Millet köle olmak için 4 yıl okuyor

İsyankar97

Asistan
Reaksiyon puanı
61
4 yıl okuyorlar, kıronun birinin şirketinde ömür boyu 2500-3000 lira köle oluyorlar.

Patronları hazineyi götürurken onlar otobuste,metroda surunuyorlar

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Vasıfsız sen de kıro ol, paraları hazineleri götür.

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Hocam üniversiteye sadece diploma gözüyle bakarsanız 2500-3000 liralık bir hayat görebilirsiniz. Ama hiç bir üniversitenin böyle bir amacı iddiası yoktur.
Üniversite size piyasa sunar ilgili alanda çalışabileceğiniz kişilerle tanışma şansı verir. Sosyal etkinlikler, alanınız ile ilgili çalışmalarla sizi iş hayatına hazırlar. Bazı üniversiteler erasmus gibi projelerle size avrupanın ve amerikanın kapılarını açar. vs vs
Ama siz 4 sene sadece gidip gelirseniz dediğiniz kapıya çıkarsınız.

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
3000 TL alıyorsan kapa çeneni otur üstüne. Ne mezunlar gördüm asgari ücret ile kasiyerlik yapmaya bile razı, şükret haline.

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
Birçok 4 yıllık üni bitirenarkadaşlarım 1800tl ye kasiyerlik yapıyor
3000tl ye kurban olalım

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Millette zannediyor ki her üniversiteye giden okuyup adam oluyor...
Gidin bakın fakültelere herkes gününü gün etmeye çalısıyor, herkes daha ne kadar aylak aylak gezerim diye düşünüyor.
Tabi bi yerde aklı basına gelen geçen zamanı telafi etmeye çalışıp sıradan bir mezun oluyor, e mezun olunca da bi işe girmek lazım demi boşuna alınmadı bu diploma ( Çevre Baskısı!) denk gelen ilk yeri kurtuluş deliği olarak görüp zamanla kalifiye köle oluyorlar...
Çoğu kişide imkan kısıtlığından bazı şeylere katlandığını söylüyor.. maval okumaktan başka bişey değil ....

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Aylık deli para kazanmak istiyorsa bir insan biraz risk alması lazım girişimci olması lazım ama anadan babadan bir şey kalmadıysa bu piyasada girişimcilik yapabilmek çok zor. Yatırım almak için sosyal olmak, çok iyi bir ürün çıkarmak ve beraberinde iyi bir fikre sahip olmak lazım oda herkesin harcı değil. Riske giremiyoruz. Dolayısıyla insanlar bu durumdan biraz kaçıyor ve kolay yolları seçiyorlar. Bizim toplumda biraz memurculukda var. Hemen bitireyim kpss ye gireyim gibi.
Meslek seçimlerinde aile ve çevre baskısı da alanında isteksiz, hayal kuramayan, yükselme idealleri olmayan mutsuz bir yığın yaratıyor. Sonrada dediğiniz gibi kalifiye köle durumu çıkıyor.

İsyankar97

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Okuyanların çoğu istanbulda 4+1 daire bile alamayacak bir ömür çalışsa bile

Bugun aylık 5000 lira maaş bile bence az para 1000 dolar bile etmiyor, peçete daha degerli tl den

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
Bardağın boş tarafını görüyorsun inan. 4 yıl neden kölelik olsun? Bilgisiz cahil ve aptal kalmak mı daha zenginlik? Sen zenginlik ölçütünü para olarak ölçüyorsun, bizim zenginliğimizin maddi bir ölçütü yok.

Ve bu tür şeyleri alaya alma eğer gerçekten durumun iyiyse sırf bu tutumlarından dolayı fakirlikten imtihan olursun.

Eğer durumun kötü ise aldığın her nefes için Allah'a şükret. İnan daha kötü şeylerle imtihan olmak istemezsin.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
burada kafayı milletin diplomasına,maaşına bozacağına Acun Ilıca'yı rol modeli al...

Unknown User

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,238

Bugun aylık 5000 lira maaş bile bence az para 1000 dolar bile etmiyor, peçete daha degerli tl den
Dostum olay sadece para mı?
Açtığın üç beş konuyu gördüm de, dünyaya bakış açın çok yanlış. Azıcık geri çekil, mahrum kalman için demiyorum; daha geniş açıdan görürsün bazı şeyleri. Ben eğer sevdiğim şeyi yapacaksam değil 5000, 500e bile razıyım. Ben zaten sevdiğim şeyi yaparsam tecrübe kazandıkça o sıfırlar maaşına eklenir. Ama sakın parayı kovalama, hayatı kovala. Kendini adayacağın birşeylerin uğraşı içinde ol.

ongbey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
46
İsyankar97 bu kadar sığ düşüncelere sahip olmanın sebebini merak ettim, eğitimin, geçmişin nedir ?

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
İsyankar dinin imanın para olmuş gibisin :) elbette haklı olduğun başlıklar yok değil ama ne yapalım zengin ailede doğmamışız kendimiz bir şeyler yapmak zorundayız.

M

Murat Burç

SDN Okuru

Kesinlikle. TL peçeteden değersiz şuan. 5000 TL alan bir öğretmen veya doktorun alım gücü kıçı kırık asgari ücretli bir Alman vatandaşından çok daha düşük.
1450 Euro Asgari ücret X 1150 euro
5000 TL maaş X 7500 TL
1060'lı bir bilgisayar burada yaklaşık 9000 TL orada 1400 Euro mesela
1535455817332.png

1535455838568.png

M

Murat Burç

SDN Okuru
Almanya da 1 kutu kola ne kadar kaç birim? ...
Ben kola içmiyorum. Fiyatı beni ilgilendirmiyor. Bırakın şu Almanya yiyecek ekmek bulamıyor tane ile meyve alıyor saçmalığını adam 3-4 Euroaya meyve alıyor 1. en kötü 2. kalite mal biz çürük ayıklıyoruz. 10-15 TL'ye muz alıyoruz. 35 TL'ye A101, BİM etini alıyoruzi kasapta 50-60 TL. Adamlar 15 euroya düzgün bakın düzgün et alıyor.
Allah'tan daah yeni kurban bayramından çıktık o da olmasa doğru dürüst kaliteli et yiyemeyeceğiz pahalılıktan.

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
Biri der ki kola Türkiye'de üretiliyor diye. Aha üretim sana.

IDAHO

Doçent
Reaksiyon puanı
192
İsyankarın bu konuları troll amacıyla açtığını düşünüyorum forumdan engellenmesi gerekli.. Hep aynı konular kardeşim yeter artık

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
Troll olabilir ama maalesef ki devamında lafı edilen konular GERÇEK.

root61

Profesör
Reaksiyon puanı
459
Ben kola içmiyorum. Fiyatı beni ilgilendirmiyor. Bırakın şu Almanya yiyecek ekmek bulamıyor tane ile meyve alıyor saçmalığını adam 3-4 Euroaya meyve alıyor 1. en kötü 2. kalite mal biz çürük ayıklıyoruz. 10-15 TL'ye muz alıyoruz. 35 TL'ye A101, BİM etini alıyoruzi kasapta 50-60 TL. Adamlar 15 euroya düzgün bakın düzgün et alıyor.
Allah'tan daah yeni kurban bayramından çıktık o da olmasa doğru dürüst kaliteli et yiyemeyeceğiz pahalılıktan.

" Bırakın şu Almanya yiyecek ekmek bulamıyor "

Son zamanlar daki TL₺ gibi düşün, birim olarak farzet muhabbeti kabak tadı verdi. Bunlara gerek yok ki. Liramız değerli değil olay bu.
Ama hayat sadece araba almak, et yemek den ibaret değil. Benim yeğenlerim Frankfurtta. Kendi evleri kendi şirketleri var. Öyle çok da varlıklı değiller.
Bir öğün yemek de 25-50 euro gidiyor o yüzden kola örneğini verdim. Kiralar ateş pahası. Öyle buradaki gibi vergiden yırtamıyorsun.
Sıfır araç almaya " enayilik" gözü ile bakılıyor hep ikinci el alıyorlar.
Ve şu an kırsala yakın yerdeler 250 bin euro luk daireler 450 bine çıkmış.
EGüzel bir eti kg nı 15 euro ya yiyebiliyorlar. Ama yaşam şöyle böyle muhabbetler abartıldığı gibi değil. Çünkü birim muhabbetini onlara açtığım da hayır hayır diyor "euro" kazanmak çok zor ve vergi yarını alıyor götürüyor diyor.

@vereliniamerika da bir çift ABD TEKSAS Houston a yerleşmiş. Çocukları var okul öncelikli. Californiai,LA gibi yerler de iyi diyor ama evler 750 bin$ dır diye houstan da 225 bin dolarlık eve geçiyorlar. Yıllık " 6000 $" vergi veriyorlar. Sadece vergi.

Et konusunda kesinlikle haklısın. 30 yıllık aynı strateji uygulanıyor. Sonuç 0. Halbu ki yapılması gereken "süt" üretimini arttırmak, süt üretene muazzam teşvik vermek. Sadece bu. Belki peynir grubu pahalı olacak fakat ortalık inek kayanayacak.

Yapılacak çok şey ve de çok eksik var. Tabi Devletimiz de beka sorunu var sağdan soldan yukarıdan aşağından diye ben bu kadar fazla ırkı,mezhebi,kökenin kazandığından vergi alırsam bu para ile bu çark dönmez en iyisi başından herşeye vergi koayayım, verginin vergisini alayım durumu idare edeyim derdinde. Araba ,telefon konusuna gelince bunlar cari açık arttıran şeyler dolayısı ile vergi koyulması gayet doğru. Fakat Ülkemiz de üretim yapan örnek Toyota,Hyundai,Fiat vs. firmalardan daha çok tek bir gram faydası dokunmayan firma (vag vw) satış listesinde ilk sırada yer alıyor (bu sene reno yanılmıyorsam) Devlet burada üretim yapan ekstra ötv indirimi yapmalı.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Bu laflar bana gitgide Kuzey Kore halkındaki cahilliğe evrilen bir kitle olduğunu göstermekte.

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Almanya kesinlikle Türkiye ile karşılaştırılacak bir ülke değil kimse boş hamaset yapmasın. Bizimde akrabalarımız arkadaşlarımız var. Almanlar bizden daha az çalışıp daha kaliteli ve ucuz yaşıyorlar.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Araba ,telefon konusuna gelince bunlar cari açık arttıran şeyler dolayısı ile vergi koyulması gayet doğru.
VErgi koyulmasın diyen yok. Vergi bir vatandaşlık borcu. Askerlik veya bedelli askerlik gibi. Ama kalkıpda kulüplere bedava stat yapar, büyük şirketlerin vergi borcunu siler vergilerle halkı ezersen ben orada dur derim haksız mıyım?
Araba telefon da cari açığa sanıldığı kadar etki etmez. Kamu tarafındaki ürünler çok dah fazla cari açığa sebep olur. Ayrıca para bu kadar dertse 3. sarayı yapacaklarına para kazandıran bir şeye yatırım yapsınlar.
Şimdi ırk demişken aklıma geldi. Suriyeliler kontrolsüzce alındı RTE'de kalkmış 30 milyar dolar suriyelilere harcama yaptık diye övünüyor. Türkler tarih boyunca darda düşene yardım etmiştir burası ayrı bir mesele ama bu 20-25 yaşındaki suriyelilerin buraada kalkıpda bnargile içip keyif yapmasını açıklamıyor.
oyota,Hyundai,Fiat vs. firmalardan daha çok tek bir gram faydası dokunmayan firma (vag vw) satış listesinde ilk sırada yer alıyor
Hindistan ülkeye giren şirketlere fabrika açma yastırım yapma zorunluluğu getiriyor. Bizimkilerin eli artmu mu topluyor koysunlar şartı. Kurmuyorsa defolsun gitsin ülkeden. Apple gelmez, samsung olur o olmaz başkası olur.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
1945 ikinci dünya savaşı bitmiş.
Almanya bitik, halk aç.
Almanlar tekrar toparlanmak için çalışmaya başlıyorlar...

1945 Türkiye savaşa girmemiş ancak ülke olarak hala 1. Dünya savaşından sonra ciddi bir gelişme sağlanamış, halk aç.

1960 Almanlar çalışıyor, o kadar yapılacak iş var ki, Yurt dışından işçi alıyorlar.

1960 Türkiye saçma sapan tartışmalarla geçen yıllar sonucunda darbe oluyor. Ülke yıllarca kendine gelemiyecek, elde olan kazanımlar da elden gidecek.

1971 Almanlar çalışıyor. Ekonomi mucizelerinden bahsediliyor.

1971 Türkiye’de darbe. Gençler birbirini yiyor...

1980 Almanlar çalışıyor, ABD ve Japonya’nın ardından dünyanın 3. büyük ekonomisi.

1980 Türkiye’de sağ-sol kavgaları hergün gençler ölüyor ardında darbe...

90’lı yıllar. Berlin duvarı yıkılmış, ülke tam olarak bütünlüğe kavuşmuş, Almanlar çalışıyor.

90’lı yıllar, Türkiye laiktir laik kalacak tencere tava gürültüleri.

28 Şubat darbesi...

2013 Almanlar çalışıyor, Avrupa birliğinde en az 9 ülkeyi besliyor.

2013 Türkiye son 100 yılın en iyi ekonomik değerlerine ulaşmış, enflasyon, döviz düşmüş, dış borç oranı tarihteki en iyi noktaya gelmiş ve bir anda Gezi Olayları. Tekrar faizler ve enflasyon yükseliyor, borç oranları yükseliyor.

2016 Almanlar çalışıyor.
2016 Türkiye darbe...

Darbelerle ekonomin ne alakası var diyen varsa cahilin önde gidenidir...

Bu ülke onlarca yıldır abuk subuk tartışmalar yaparken Alman çalışıyordu.

Bu kronolojiye Asala’yı PKK’yı, DHKP-C’yi Fetö’yü ve diğer terör örgtlerini dahil etmedik bile...

Şimdi kimse neden Türkiye bir Almanya değil diye çemkirmesin.

Önce yakın tarihi bir okuyun.

Alevi - Sunni
Türk - Kürt
Laik - Dindar
Sağ - Sol

Gibi kavramlarla yıllarca nasıl oyalandık önce bunun üzerinde kafa yorun.

Hala ülkenin bir kısmından nefret etmeni isteyen gazeteler, köşe yazarları, sanatçı kılığında provokatörler varsa bunlar üzerinde bir düşün.

Türkiye ile Almanya arasındaki fark kapatılmaz bir fark değil.
Tek şart çalışmak.
Çalışmak için de motivasyon gerek.
Motivasyonumuzu bozan her hareket bu ülkeye atılan bir çelmedir.

Bu çelmeleri de düşünün ondan sonra ülkenizden, ekonomik durumunuzdan, maaşınızdan şikayet edin.