Microsoft Security Essentials artık Türkçe

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Evet daha önce İngilizce kullandığımız Microsoft un yükselen değeri başarılı antivirüs programı SECURİTY ESSENTİALS artık Türkçe desteği veriyor...​
Microsoft security essentials ın resmi Türkçe sitesine buradan ulaşabilirsiniz...Windows 7 32 ve 64 bit veya xp 32bit seçeneklerinden birini seçip türkçe dil seçeneğiyle indirebilirsiniz...​
73728734.png

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Güzelde bari ekran görüntüsü Türkçe olsaydı :)

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Bu programı nod 32 ile birlikte kullansak sorun olurmu sistemi kasarmı acaba.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Bu programı nod 32 ile birlikte kullansak çakışma yaparmı sistemi kasarmı acaba.

Hayır hayır ben AVG ile kullanıyorum gayette güzel kasma filanda olmaz ağır bi program değil zaten çok rahat kullanabilirsin... Bence kullan...:thumbup1:

ismailceylan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
normal bir antivirüs ya da internet security nin sağladığı korumayı sağlayabilir mi diye merak ediyorum. işin aslı bu hizmeti sunan microsoft olunca üstelik bi de ücretsiz olunca insan kıllanıyor...

jonjon

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
54
Ben kasparsky la beraber yükledim kastı sildim bende 2gb ram var , genel bi tarama yaptım 500 gb tı 3 saatte taradı kasperskyın bişey yok dediği sistemde ve arşivde 6 tane trojen buldu ..

CrIrMC

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Farklı anti-virüsle birlikte kullanınca Bilgisayarı gec acıyor. Dün yükledim Ca ile birlikte kullanınca Hoşgeldiniz ekranında 20 dk bekledim

Fox River

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ben memnunum nede olsa lisanslı windows 7 kullanıyorum... :)

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Kullanıyorum ama yarın silip nortona dikey geçiş yapacağım.

bayadres

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Yaklaşık 4 aydır kullanıyorum çok memnunum.:flowers:

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Anlamsız :thumbdown:

Acaba tek başına kullanılabilirmi ? Defender Kullanılamıyor spyware programı olarak geçiyor. Bu nasıl antivirüs olarakmı görünüyor.

Tabii antivirüs programıdıır bu... Tek başına kullanım diyorsun yanında bide antispyware olursa ıobit Security360 gibi daha iyi olur... İdare eder yanii...
is360.png

huhe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İndirdim kullanıyorum teşekkürler....

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115
koruma bakımından ne kadar yararlı ne kadar etkılı oluyor ?

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
koruma bakımından ne kadar yararlı ne kadar etkılı oluyor ?

Ben bayadır kullanıyorum... Bence fena değil... Yakaladığını affetmiyor... Üstelik anlık koruması sayesinde virüsü girişte yakalıyor...

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
ESET'ten çok daha iyi koruduğu kesin.

bunu neye dayanarak söylüyorsun:hammer:. madem microsoft kendi işletim sisteminin açıklarını biliyor ve nasıl virüs girdiğini biliyor neden bu açıkları kapatmıyor.

çoğu kişi nod32yi kuruyor ve default ayarları kullanıyor. gelişmiş sezgisel tarama ayarlarını yapmıyor. eğer yaparsanız farkı görürsünüz. nod32 kullanıyorum ve birçok virüslü siteye giriyorum. 6 ayda bir de ad aware ve kasperle taratıyorum hiç de virüs çıkmıyor. bence tabularınızdan kurtulmalısınız.

mucahid_293

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bu konuda yapılmış bir araştırma var mı? bazen dünyadaki tüm antivirüs programlarını test edip de sıralama yapıyorlar ya.microsoft öyle bir listede kaçıncı olur acaba?

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
bu konuda yapılmış bir araştırma var mı? bazen dünyadaki tüm antivirüs programlarını test edip de sıralama yapıyorlar ya.microsoft öyle bir listede kaçıncı olur acaba?

Şu Av-comparatives testinde çok iyi bir sonuç almıştır.

1. G DATA
2. Kaspersky
3. Eset NOD32
4. F-Secure
5. Microsoft

G DATA, Kaspersky ve F-Secure'un sistem katili olduğunu düşündüğümüzde ev kullanıcısı için yeterli bu program.

(Nod32 de mükemmel değildir. Kendisi interneti ve özellikle ekern.exe zımpırtısıyla sistemi yavaşlatır. )

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Kullanıcıların aklına takılan soru şu bir güvenlik paketi ile eş değer mi?

Hayır :D Sadece anti-virüs yazılımı ancak unutmayalım Windows'ta tek eksik olan da buydu.Windows Defender(MSE gelince kapanıyor),Windows Firewall,UAC gibi özellikler ile orta şekerli bir güvenlik sunuyor bize ve ev kullanıcısı için fazla bile :D

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
ALMİ yorumuna katılıyorumm...

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Şu Av-comparatives testinde çok iyi bir sonuç almıştır.

1. G DATA
2. Kaspersky
3. Eset NOD32
4. F-Secure
5. Microsoft

G DATA, Kaspersky ve F-Secure'un sistem katili olduğunu düşündüğümüzde ev kullanıcısı için yeterli bu program.

(Nod32 de mükemmel değildir. Kendisi interneti ve özellikle ekern.exe zımpırtısıyla sistemi yavaşlatır. )

Yinede eset iyidir.:D

rayaz032

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bencede güzel bir program ama başka bir antivirüsle kullanınca az daha olsa kasma yapıyor benim önewrim tek başına kullanılması bir avastan bir nod 32 den daha iyi gibi ama sistemin güncel olması şart otomatik güncellemelerin açık olmadı gerekiyor bu durumda windowsu legal yaparsınız ama ofis için sorun oluyor ayrıca ofis yasallama prg bilen varsa bana yazsın ben bu prg.yaklaşık 5 gündür kullanıyorum şimdilik iyi

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Yinede eset iyidir.:D

Kaspersky daha iyi. :tongue:

Önyargılarımdan sıyrılıp Kaspersky Antivirus 2010 kurdum. Beklentim sistemi çok zorlayacağı ve internetimi felç edeceğiydi. Ama bu sorunlarla karşılaşmadım.

Sistemi çok az zorladığını söyleyebilirim. Benim sistemimde neredeyse Nod32 kadar zorlama yaptı.

Aynı şekilde interneti de yavaşlatmadı. Sadece IDM'de download kuyruğun oluşturmamda sorun çıkarıyordu. Bu sorunu birkaç ayarla çözdüm.

Yani memnunum. O kadar memnunumki lisans bile satın alabilirim.

Konuyu açan arkadaşım yanlış anlamasın. MSE bence en iyi ücretsiz antiviruslerden biri.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Bazı yerlerde çok hafif bir antivirüs olduğu söyleniyor fakat bende yoğun işlemci ve yaklaşık 80 mb ram kullanımı oldu. Avira ise bilgisayarımı hiç yormuyor, ram kullanımı ise 12 mb. Fakat korumasının iyi olduğunu söyleyebilirim.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Bazı yerlerde çok hafif bir antivirüs olduğu söyleniyor fakat bende yoğun işlemci ve yaklaşık 80 mb ram kullanımı oldu. Avira ise bilgisayarımı hiç yormuyor, ram kullanımı ise 12 mb. Fakat korumasının iyi olduğunu söyleyebilirim.

Birini taramayı açıkken bakıp öbürü pasif durumdayken karışılaştırmışsınız :D

MSE'de şuan %0 işlemci kullanımı var ve 3 MB ram harcıyor...

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Birini taramayı açıkken bakıp öbürü pasif durumdayken karışılaştırmışsınız :D

MSE'de şuan %0 işlemci kullanımı var ve 3 MB ram harcıyor...
Hayır ikisini de tarama yapılmıyorken Windows 7 üzerinde karşılaştırdım.