Microsoft Sertifikaları

cglrbae

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,

Ben yaklaşık 7 yaşından beri bilgisayarla haşır neşirim. Şu an askerden geldim ve lise 2 terkim. Güzel bi iş bulmak için bana ne sertifika gerekiyor?

Okumamayı ben tercih ettim. Bunun yerine sertifikayla güzel bi iş bulmaya çalışıcam. Bana word,excel, işte programlamaydı microsoft'un sertifikalarından falan hangi sertifikalar gerekiyo

ve bunların nasıl tahmini ne kadar fiyata alabilirim??

Yardımcı olduğunuz için teşekkürler :)

cglrbae

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Niye ya onları almak için lise olmazsa olmaz mı ? Şart mı yani ?

O.Z.

Asistan
Reaksiyon puanı
0
lise mezunlarına temizlik işi bile vermek istemiyorlar, var sen düşün.

cglrbae

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ya onu bitiricem ardindan toefl drn ingilizce sertifikasi alicam sonrada bu yazdiklarimiistiyorum ama sanirim bilen biri yok :(

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
[MENTION=277900]cryalcin[/MENTION]

Öncelikle bahsettiğin gibi bir yol izleyerek ulaşmak istediğin yerlere gelmenin zor (çok zor) olduğunu bilmen gerekir. 7 yaşından beri bilgisayarla haşır neşirim diyorsun, bilgin ne düzeyde bunu bilemem. Ancak şunu açık ve net olarak söyleyebilirim ki, hiç bir temel bilgi olmadan herhangi bir kurumdan alacağın bir Microsoft Sertifikası elinde olsa bile iş yaşamında temel bilgi eksikliğinden dolayı çok zorluk çekersin.

Bu sana özel bir durum değil, bu şekilde bir sertifika alayım iş bulayım şeklinde düşünen herkes için geçerlidir. Çünkü, bu tip kurslar en fazla 3 veya 4 gün sürer ki, bu da katılımcıların düşündüğü gibi ayrıntısına kadar neyi nasıl yapacağını, nereye girip neyi tıklayacağını gösterir şeklinde kurslar değildir. Bu tip 2-3 günlük kurslar katılımcılara sorunlar karşısında nasıl bir yol izleyeceğini, karar aşamalarında nasıl davranacaklarını ve genel olarak sistem yapıları ile ilgili bir takım bilgiler vermektedir. Örneğin Sistem yöneticisi (MCITP - Microsoft Certified IT Professional) 'ı ele alalım.

Özetle bu MCITP konusunda, server, domain etki alanı, active directory, dhcp, wins, ras, nat, kullanıcı hesapları, replication gibi konularda sistem yöneticisinin bilmesi gereken durumları, yönetim senaryolarını vs. anlatır. Yani düşündüğün gibi "Hadi herkes alsın bakalım eline cd yi server kuracağız" veya "dhcp, wins, etki alanı oluşturacağız" gibi uygulamalar olmaz. Bunlar zaten biliyor olman yada en azından az da olsa tecruben olması gerekir.

Ya da aynı şekilde Programlama eğitimleri, bu da aynı şekilde, hiç programlama bilgisi olmayan bir kişinin 2-3 günlük bir kurs ile profesyonel seviyede işler çıkartması beklenemez. Ama temelin var ise o zaman başka. Çünkü bildiklerini pekiştirir, bilmediklerini öğrenir, kodlama yaparken daha akıcı halde güzel işler çıkartabilirsin.

Tercihler tamamen sana kalmış. Ben genel hatlarıyla durumu özetlemeye çalıştım. Sakın ola ki hevesin kırılmasın. Ben sana bu tip sertifikaları alabileceğin onlarca yerden birinin adresini yazayım. Benim herhangi bir bağım yok orayla, sadece açıklamaları güzel ve fiyatları mevcut olduğu için bu sitenin adresini veriyorum. İyice oku, Hatta telefon aç ya da imkanın var ise yüz yüze konuş. Hangi kurstan hangi seviyeden başlaman gerektiğine, oradaki öğretmenler ile birlikte karar verin.

Sana tavsiyem, sonucunda ne olmak istiyorsun? bu soruya net bir şekilde karar ver. Programcı mı?, Sistem Yöneticisi mi? vs. vs. mi? vereceğin cevaba göre, kendine bir yol haritası (Yani kurs haritası) çıkart ve o yönde ilerle. Çünkü her şeyden biraz bilmek demek aslında işi çorba etmek demek. Başka birşey değil. Bir işte uzmanlaşmak en iyisi. Ancak o zaman, ben şuyum, şunu çok iyi yaparım diyebilirsin.

Kal sağlıcakla.

Buradan ayrıntılı bilgilere ve fiyatlara ulaşabilir, fikir sahibi olabilirsin.
http://btegitimleri.itu.edu.tr/itacademy/

cglrbae

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Konuyu hortlattığım için özür dilerim ama şu an okuyunca paylaşmak istedim. Liseyi açıktan bitirdim üniversiteyide açıktan okuyorum İstanbul Üniversitesi Havacılık bölümü. Akbank GM de çalışıyorum

ve 1.5 yıl içinde çalışmadığım banka neredeyse kalmadı. Yani demem o ki sertifikaya falan gerek yok önemli olan tecrübe ve verilen her işi yapamam değil de en azından bakarız demek.

Kolay gelsin..

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,904
Sertifikalar beş kategoriye ayrılıyor. 1. Windows kullanımı, 2. + MsOffice'in de kullanımı, 3. Adobe yazılımlarınında kullanımı, 4. Sunucu ve ilgili yazılımların kyllanımı. 5. Hepsi dahil + Programlama. Hnüz okuyorsan, bir meslak sahibi olmadan, stajyer niyetin her işi ucuza yaptırmayı, bütün işverenler sever. Okul bittikten sonra, elinde bir sertifikan yoksa, bilgi ve bercerilerini ne ile ispatlayacaksın ve de bunun için tam maaş talep edeceksin. (Tabii önceki işverenlerinden, elinde bir bonservisin varsa, sertifika'dan daha geçerlidir) Ama çaycılık ta yaparım diyorsan, bir sorun olmaz.