Soru Microsoft edge

Frantic35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba bir sey sormak istiyorum win 11 de mıcrosoft edge otomatik kendisini sürekli güncelliyor program ekle kaldırdan baktıgımda update yükleme tarihi yenileniyor devamlı edgeyi kaldırmak istemiyorum sadece devamlı update yapmasını istemiyorum bunun bir çözümü varmı rahatsız ettim kusura bakmayın

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,755
Yok bildiğim kadar.

Jubei

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
479
Merhaba bir sey sormak istiyorum win 11 de mıcrosoft edge otomatik kendisini sürekli güncelliyor program ekle kaldırdan baktıgımda update yükleme tarihi yenileniyor devamlı edgeyi kaldırmak istemiyorum sadece devamlı update yapmasını istemiyorum bunun bir çözümü varmı rahatsız ettim kusura bakmayın
Ne kusuru, olur mu öyle şey, burası paylaşım forumu, soracaksınız ki yardım alabilesiniz, bu arada inceliğiniz için teşekkür ederim. ??

Gelelim sorununuza, çözüm olur mu bilemiyorum ancak şöye bir önerim var, Ayarlar - Güncelleştirme ve
Güvenlik - Gelişmiş Seçenekler - Güncelleştirme Seçenekleri - Windows'u güncelleştirdiğinizde diğer Microsft ürünler için güncelleştirmeleri alın bölümünü kapalı yaparak denemenizi tavsiye ederim.

Ayrıca Windows Mağaza - Hesap Fotografınızın olduğu bölümden - Uygulama Ayarları - Uygulama Güncelleştirmeleri - Uygulamaları Otomatik Güncelleştir ayarınıda kapatırsanız iyi olur.
Aklıma gelen çözüm önerileri bunlar, sonuçları paylaşırsanız sevinirim. ??

Frantic35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Deniyeceğim çok teşekkür ederim

basit

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,518
Update klasörünü bul onu sil ve regeditten 3 tane update hizmeti var onu sileceksin. Edge kullanmıyorum ama eskiden kullandığımda bunları siliyordun bir daha güncellenmiyordu.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,386
Windows'da yönetici olarak oturum açtıktan sonra Microsoft Edge'de (Microsoft Edge Hakkında sayfasında) yani
edge://settings/help
kısmında aşağıdaki iki durumdan birini veya her ikisini de görebilirsiniz:
"Güncelleştirmeleri tarifeli bağlantılar üzerinden indirin."
"Güncelleştirmeleri otomatik olarak indirin ve yükleyin."
bunları [KAPALI] konuma alın.

Hizmetler'de (services.msc)
Microsoft Edge Güncelleştirmesi Hizmeti (edgeupdate)
Microsoft Edge Güncelleştirmesi Hizmeti (edgeupdatem)
Başlangıç türü: Elle
olarak uygulayın.

Görev Zamanlayıcı'sında (taskschd.msc)
Görev zamanlayıcı kitaplığı'nda aşağıdaki görevlere ayrı ayrı sağ tıklayın
MicrosoftEdgeUpdateTaskMachineCore
MicrosoftEdgeUpdateTaskMachineUA
(varsa kullanıcı için tanımlı ek görevler) MicrosoftEdgeUpdateTaskUser***
[Devre Dışı Bırak] yapın.

Sonuç: Microsoft Edge tarayıcı güncelleştirme kontrolü kullanıcıdadır, kullanıcı istediği zaman güncelleştirme işlemini (Microsoft Edge Hakkında kısmından) gerçekleştirebilir.

Tarayıcı güncelleştirmelerini zaman zaman kontrol etmenizi öneririm.

Windows ve güncelleştirmeler yapılan ayarları değiştirmediği sürece sorun yaşanacağını sanmıyorum. Kolay gelsin. :)

Bu başlık altında geri bildirimde bulunabilirsiniz: işe yarıyor, işe yaramıyor, şu hatayı aldım, şu kısmı anlamadım vs. vs.