Microsoft Visual Studio 2010 ULTIMATE Nasıl Türkçe Yapılıyor

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Neden Türkçe kullanmak istiyorsunuz ki ? Yazılan kodlar herşey ingilizce zaten.

Toolbox ı, dropdownlist i Türkçe yapmakta size faydadan çok zarar getirir bence.

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Aşağıdaki adreste dil paketi mevcut yükledim ama türkçe olmuyor bunu nasıl türkçe yaparım
Yükleme ayrıntıları: Microsoft Visual Studio 2010 Dil Paketleri

:cursing:

* Yükleme tamamlandıktan sonra Visual Studio 2010u açın. Üst menüden Tools>Options a girin. Açılan pencerede sol menüde Environment altındaki "International Settings" e tıklayın ve sağ taraftaki açılır kutudan Türkçe yi seçip ok deyin. Visual Studio yu yeniden başlattığınızda Türkçe açılacaktır*:)

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Az çok ingilizcen varsa ingilizce olarak kullanmanı öneririm.

trsm

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ultimate için türkçe yama yok bildiğim kadarıyla, Professional sürüm için vardı... Yanlış bilmiyorsam tabi...

GhostX

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3
İngilizce kullan bencede :)

K44nn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türkçe kullanman doğru diil bencede. Yazılımın ana dili maalesef ki ingilizce :@

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ya ben türkçe yamayı yüklrdim ama ınternational Settings türkçe seceneği yok

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Dil paketi nasıl eklenir, yüklenir, kullanılır....? 2-3 tane Dil paketi kursak, MVS 2010 Ultima'yı değiştirir değiştirir kullanırız ;
Yok mu öyle Bir ŞEY!!!!!!! :cursing:

Vatansever

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Dil paketi nasıl eklenir, yüklenir, kullanılır....? 2-3 tane Dil paketi kursak, MVS 2010 Ultima'yı değiştirir değiştirir kullanırız ;
Yok mu öyle Bir ŞEY!!!!!!! :cursing:

Ultimatede ben kullandım sorunsuz çalışıyor şimdi Visual Studio 2012 yükledim bunda türkçe kullanıyorum sorun yok 2010 için biraz ezbere söyliycem yani yukarıda türkçe yapma anlatılmış doğrudur birşey eksik geldi bana

Kod:
* Yükleme tamamlandıktan sonra Visual Studio 2010u açın. Üst menüden Tools>Options a girin. 
Açılan pencerede sol menüde Environment altındaki "International Settings" e tıklayın ve sağ taraftaki 
açılır kutudan Türkçe yi seçip ok deyin. Visual Studio yu yeniden başlattığınızda Türkçe açılacaktır*
Önce türkçe dil paketini program yükler gibi yükle
Türkçe Dil Paketi
http://www.microsoft.com/tr-tr/download/details.aspx?id=21615

Ardından Visual Studio 2010u açın. Üst menüden Tools>Options a girin buraya kadar doğru ama açılan pencerede yanlış hatırlamıyorsam sol en altta Gelişmiş ayarları göster diye bir seçenek var (tabi sen ingilizcesini bulucan) bunu işaretlemezsen anlatılan yeri bulamazsın çünkü gizlenmiş durumda bunu işaretleyince gizli ayarlar görünür olacak ondan sonra yukarıda anlatıldığı gibi yap okadar.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Türkçe, ingilizce, tarzanca nasıl kolayınıza geliyorsa öyle kullanın. Gerisi yalan.

algea

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Programlama dillerinin evrensel dili ingilizce gibi. Bence default dili hiç değiştirmemek gerek.

kacaksevgilim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Programlama dillerinin evrensel dili ingilizce gibi. Bence default dili hiç değiştirmemek gerek.
Öylede hocam hata olduğu zaman açıklamaları türkçe olması güzel.Az önce denedim en azından bazı hataları türkçe bildirim yapabildi ";" beklenir "a" değeri belirtilmiyor gibisinden.Onun haricinde haklısınız tabi

matter33

Asistan
Reaksiyon puanı
3
İngilizce kullan bütün terimler İngilizce zaten.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
peki visual studio rusyada nasıl değiştirilir :D bneimki rusça inmiş

Vatansever

Asistan
Reaksiyon puanı
1
peki visual studio rusyada nasıl değiştirilir :D bneimki rusça inmiş

Aynı yukarıda anlatıldığı gibi ama sen seçenekleri rusça bulucan :wink:

Alttaki resme bakın

optionlesss_thumb%25255B1%25255D.jpg

VisualStudioDilSecimi1.png

:tt2:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
teşekkür ederim champion78 kardeş 1 haftadır herşeyi yaptım ama olmadı taaki bu yazını okuyana kdr :))) cok cok sagol