Microsoft sonrası, Call of Duty serisine ayar çekilecek!

  • Konuyu başlatan Fuat Keleş
  • Başlangıç tarihi

Bu konuyu okuyanlar

F

Fuat Keleş

SDN Okuru
Call of Duty serisi içi plan değişiklikleri gündemde. Satın alım sonrası Activision cephesi, geleneği bozma kararı alabilir.

Microsoft‘un oyun dünyasını şaşırtan hamlesi, başta Call of Duty olmak üzere pek çok yapımı etkilemeye başladı. Activision Blizzard cephesi, yeni çıkacak oyunlarını düzenleme konusunda şimdiden çalışmalara başladı. Şirketin yüksek rütbeli geliştiricileri, serinin eski düzenini bırakması gerektiğini savunmakta.

Son yıllarda oyuna olan ilginin kaybolduğunun farkına varan stüdyolar, Activision‘în yeni plana geçmesine sıcak bakıyor. Buna göre sevilen seri için yeni bir program hazırlanabilir.

Call of Duty oyunları her sene çıkmayabilir​

Bloomberg tarafından paylaşılan rapor, şirket içi yorumları da içermekte. Özellikle Call of Duty: Vanguard‘ın istenilen ilgiye ulaşamaması, geliştiricilerin de canını sıkmışa benziyor. Zira yapılan anketlerde, oyuncuların büyük bir çoğunluğunun, hala eski oyunları oynadıkları ortaya çıktı. Öte yandan Call of Duty: Warzone‘un mevcut popülaritesinin de yeni oyunların önüne geçmesi, her sene çıkan büyük yapımlara olan ilgiyi bir hayli düşürmekte.

microsoft-sonrasi-call-of-duty-serisine-ayar-cekilecek1.jpg


Öte yandan yayınlanan raporda, bu değişikliğin hemen yürürlüğe girmeyeceği öğrenildi. Zira Activision, bu yıl çıkacak olan oyundan yüksek beklentilere sahip. Serinin kaderini değiştirecek yapım olarak tanımlanan yeni üye, bir nevi şirketin de son kurşunu olacak. Ardından gelen süreçte planlarının değişmesi en erken 2023‘te gerçekleşecek gibi gözüküyor.

Piyasadaki Call of Duty yoğunluğundan arınmak isteyen geliştiriciler, oyuncuların da ilgilerini tekrardan toplayabileceklerini düşünüyorlar. Normal şartlarda 3 ana stüdyo (Treyarch, Infinity Ward ve Sledgehammer Games) ile çalışan Activision, her sene bu üçlüden birinin geliştirdiği Call of Duty‘yi piyasaya sunuyor. Yeni gelmesi muhtemel planlarla, şirketin bu süreyi arttıracağı tahmin ediliyor.

Call of Duty


Microsoft cephesinin bu tarz bir istekte bulunup bulunmadığı da bilinmiyor. Ayrıca şirketin olası değişikliğe nasıl tepki vereceği de merak konusu. Öte yandan şirketin seriyi konsollarda tutup tutmayacağı konusu da belirsizliğini koruyor. Bazı iddialar, sadece Warzone‘un çoklu platform desteğine sahip olacağı yönünde. Öte yandan oyuncuların sıcak baktığı değişiklik, bakalım Microsoft‘un işine gelecek mi, bekleyip göreceğiz.

Kaynak: Microsoft sonrası, Call of Duty serisine ayar çekilecek!
 
Son düzenleyen moderatör:
Üst