasın laptop'ta da aynı.Bazen ben bağlanamıyorum o bağlanıyo bazen tam tersi.Anlamadım bi cacık.Önceden olmuyodu böyle.

O yüzden çok pahalı olmayan ortalama bi modem bakıyorum.

Kardeş senin dediğin güzelmiş,benim memleketteki modemde airties hiç bi sorununu görmedim.

Başka öneriler kullananlar falan varsa alıyım yine.

global_deejay

Doçent
Reaksiyon puanı
35
Bu port olayı nedir modemde ? 1 olunca noluyo 4 olunca noluyo ? 4 olunca 4 kişi 4 ayrı kabloyla bağlanabiliyo mu ?

ama ben bıktım benimkinden,kabloyla bağlayınca sorun yok.ama wireless'ta sürekli kopuyp bağlanmıyo.Sorun bende netbook'ta diyodum,ama arkadasın laptop'ta da aynı.Bazen ben bağlanamıyorum o bağlanıyo bazen tam tersi.Anlamadım bi cacık.Önceden olmuyodu böyle.

Kardeş senin dediğin güzelmiş,benim memleketteki modemde airties hiç bi sorununu görmedim.

Hocam şimdi öyle düşünme bende 1 hafta önce AirTies 5340 aldım 4 portlu evde 3 pc artı uydu alıcısına giden network kablosu var yani full dolu. Wireless adaptör aldım 1 masaüstü wireless üzerinden bağlanıyor 1 port boşta kaldı şimdi.

ttnet air ties rt-103 tek portlu modem vermişti evde 3 pc olunca bende hub(port çoğaltıcı) aldım. ama şimdi 5340 aldım wireless gücü iyi diye.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
DATRON-RTA1030W-KABLOSUZ-MODEM__35380488_2.jpg

Datron RTA 1030W
bozulduğu için artık kullanamıyorum yenisi de bulamadığım için alamadım , acil aldığımdan dolayı AirTies kullanıyorum datron kadar verim vermiyor.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27

eğer kablolu bağlantıda sorun yoksa kullandığınız wireless usb adaptörde sorun olabilir.

nightmare777

Doçent
Reaksiyon puanı
5
eğer kablolu bağlantıda sorun yoksa kullandığınız wireless usb adaptörde sorun olabilir.

Sorunun nerde olduğunu da çözemedim ki tam,emin olmadan boş yere de modem almak istemiyorum.

Şimdi normal atıyorum 'yyeyeye' isimli wireless ağa bağlanıyorum ( kendi internetim ). Bi müddet sonra kendilğinden atıyo,tekrar bağlanmaya çalıştığtımda hata veriyo ( sorunları giderin vs. vs. ).ama modemim tüm ışıkları da yanıyo sürekli,onda bi problem yok.

sonra kabloyu takıyorum bağlanıyo iyi güzel,ama dün gece kabloyla da bağlanamadım.Baktım bu gün gelmiş iki şekilde de bağlanabiliyorum şuan.

sorun benim netbook'ta dedim başta,ama arkadasın laptopta'da aynı.Bazen o bağlanıyo ben bağlanamıyorum,yada tam tersi.

Sorun Modemde midir şimdi onu bi netleştirelim :) bi ayarı falanı mı vardır ?

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bence modeminizde sorun var.Aynı sorun bendede vardı.
Ttnet Exper marka bir modem vermişti kablosuz.
1 ay zor kullandım yada kullanmaya çalıştım.
Sonra gittim.Darty den Belkin markalı modem aldım.Çok şükür sorun yok.3senedir tık demedi.

nightmare777

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Bence modeminizde sorun var.Aynı sorun bendede vardı.
Ttnet Exper marka bir modem vermişti kablosuz.
1 ay zor kullandım yada kullanmaya çalıştım.
Sonra gittim.Darty den Belkin markalı modem aldım.Çok şükür sorun yok.3senedir tık demedi.

Eyvallah.Memlekette airties RT 205 var.neti kapattırmıştım öyle duruyo boş,onu isticem kargoyla,olmadı başka yeni bi modem alcam.

useryok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
60 TL lik kablosuz modemin performansından da fazla beklentin olmasın...