Mobile İnternet

Posco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar cep telefonum için internete abone olmak istiyorum. Gücümün yettiği 2 tarife var. Biri aylık 100 MB 10 TL, diğer 250 MB 15 TL. Burada öğrenmek istediğim 100 MB'lık paketi alsam bana yeter mi? Şimdi doğal olarak diyeceksiniz ki nasıl kullanacağına bağlı. Pek fazla kullanacağımı zannetmiyorum. Yani müzik, video vs dinlemem. Arasıra indirme yaparım o kadar. Mesela facede 10 saat takılsam ne kadar aktarım olur?

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
vodafoneye bak derim 8 tl'ye sınırsız internet veriyor, 100 mb aşınca sadece hızı düşürüyor, ve hız düştükten sonra da bi etkisi olmuyor zaten cepten girdiğin için.

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
aynen bn 3 aydir vodafone interneti kullaniyorum bir problem yasamadim suana kadar
ha bir de ayda 700 mb buluyor indirme miktarim web tabanli oyun oynuyorum ve arada (simdi oldugu gibi: ) forumlara bakiorum

alirsin bir fatutasiz hat vodafone hattin yoksa problem degil: )

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Posco, arkadaşlara aynen katılıyorum.

Almayı düşündüğün 100 MB - 10 TL pakete bakınca, Vodafone Aylık Cepnet paketi daha cazip.

8 TL ve 100 MB boyunca 3G hızında kullanabiliyorsun.
100 MB sonrasında ise hızın düşüyor ancak ay boyunca sınırsız kullanabiliyorsun.
Düşmüş haliyle bile hızı, cep telefonları için oldukça iyi...
Facebook'ta 7 x 24 takılabilirsin ayrıca telefon destekliyorsa kısa videoları bile izleyebilirsin :D
İnterneti kullanan faydalı uygulamaları da rahatlıkla kullanabilirsin.

Bana kalırsa Vodafone'un bu tarifesi Turkcell'in 250 MB - 15 TL'lik paketinden bile daha cazip.

Sanırım tek sorun mevcut hattın Turkcell olması :D Eğer tarifeler beni bağlamaz dersen numaranı Vodafone'a taşıyarak bu paketi kullanabilirsin.

Yok illa bu iki paket arasında bir seçim istersen eğer, 250 MB - 15 TL'lik paketi alman mantıklı olur.

PC ile cep telefonunun tarayıcısının, sayfa açılırken indirdiği veri miktarları farklıdır, hatta cep telefonu ile sitelerin mobil sayfalarını kullanırsan çok daha az veri indirerek tasarruf edebilirsin.

Ama yine de Turkcell'in her iki paketi ile ''iyimser bir tahminle'' 10 - 15 gün sonrasını göremezsin. :D

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
vodafone internet al hiç yoktan sınırsız, diğerlerinde kotayı felan aşarsın mazallah.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Şuan TURKCELL 250MB internet paketi 3 ay boyunca sacede 7TL bence kaçırma. :)
IND250 yazıp 2222'ye gönderin.

cancanx76

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
avea da aylık 1 gb internet 9 tl.eğer bulunduğunuz yerde 3g varsa hızıda çok iyi.

Posco

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hattı değiştirmek problem değil de, zaten bıktım bu mevcut hattımın cimriliğinden, ama aranmam gereken bir yer onun için 3-5 ay değiştiremem.
En iyisi 250 MB'lık paketi alıp, en azından 3 ay takılmak :)

kingofbet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş eğer bilgisayardan girersen 1 saat takılsan face de 100mb biter becede vodafone al en iyisi o sınırsız. :)

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
yeni bir vodafone hat ve 5tl ye eski bi telefon isini gorebilir yeni aldigin telefona trcell hattini takarsin suanda kullandigin tlfna da vod. hattini takarsin girersin nete :)

gigabyte13

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar bunlara hiç gerek yok; Wi-Fi Direct uyumlu bir telefon alıp bağlantınızı uçurabilirsiniz. :)

tinanoglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vodafone'nin 8 TL'lik cepnet paketinin cep telefonları için çok iyi olduğunu söylüyor çok övüyorsunuzda? Bu paket benim gibi İPhone kullananlar için tam bir sinir stress paketidir. 100 mb datayı geçtiğinizde bağlantı hızı 92 kb/s Vodafonun 92 kb/s den size vereceği maksimum hız'da 92 kb/s eşittir 10 kb/s eder. 10 kb/s yi çekim gücüne göre 1-2 kb/s alacağınız yerlerde olacaktır. Bu hız ile iPhone kullanın'da görelim. Yok ben beklemeyi çok severim dıyorsanız kullanın. Bence en uygun paket Avea'nın aylık 9TL ye 1GB lik paketi.

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
1 GB'lık paketi tüketip, 10 - 15 gün bekleyeceğime bir kaç saniye bekleyebilirim :D

Avea'nın çekim gücü çok iyi sanki, Vodafone'un çekim gücünün düşük olduğu yerlerde Avea'nın çekim gücünden bahsetmeye gerek yok sanırım. Hiç sinyal alamayacağınız yerde internete de giremeyeceğinizi biliyorsunuzdur.

Bu zamanda Vodafone'un sunduğu hızı övüyor olmam gerçekten garip ama, 1 GB'lık pakette garip yani. :D

maviguvercin

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İbadetin bile ''az da olsa devamlı olanı makbuldür'' kaidesini hatırlatarak söze başlamak isterim:Yaşadığım yere normal internet gelmiyor ,onun için yıllardır cep telefonunu modem olarak kullanıp internete girerim.
3-4 ay öncesine kadar turkcell 4 gb paketlere 40 lira bayılıp buna rağmen sinir ola ola işim biterdi.sayfalar adam gibi açılmaz,f5 yapa yapa ,iteleye iteleye,messenger sorun gider düğmesine tıklaya tıklaya...
Neyseki 3-4 ay önce vodafone olan önyargım kırıldı.turkcelle sağlıklı bi bağlantının olmadığı yerde vodafone hiç işe yaramaz diyordum ki;bi arkadaşın vodafone hattıyla denedim internete bağlanmayı o deneyiş! şakır şakır açılıyor sayfalar,turkcelde bitanesini açamadığım messengeri artık çoklu oturumla 3 tane birden açabiliyorum veeee tam 7,99 lira 5 de 1 fiyatına.
Şimdi yavaş diyen arkadaşlara sözüm şu:varsa getirebiyorsanız benim köye sağlam bi internet getirin alalım yoksa CEPNETE devam...
Ayrıca milete turkcellin kamera şakası tarzındaki kampanyalarından bahsetmeyin 250 mb nedir arkadaş kaç dakika yeter Allah aşkına?