Misyoner Sitesi

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
nette öylesine gezerken bir google reklamınında Allah ınla Tanış gibi saçma sapan birşeyler yazıyordu böyle birşeyler bekliyordum zaten site açıldı içeriğe fln biraz baktım tam bir misyonerlik sitesi

Allah'ı Tanımak

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Hepsi cezalarını çekecekler onun için fazla dertlenmeye gerek yok :)

enrooy

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Allah bunları bildiği gibi yapsın

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Allah'ı Tanımak ama yanında"http://allahitanimak.jesus.net/" yazıyor. Hani sizde üçlü bilrilk yoktu diye sorasım geldi! Ya da jesus(Hz. İSA a.s) Tanrı mıydı? İslam bu insanlar için müşrik(Allah'a ortak ekleyen manasında) diyor.

seedless

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Adamlar usenmemisler sitenin mobil versiyonunu da yapmislar. Ama bunlara kanacak degiliz :) Bos yere ugrasmasinlar bence :)

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
her dinin misyonerlik faaliyetleri vardır bunları çok görmemek gerek isteyen inanır isteyen inanmaz kimse gerizekalı değil.

trinitrotoluen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Saygı duyun arkadaşlar, ne var yani adamlar dinlerini tanıtıyorlar, neyi yanlış bunun?
hiç güzel bir hareket değil...

since1453

Doçent
Reaksiyon puanı
16
2 Satır yazıyla dinini değiştirecek adam zaten gerçek Müslüman olamamıştır. Siteyi yapanlara kızmak anlamsız. İngilizce yayın yapan müslümanlığı tanıtan siteler yok mu?

Başka dinleri aşağılama , hakaret etme gibi içeriği varsa orası ayrı. O zaman da şikayet ederiz gereğini yaparlar.

KirliSinek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Şimdi orada müslümanlığı tanıtsalardı direkman helal olsun diyecektiniz ama insanlar kendi inandıkları dinlerini tanıtınca suçlu oluyorlar unutmayın hristiyanlığı, yahudiliği allah indir di şimdi siz gelip de buna karşı çıkıyorsunuz size göre yanlış ama bunlar kuranda yazıyordu başka dinlere saygılı olmaz isen müslüman değilsindir diye bir söz olması lazımdı bu günümüzde nasıl algılanıyor şuan belli oluyor.

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
Şimdi orada müslümanlığı tanıtsalardı direkman helal olsun diyecektiniz ama insanlar kendi inandıkları dinlerini tanıtınca suçlu oluyorlar unutmayın hristiyanlığı, yahudiliği allah indir di şimdi siz gelip de buna karşı çıkıyorsunuz size göre yanlış ama bunlar kuranda yazıyordu başka dinlere saygılı olmaz isen müslüman değilsindir diye bir söz olması lazımdı bu günümüzde nasıl algılanıyor şuan belli oluyor.

ne Hristiyanlığa nede Yahudiliğe karşı çıktığımız yok
bunlar "Kuran da yazıyordu" ne demek? hala da yazıyor gelecekte de yazacak bizim kitabımız o diğer kitaplar gibi değiştirilmedi
ayrıca sizin beni Müslüman değilsinizdir demenizde hiç hoş değil Müslüman birisine Müslüman değilsin demenin doğru olmadığını söyleyen bir sürü Hadis-i Şerif vb var

KirliSinek

Asistan
Reaksiyon puanı
12
ne Hristiyanlığa nede Yahudiliğe karşı çıktığımız yok
bunlar "Kuran da yazıyordu" ne demek? hala da yazıyor gelecekte de yazacak bizim kitabımız o diğer kitaplar gibi değiştirilmedi
ayrıca sizin beni Müslüman değilsinizdir demenizde hiç hoş değil Müslüman birisine Müslüman değilsin demenin doğru olmadığını söyleyen bir sürü Hadis-i Şerif vb var

Sana göre o kitaplar değişti ama bir hristiyana göre de kuran değiştirildi bu senin bağlı olduğun toplumun sana aktardıkları hristiyanın bu şekilde düşünmesinin sebebi ise gene aynı şekilde toplumun insanlara bunlar doğru dediği içindir. Burda demek istediğim sadece sana değiştirildi diye bakma saygı duy saygısızlık yapıyorsun da demiyorum.

Ben sana müslüman değilsin demedim ki sadece böyle yazıyordu dedim.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
yahu hristiyanlıkta sünnet kavramı yok bir kere, sünnet islamda insanları birbirine bağlayan kardeş yapan sarıp sarmalayan en büyük unsurdur bu nedenle hristiyanlar islamda en çok sünneti kıskanıp haset ederler. ayrıca hristiyanlar halkı birbirine kenetleyip bir bütün yapacak sünnetlerinin olmadığını bilerek bu yolu düşmen edinmekle çözmüşlerdir, açıp bakın tarih boyunca hristiyanların her daim bir düşmanı olmuştur ne zamanki düşman kalmamışsa içlerinden bir düşman bulmuşlardır, amaç halkın birlik ve bütün kalması. insanları uyanmaya başladığında ne yapacaklar hep beraber oturup göreceğiz.

antik

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sitenin misyonerlik sitesi olduguna inanmiyorum , ustelik islama da hic hakaret etmiyorlar . yanlis bir sey degil ki .

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
misyoner Fr. missionnaire

a. 1. Bir dini, özellikle Hristiyanlığı yaymakla görevli kimse.

Yani bu site misyonerlik yapıyor.

Bence de inancını yaymak için yapılan faaliyetler kötü değildir. Ancak insanları kandırmaya yönelik davranışlar onaylanamaz.
Misyonerler hristiyanlığı yaymak için yalan söylemeyi, insanları aldatmayı, her ne şekilde olursa olsun kendi yanlarına çekmeyi mubah görüyorlar. Bu sitede de benzer açık ve kapalı 'kandırma' uygulamaları mevcut. Ben bu yöntemleri doğru bulmuyorum. Hristiyanlık hakkında doğru bilgileri açık ve net bir şekilde anlatsalar amenna, buna kimsenin bir şey diyeceği yok.
Dedim ya hangi yöntemle olursa olsun insanların özgür iradelerinin psikolojik manipülasyonla baskı altına alınmasına hoş gözle bakamayız.

ilahiyatci

Doçent
Reaksiyon puanı
10
ömrünü internette facebookta geçirip, iki satır kuran meali, hadis okumaktan acizlenen bir gençliği eninde sonunda misyonerler alıp götürecek.
"bak zaten senin hristiyan olmana bir şey kalmamış.namaz kılmıyorsun, oruç tutmuyorsun bir de sıkıntısını çekiyorsun hiç gerek yok. bizim dinimiz sevgi dini. Allah'ı sev bitti gitti. gerisini de fazla karıştırma. biz gerekli talimatları sana sonra getireceğiz. isa seni seviyor. o senin kurtuluşun için kendini kurban etti"

eminim ki bunları okuyan internet ehli yüz kişinin elliden fazlasının kalbi "ya aslında mantıklı ama millete ne derim" türünden bir ikirciklenmeye başlayacaktır.

gel gelelim herkes kendine doğru diyor türünden bir savunmanın da akl-ı selim ile savunulacak bir tarafı yoktur. ne biz ne de başkası meşruiyyetini çoğunluğun kabulünden almıyor. bu din evvelinde peygamber as ve hz. hatice'den başkası inananı olmayan bir dindi. sonra sonra büyüdü ve dünyaya yayıldı. iki kişi inanırken ne kadar hak idiyse bir buçuk milyar inananı olduğunda da okadar hak din çünkü bu dinin maliki din gününün maliki, yerin ve gögün yegane yaratıcısı. bilmem anlatabiliyor muyum.:thumbup: