Metin Akpınar'ı Mason Yapamadım

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
Masonluk bir din midir ki İslam'dan geçiş vardır? Önemli olan birey olarak huzuru bulmak değil midir? Masonlukta ya da İslam'da bulunması neyi değiştirir?

ben islamdan demedim. başka dinden islama dedim.

başka dinden olup huzuru arayanlar islamla tanışışınca islamı seçiyolar. fakat bu masonluk onu taklit eden bir huzur ritüeli içeriyor. ve adam din değiştirmeden kendi dininde kalarak mason oluyor. hem din değiştirmiyor hemde huzura eriyor (güya!).
sonuç: insanların islama katılımı engellenmiş oluyor...:glare:

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Tevekkeli Metin Akpınar ile araları bozulmamış 10 yıl önce

Para meselesi bahaneymiş

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
Maalesef, zeki alasyanın dediği gibi masum bişi değil bu masonluk. baksanıza ne diyo: sadece seçilmiş, üst düzey insanlar mason olabilir. (yani halkı etkileme gücü olan, örnek alınan!). kendilerine manevi bir iklim, huzur ortamı oluşturmuşlar. başka dinden olup huzuru arayanlar islamla tanışışınca islamı seçiyolar. fakat bu masonluk onu taklit eden bir huzur ritüeli içeriyor. ve adam din değiştirmeden kendi dininde kalarak mason oluyor. hem din değiştirmiyor hemde huzura eriyor (güya!). iyi bir taklit yapmışlar anlaşılan....:thumbdown:

sonuç: insanların islama katılımı engellenmiş oluyor...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Masonluk bir din midir ki İslam'dan geçiş vardır? Önemli olan birey olarak huzuru bulmak değil midir? Masonlukta ya da İslam'da bulunması neyi değiştirir?

Huzur görecelidir. Geçenlerde Irak'taki savaşın önemli kısmında rol almış Amerikan general "onları avlamak çok hoşuma gidiyor" demişti. Adamın huzuru da böyleymiş?

Demek ki "Masonlukta ya da İslam'da bulunması neyi değiştirir" sorusu daha baştan saçma ve anlamsızdır. Çünkü çok fazla şeyi değiştirir. Masonluğa kaynaklık eden Yahudi inancında tüm insanlık Yahudilere köle olarak yaratılmıştır. Adam seni köleleştirmekte buluyor huzuru; elbette buna razı olabilir ve müsamaha gösterebilirsin, fakat genel bazda bir yorum yaparken sırf birini (sarı çizmeli Müslümanı) eleştireceğim diye de bari en azından tutarlı olalım.

Bununla birlikte, topluma sunuş söz konusu. Yani "bireysellik" çoktan aşılmış durumda. İslam için de aynı şey geçerlidir. Bir topluluk psikolojisi ve propagandası var ortada; hangi bireysel huzurdan bahsediyoruz? Kendini topluma sunan her fikir, toplum huzuru için de bir felsefe getirebilmek zorundadır. Getiremiyorsa, bu şekilde eleştirilme ve hatta bez parçası gibi dürülüp çöpe atılmaya mahkumdur.

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Elmacık siz kaç tane Mason gördünüz ? :D

(İnsan bilmediği şeyden korkar)

Ben " nesnel kitaplar okuyun" demişim siz nel demişsiniz hep aynı şeyi yapıyorsunuz... Bu yazının altında altına bana tek taraflı okumakla suçlanmak benim için onurdur, ne güzel tarafsız ön yargısız şeyler okuyun dedim ama taraflı oldum çok hoşuma gitti. :thumbup1:

(İnsanların özgür iradesiyle seçim yapmasıyla ne alıp veremediğiniz var ben bunu anlamış değilim.)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Elmacık siz kaç tane Mason gördünüz ? :D

(İnsan bilmediği şeyden korkar)

Ben " nesnel kitaplar okuyun" demişim siz nel demişsiniz hep aynı şeyi yapıyorsunuz... Bu yazının altında altına bana tek taraflı okumakla suçlanmak benim için onurdur, ne güzel tarafsız ön yargısız şeyler okuyun dedim ama taraflı oldum çok hoşuma gitti. :thumbup1:

(İnsanların özgür iradesiyle seçim yapmasıyla ne alıp veremediğiniz var ben bunu anlamış değilim.)

"Harun Yahya gibi hayalcilerden etkilenmeyin" demenin neresi nesnel acaba kardeşim? :) Sen sadece taraf olmakla da kalmıyorsun, bilmediğin şeye taraf olmayı sırf bildiğin bir şeye düşmanlığından ötürü tercih ediyorsun.

Bunun dışında üç şeye değinmişsin onları ayrı ele alalım:

1- İnçsan bilmediği şeyden korkar demişsin; halbuki biz bilgiyi konuşuyorduk zaten. Sanırım sen de o yüzden mutlaka tırnak içinde bazı şeylere muhalefet etme ihtiyacı hissediyorsun. Allah'a şükür Masonlardan korkmuyoruz ve fakat bizim Masonlar hakkında bir şey söylememizle birileri hep korkuyor. Demek ki konuyla alakasız olması bir yana, asıl senin hakkında söylememiz lazım bunu. :)

Zira birileri bir konu hakkında konuşurken "insan bilmediği şeyden korkar" atasözünü söylemek konuşanlar arasında "ne alaka şimdi" tepkisini uyaracağı gibi, bu cümleyi durduk yerde kullananın konuyla ilgili bilgisizliğini de gösterir.

2- Benim kaç tane Mason gördüğümü sormuşsun; her zamanki gibi kardeşim bir fikrin olmadığı için yine soruya soruyla karşılık vermişsin. :) Konu senin kaç Mason gördüğün, çünkü "hiç öcü görmedim" demişsin, yani öcü Mason olmadığına ilişkin bir iddia attın ortaya. Bu iddianı da ıspatlaman için öcü olmayan kaç tanesini gördüğünü de söylemen gerekir. Senin yaptığın tek kişinin katıldığı yüzme yarışında birinci olmaya benziyor. :) Eğer "yüzme yarışında birinci oldum" şeklinde bir iddia atıyorsan ortaya, "yarışa kaç kişi katıldı" sorusuna cevap vermek zorundasın; eğer cevap veremeyip soruya soruyla karşılık veriyorsan, demek ki sen tek kişilik yarışta birinci olmuşsun.

3- İnsanların özgür iradesiyle seçim yapmasıyla ne alıp veremediğiniz var demişsin; bunu benden alıntı yaparak söylediğin için kendi şahsıma bu sonucu nereden çıkardığını soracağım. Benim Zeki Alasya'nın kendi özgür iradesiyle yaptığı tercihine herhangi bir şekilde karıştığımı gördün mü acaba?

Bir defa konuda Majeste isimli arkadaş bireysellik noktasında hataya düşmüştü, ben ikinci defa konunun toplumsal boyutuna değinmiş olmama rağmen, sen konuyu hiç okumadığını belli ederek aynı hataya düşmüşsün. Konu bireysel bir seçim değil; zira ben onun bireysel tercihine karışmıyorum, fakat onun topluma yönelik sunumuna karışıyorum. Çünkü ben de bu toplumun bir ferdiyim. Eğer gerçekten bireysel iradeyle yapılan seçime karışmama yanlısıysan neden benim tercihime eleştiri getiriyorsun? :) Demek ki ya Zeki Alasya'nın tercihi bireysel olmakla birlikte sunuşu senin sandığın gibi "bireysel" değil, ya da onunki bireysel ise benim eleştirilerim de bireysel olacağına göre bana niye karışıyorsun?

Böylece ikinci defa konuyla alakasız bir şey söylemiş olmakla birlikte, yine kendi hakkında söylenmesi gereken cümleyi başkasına söylemiş oldun. Bu durumda bize düşen de öncelikle dil bilgisinde anlam konusunu barındıran bazı kaynakları, daha sonra da kendi önerdiğin gibi gerçekten "nesnel" kaynakları okumanı tavsiye etmek olsa gerek.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Masonluk ya da Zeki Alasya konusunda yorum yapmayacağım, röportajı ve iletileri okudum ancak konuyla hiç ilgilenmiyorum.
Lakin sadece şu konu dahi, ''Elmacik'' rumuzlu arkadaşımızın bu site için ne kadar gerekli olduğunu gözler önüne serdi bana göre. (yorumları dışında kendisini hiç tanımam, belirteyim) Ben okurken keyif alıyorum şahsen, daha sık yazın hocam.:)