Microsoft, Bunu İstemiyor: vLite

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Microsoft, özelleştirilmiş Vista kurulumlarını tavsiye etmediğini açıkladı. Bunların başında vLite geliyor. Peki vLite, Microsoft'un dediği gibi gerçekten öcü mü?

Microsoft'un en yeni işletim sistemi olan Windows Vista'nın kurulumunu, özelleştirerek çok daha çabuk ve zahmetsiz bir hale getiren, aynı zamanda gerek olmayan bileşenleri kurdurmayan vLite adlı yazılım, Microsoft'un başına dert oldu. Firma, yaptığı açıklamada, bu şekilde elde edilmiş Windows Vista kurulumlarının, ilerleyen zamanlarda güncellenmesi ve Service Pack (Hizmet Paketi) desteği aldığında sorun çıkarabileceğini ve sistemin hatalar üretebileceğini söyledi.

Acaba Göz mü Korkutuyor?

vLite, ücretsiz olmasıyla beraber tam istediğiniz gibi bir Windows Vista kurulum DVD'si hazırlamanızı sağlayan, eşsiz bir yazılım. Yazılım sayesinde, bilgisayarınızın sürücüsüne yeni oluşturduğunuz Vista kurulumunu yerleştirdiğinizde, bilgisayarın başından uzaklaşarak keyfinize bakabiliyorsunuz.

vLite'ın bu yetenekleriyle birliklte, hazır olarak kırılmış, güncellemeleri yapılmış, gerekli olan yazılımları ve dosyaları da içine dahil edilmiş Windows Vista kurulum dosyaları elde etmek de mümkün.

Anlaşılan o ki; Microsoft, bu modaya dur demek için düğmeye basmış durumda. İşin, sadece açıklamalarla kalıp kalmayacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

:: Windows Vista kurulumunu özelleştirmesi serbest kalmalı mı? Bu başlıkta paylaşın.

Yazan: Hakkı Alkan
SDN – http://shiftdelete.net

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Korsan daha çok olur diye olabilir.Çünkü cd boyutuna kadar küçültülebiliyor :)

• Konuyu başlatan
  • Admin

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Flash bellek üzerinden bile çalıştırabiliyorsunuz.

Bence Microsoft, bu tür şeyleri yasaklamakla ve karşı çıkmakla bir yere varamaz.

Eğer, bu işletim sisteminin böyle bir özelliği varsa o zaman bunu ya kendisi sunmalı ya da herkes tarafından özelleşmesine izin vermeli.

RTE'den de mi örnek almazlar :D

User'ı yücelt ki, MS yücelsin :D

tertunc

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
21
vLite'De virüs filan mı var aceba...

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
yakında wallpaper'ınızı değiştirmeyin onlarda zararlı diyecek :D

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
gaz vermeyelim ama :D

türkiye ofisindeki yavaşlıktan sonra bunun tam tersini düşünmeye başladım.

biz, microsoft türkiye'yi zararlı ilan etmeyeceğiz ama faydalı bir adımını da göremedik uzun zamandır. bu konuda gelişmeler olmazsa, yakında ana sayfamızdan ilginç haber ve makaleler okuyabileceksiniz.

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Alaka ne anlamadım. Xp de katılımsız kurulma olayı vardı, vistada bakmadım olup olmadağına. Zaten servis paketleri komut paremetrelerini kullanarak kuruluma dahil edebiliyoruz. Ne çekiyosa kendi kafalarından çekiyor bence, başkasının suçu yok.

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Troy dedi ki:
biz, microsoft türkiye'yi zararlı ilan etmeyeceğiz ama faydalı bir adımını da göremedik uzun zamandır. bu konuda gelişmeler olmazsa, yakında ana sayfamızdan ilginç haber ve makaleler okuyabileceksiniz.

Microsoft Türkiye'den ne beklenebilir.Amerika yapıyo bunlar Türkçeye çeviriyo bide bir iki değişiklik :D

Creed_06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ya merak ettim baya bi kurcaladım programı güzel bişey ciddi yer tasattufu yapabiliyosunuz
Yanlız mesela ben bu programla varsayılan internet tarayıcısı olarak Opera yapmak istiyorum yada örneğin winrar da içinde yüklensin istiyorum bu mümkünmü çünki sadece cab ve msu destekli operanın setup dosyasıysa msi varmı kullanan. Bi akıl versin lütfen

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Creed_06, bu istediklerin mümkün. Hatta kurulum DVD'sinin içerisinde Adobe Photoshop, antivirüs yazılımı eklemen bile mümkün.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
:D herkes kendi kurulumunu olusturup internetten sunuyor tabi böylece kopya kullanım oranı artıyor arttığı gibi kullanmakta kolaylaşıyor örneğin shanexp isimli bir xp sürümü var internette driver lar bile yüklü içinde sen hiç bir şey yapmıyorsun cd yi tak yeter ;) tabi bu tip şeyler olmasın diye öcü o demekten başka çaresi yok gibi şimdilik microsoft un ama belki ilerleyen sürümlerde bir engel oluşturabilirler ama bu durumda sp li kurulum cdleri oluşturulamadığı için çok fazla şikayetle karşılaşacaktır sanırım...

Creed_06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Troy dedi ki:
Creed_06, bu istediklerin mümkün. Hatta kurulum DVD'sinin içerisinde Adobe Photoshop, antivirüs yazılımı eklemen bile mümkün.

Ama operayı tanıtamadım ben
yaptığım işlem
Entekte Menüsünde Düzeltmeler var ordan ekle dedim fakat sadece .cab ve .msu tanıyo elimdeki operanın setup sosyası .msi

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
vlite ın sitesinde ona uygun kurulum dosyalarına ait linkler vardı yanlış hatırlamıyorsam :S

spider_9600

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dediğin gibi mila kim dinler yasağı türkler de biraz tembeldir.yani benimde bzen tembelliğim tutuyor.driverlar falan uğraşamam :)

BoSS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ya microsoft gerçekten korsan windowslar ile uğraşıyormu sanıyorsunuz siz. Evde çoğu kişi sorunsuzca korsan Windows kullanıyor MS bunu engellemeye çalışıyormu ? Hayır en son ne yaptı biraz göz dağı vermek için şu uyaran zımbırtıyı koydu o ne oldu sonra ekle/kaldırdan kaldırılabildi :D MS evde biz çocuklara bunu kullandırtıyor sonra bizde büyüyünce başka işletim sistemi bilmediğimiz için iş yerlerimizde şirketlerimizde Windows kullanacağız ona da lisans almak zorundayız çünkü orayı denetliyorlar.

Yani ev kullanıcısıysanız kafanıza göre takılın kırın yıkın dökün istediğiniz yazılımı kullanın hiç birşey olmaz.

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Süper bir program bu microsoft yedi ayvayı :D

mrakip

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
microsoftun kahrını bu kadar çekeceğimize linux platformuna özellikle pardusa destek olalım dinazorların imparatorlukları bitsin. bu mesajı pardustan yazdım sizlerinkiyle aynı hiçde bit pazarından alınmışa benzemiyor. ;D