Metin Akpınar'ı Mason Yapamadım

soner23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
62
15 yıldır Mason olan Zeki Alasya, partneri Metin Akpınar'ı Mason yapamamaktan şikayet etti

Güncelleme:01 Ağustos 2010 16:47 Türk sinema ve tiyatrosunun en ünlü oyuncu ve yönetmenlerinden Zeki Alasya, neden Mason olduğunu açıkladı. Star gazetesinden Murat Menteş'e konuşan Alasya, partneri Metin Akpınar'ı Mason yapamamaktan şikayet etti. İşte o röportajın ilgili bölümü...

Masonlukla bir ilginiz var mı?
Ben Masonum.

Masonların dünyayı yönettiği söyleniyor. Siz de yönetiyor musunuz?
Hayır, dünyayı yönetmiyorum. Masonluk bir ahlak ve kardeşlik sistemidir. Bir din değildir kesinlikle. İnsanların kardeş olması gerektiğini öne çıkaran bir yapıdır. Çok kötü tanınıyor. Ben Mason olmaya kalktığım günlerde ailem dehşete kapıldı.

Ne zaman Masonluğa geçtiniz?
15 sene oldu.

Metin Akpınar 'Zeki bana Mason olmayı önerdi, kabul etmedim' diye bir açıklama yapmıştı. Öyle mi sahiden?

E tabii, ben Mason olunca, Metin'in de Mason olmasını istedim. Fakat yanaşmadı.

Kimler Mason oluyor?

Mesleğinde ileri gitmiş kişiler kabul ediliyor. Zenginlerin toplandığı bir yer değildir. Ben Mason olduğumda kiralarımı ödemekte zorluk çekiyordum.

Kaç Mason var?
Dünyada 6 milyon, Türkiye'de de 15 bin. Masonluk ulusal bir kuruluştur. Sanıldığı gibi kökü dışarıda, Siyonist filan değildir. Ateistseniz Mason olamazsınız.

Hangi dinden olmak gerekiyor?
Belli bir dinden ziyade, Yaratıcıya inanmak gerekir. Yaratıcı'ya 'Evrenin Ulu Mimarı' diyoruz. Bence çok güzel bir tabir. Masonluğu vahşi ve aşağılık bir şey olarak anlatan kitaplar okumuştum. Halbuki ahilik, Bektaşilik, Mevlevilik gibi bir oluşum.

Masonluk size çok şey kattı mı?
Çok. Sabırlıydım, sabrım arttı. Paylaşmayı severdim, paylaşımcılığım arttı. Üç-beş kişi bir araya gelip saçma sapan şeyler konuşuyorduk. Futbol, para, kadınlar, dedikodu... Bir arayışa girmiştim. Masonlukta karar kıldım. Çok memnunum.

Çok ilginç... Masonlar genellikle Masonluklarını gizler.

Evet. Başlarına bir şey gelecek diye korkuyorlar. Mesela Devlet Tiyatrosu'nda çok Mason var, söylese işinden olacak.

Eklemek istediğiniz bir şey var mı üstadım?
Bu üstat lafını çok severim, biz Masonlar çok kullanırız... Hayatta her şey olur, para gelir, şöhret gelir, bilgi gelir... Hepsinden önemlisi iyi insan olmaktır.

http://birbak.mynet.com/detay/guncel/metin-akpinari-mason-yapamadim/4150

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Masonluk gerçekten bu demek mi ?

ShadowFix

..........
Reaksiyon puanı
77
MASONLUK NEDİR? ÖĞRENELİM

Daha çok Yahudilik temelleri üzerine dayalı, millî ve manevî değerleri bozmak gayesiyle kurulmuş, idealleri çok gizli; fakat örgütleri açık bir teşkilattır. Eski Mısır'dan alınmış bazı sembollerle birlikte, Yahudi tarih, din ve sembolleriyle çok yakın bir bağlantısı vardır.

1877 Mason Locaları Genel Toplantısında üyelerin yeminlerini kutsal kitaplar üzerine değil, namus üzerine yapmaları kararlaştırıldı. Masonların 1900'de bir toplantıda aldıkları kararla ilgili zabıtların 102. sayfasında, (Dindarlara ve mabetlere galip gelmek kâfi değildir, asıl maksadımız dinleri yok etmektir) yazılıdır. Bu yönleriyle komünistlere çok benzerler. Masonlar, komünist ülkelerde komünist olarak, kapitalist ülkelerde kapitalist olarak çalışırlar. Yani bulundukları yerin rengini alırlar.

Masonlar, İslâmiyet'i mason localarının direktiflerine uygun olarak anlatan din kitapları, Kur'an-ı kerim tefsirleri, ilmihaller yazdırdıkları gibi, bu kimselere, "büyük İslâm âlimi, müctehid, müceddid" gibi isimleri yakıştırarak Müslümanları gerçek İslâmiyet'ten uzaklaştırmaya çalışmışlardır. Cemaleddin Efgani, Muhammed Abduh, Reşit Rıza gibi kimseler, bunun önemli misalini teşkil ederler. Les Franco-Maçons kitabında bunlar övülerek, 127. sayfasında, (Mısır'da kurulan mason localarının başına Cemaleddin Efgani ve ondan sonra Muhammed Abduh getirildi. Bunlar Müslümanlar arasında masonluğun yayılmasına çok yardım ettiler) denilmektedir. Bu üç masonla çömezleri, mezhepleri yıkmak için çok önemli faaliyetler göstermişlerdir. Mezhepsiz Mevdudi de, İskoç masonydu.

Osmanlının son döneminde, İttihatçılar, Musa Kazım ve Ürgüplü Mustafa Hayri efendi gibi masonları Şeyhülislam yapmışlardır.

Masonluğun gizlilikle ilgili genel prensibi özetle şöyledir:
(Masonluk kendini her yerde hissettirmeli; her yere hâkim olmaya çalışmalı; fakat hiç bir yerde görünmemelidir.)

Dünyada en yaygın olan mason kulüpleri, Rotary ve Lions'tur. Zengin, devlet adamı, bilim adamı gibi şöhret ve itibar sahibi veya ileride mevki ve makam kazanabilecekleri tercih edip üye kaydederler.

Kadın erkek eşitliğini savunmalarına rağmen, kendileri kesinlikle bir kadını, mason üye yapmamışlardır. Son zamanlarda, bu intibaı yıkmak için, telefon sekreterliği gibi görünen yerlere kadınlar almışlardır. Bu kadınlar, içeride olan gizli toplantılardan kesinlikle haberdar olamazlar.

ALLAH AKIL FİKİR VERSİN, NE DİYEYİM

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
O değil de "iyi bir insan" bu değimi çok severim. Hangi dine mensup olursan ol yeter ki iyi bir insan ol. Özüde Efendi ol uleyn!

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
masonluğun temeli kesinlikle ve kesinlikle materyalizme dayalıdır. zeki alasyayı temelimiz yaratıcıya inanmaktır demiş ama ya daha hangi inanca bağlı olduğunu bilmiyor yada insanları keriz sanıyor

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Mesleğinde ileri gitmiş kişiler kabul ediliyor

Bu cümle kardeşliğin, "iyi insan" safsatasının yalan olduğunu ispatlamak için gayet yeterlidir. Yani öyle herkes kardeş, insan filan olamıyor. :) Mesleğinde ileri gitmen lazım, bir de seni "kabul etmeleri" lazım, seni insanlığa kabul etmezlerse bir halt değilsin.. :)

Belki de Zeki Alasya'nın bu açıklamaları Masonların veya onları kardeşlik masalıyla uyutan/kullanan Yahudilerin yeni bir psikolojik etkileme girişimidir. Yahudiler, dindeki ırkçılıkları gereği hiç kimseyi "Yahudi" olarak kabul edemeyeceklerinden, yani kimse sonradan Yahudi olamayacağı için (Yahudi olunmaz Yahudi doğulur felsefesi), kendilerine yanaşan kişilere verdikleri isimdir Masonluk. Kısacası "Yahudi olamıyorsun maalesef Yahudi olarak doğmadın, o yüzden seni ne yapalım? Hadi sen Mason ol en iyisi" şeklinde açıklanabilecek bir felsefe.

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Bu cümle kardeşliğin, "iyi insan" safsatasının yalan olduğunu ispatlamak için gayet yeterlidir. Yani öyle herkes kardeş, insan filan olamıyor. :) Mesleğinde ileri gitmen lazım, bir de seni "kabul etmeleri" lazım, seni insanlığa kabul etmezlerse bir halt değilsin.. :)

Belki de Zeki Alasya'nın bu açıklamaları Masonların veya onları kardeşlik masalıyla uyutan/kullanan Yahudilerin yeni bir psikolojik etkileme girişimidir. Yahudiler, dindeki ırkçılıkları gereği hiç kimseyi "Yahudi" olarak kabul edemeyeceklerinden, yani kimse sonradan Yahudi olamayacağı için (Yahudi olunmaz Yahudi doğulur felsefesi), kendilerine yanaşan kişilere verdikleri isimdir Masonluk. Kısacası "Yahudi olamıyorsun maalesef Yahudi olarak doğmadın, o yüzden seni ne yapalım? Hadi sen Mason ol en iyisi" şeklinde açıklanabilecek bir felsefe.

Gerçekten ayrıntıyı güzel yakalamışsın ve doğru yorum eline sağlık ...

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Masonluk latince taş utası demek. Yeterince incelerseniz Zeki Alasya'nın doğru söylediğini görürsünüz. Ancak bu doğrunun bir yüzü. Çünkü hür mason denilen kavram bir eğitim biçimi ve hayat felsefesi. Onların istediği kıvama geldikçe bir süt seviyeye ulaşıyorsunuz.

Bu seviyelerde ise, düzenin size verdiği görevlerde değişiyor. Kısacası düzen içerisinde önemli bir sıfata ulaşana kadar sizin için hür masonluk sadece kardeşlik, partiler, sohbet ortamı gibi iyi şeyler. Zaten çıraklar bile dünyayı yönetse herkes mason olurdu :D

Masonlar gerçekten bir tanrıya inanır onu büyük mimar kabul ederler. Taş ustası kavramı da buradan geliyor. Hz.Süleyman'ın tapınağını yapan Hiram ustanın öğütlerini hayatlarına uygularlar. Büyük mimarın isteği doğrultusunda bir dünya oluşturmak isterler. Gerçek mesleği mimarlık ya da duvar ustası olmayan kişilere free mason (hür mason denilir).

Sistemleri çok iyi oturmuştur içerideyken bile herşeyi fark edemezsiniz. O kadar çok oyun içinde oyun var ki çoğu mason bile gerçeği bilmiyor :D O yüzden ben herşeyi biliyorum onlar hakkında demek bayağı zor. Genelde insanlar, kişisel bağ karşılığında para ve daha iyi iş için bu düzene başvuruyorlar.

Zeki Alasya düzenin halkla ilişkileri için iyi bir yatırım.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
@The Dark Knight güzel açıklamışsın :)

antimatter

Profesör
Reaksiyon puanı
14
masonluğu merak edenler şu kitabı okuyabilirler;
102424_s.jpg

gayet sürükleyici, bitirdiğinizde birçok şeyin aslını öğreniyorsunuz...

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Hımm okumak lazım ozaman.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Zeki Alasya resmen gözümden düştü

Artık izlemem arkadaş

Demekki insanlar belli bi yaştan sonra erken bunama yaşayabiliyor

Bence bu adam bunak

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
450
Harun Yahya'nın YAHUDİLİK VE MASONLUK adlı kitabını şiddetle tavsiye ederim. Hiç de masum olmadıklarını rahatlıkla görebilirsiniz.

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
adam verdiği röportajda şunu diyor: 15 yıl önce arkadaşlarla karı kızdan bahsetmekten sıkılmış

gitmiş

masonlukta bulmuş ruhsal huzuru:)

ulan mevlevilik gibi demiş bir masonluk için, zeki alasya, severdim seni, artık mason kadarsın

gözümde, madem mevlevilik gibi git mevlevi ol hıyar

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Dünyayı masonlar yönetiyor efsanesinden bıkmadı insanlar. Masonluk hakkında nesnel kitaplar okuyun Harun Yahya gibi hayalcilerden etkilenmeyin. Masonluğu öcü gösteren çok şey okudum ama öyle insanların inandığı gibi öcü göremedim pek...

lovemeorhateme

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bulundugu yerin rengini almak terimi cuk oturmus masonlugu yorumlayan arkadasın cumlelerinde. soylemesi garip birsey degil zeki alasyanın onemli olan acık konusmaması.yani bosluktan sıkıntıdan mason olmus orası asikar.ama amaclarını ya bilmiyor ya da bilmiyor numarası yapıyor :D kısacası metin akpınara sevgilerle :D

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
adam verdiği röportajda şunu diyor: 15 yıl önce arkadaşlarla karı kızdan bahsetmekten sıkılmış

gitmiş

masonlukta bulmuş ruhsal huzuru:)

ulan mevlevilik gibi demiş bir masonluk için, zeki alasya, severdim seni, artık mason kadarsın

gözümde, madem mevlevilik gibi git mevlevi ol hıyar

en güzel yorum, helal.

legolas4444

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
şok oldum. Kendisini çok severdim. Hiç beklemezdim.

Alemci_Dayı

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Kimler Mason oluyor?

Mesleğinde ileri gitmiş kişiler kabul ediliyor. Zenginlerin toplandığı bir yer değildir. Ben Mason olduğumda kiralarımı ödemekte zorluk çekiyordum.

Kiralarını bile ödemekte zorlan biri mason olunca epey köşe olmuştur sanırım ..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Dünyayı masonlar yönetiyor efsanesinden bıkmadı insanlar. Masonluk hakkında nesnel kitaplar okuyun Harun Yahya gibi hayalcilerden etkilenmeyin. Masonluğu öcü gösteren çok şey okudum ama öyle insanların inandığı gibi öcü göremedim pek...

Çünkü sen tek bir kaynağa yöneleni eleştirdiğin halde kendin de tek bir kaynağa yöneldiğin için görememişsin. Kaç tane Mason gördün de öcüsünü görmek kaldı. :)

The Dark Night'ın dediği gibi, ben de onu vurgulamaya çalışmıştım; Masonlar veya onları kullanan Yahudiler yeni bir psikolojik etkileşim atağına girmeye çalışıyorlar gibi.

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
Öyle zeki alasyanın dediği gibi masum bişi değil bu masonluk. baksanıza ne diyo: sadece seçilmiş, üst düzey insanlar mason olabilir. (yani halkı etkileme gücü olan, örnek alınan!). kendilerine manevi bir iklim, huzur ortamı oluşturmuşlar güya. üyelerini ancak bu şekilde islamdan çakma ritüellerle toplayabilirlerdi. amaç insanların islama geçmesini engellemek. insanlar niçin islama geçiyordu, huzur için. iyi bir taklit yapmışlar anlaşılan....:sleep:

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Öyle zeki alasyanın dediği gibi masum bişi değil bu masonluk. baksanıza ne diyo: sadece seçilmiş, üst düzey insanlar mason olabilir. (yani halkı etkileme gücü olan, örnek alınan!). kendilerine manevi bir iklim, huzur ortamı oluşturmuşlar güya. üyelerini ancak bu şekilde islamdan çakma ritüellerle toplayabilirlerdi. amaç insanların islama geçmesini engellemek. insanlar niçin islama geçiyordu, huzur için. iyi bir taklit yapmışlar anlaşılan....:sleep:
Masonluk bir din midir ki İslam'dan geçiş vardır? Önemli olan birey olarak huzuru bulmak değil midir? Masonlukta ya da İslam'da bulunması neyi değiştirir?