Meslek lisesi okuyup da üniversiteye gidebilirmiyim?

Jon snowll

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Okulda öğretmene sordum dedi ki çok zor olur dedi anadolu liseleri 6 saat matematik dersi alırken biz 4 saat alıyoruz dedi bende derhaneye gitsem gidebilirmiyim dedim gidersin ben bu soruma kesin ve net bir cevap arıyorum mesela lisede bilişim okuyup da universite'de hukuk okuyabilirmiyim? eğer olursa nasıl yapabilirim bunu?
öteyandan arkadaşlarım dedi ki meslek liseleri universite sınavına hazırlamıyor dedi meslek sahibi olmaya hazırlıyor dedi ama ben çalışıp bir universiteye gitmek istiyorum dedim arkadaşım da eğer başaramazsan boş kalırsın pişman olursun dedi sizce ne yapmalıyım?

fatihsyn45

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Elbette gidebilirsin benim kuzenim Meslek lisesi çıkışlı öğretmen oldu sende çalış olabilirsin hiç bir şey imkansız değildir elbette ülkemizde eğitim iyi değil farkındayız fakat sende biraz gayret etmen gerekir.

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
:d çok çalışman lazım sınavlardan yüksek not alıp her dersin ortalaması 80 nin altında olmamalı zor gelen dersleri boşlamamalısın bunları yaptığın sürece istediğin üniversiteyi kazanabilirsin

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
İş kesinlikle sende biter ben de meslek lisesi çıkışlıyım, liseyle kendini sınırlama.
Mesela ben Lise son da açığa aldım 1 sene boyunca üniversiteye hazırlandım şuan da Allah'a şükür üniversitemi okuyorum.
Yani sen bunu okuyorsun şunu yapamazsın diye bir kaide yok.
Sadece gitmek istediğin bölüm ne istiyor nerde ne kadar soru çözmen gerekiyor araştır ve ona odaklan.

Jon snowll

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İş kesinlikle sende biter ben de meslek lisesi çıkışlıyım, liseyle kendini sınırlama.
Mesela ben Lise son da açığa aldım 1 sene boyunca üniversiteye hazırlandım şuan da Allah'a şükür üniversitemi okuyorum.
Yani sen bunu okuyorsun şunu yapamazsın diye bir kaide yok.
Sadece gitmek istediğin bölüm ne istiyor nerde ne kadar soru çözmen gerekiyor araştır ve ona odaklan.
Kardeşim nasıl yani anlamadım 4. sınıfta açığa aldın 0 sene de çok çalıştın öylemi? bunu nasıl başardın anlamadım 4. sınıfı da meslek lisesinde okumak daha iyi olmazmıydı? bir de dershaneye falan gittinmi hiç?
--- Gönderi Güncellendi ---
Sağolun.
Kardeşim nasıl yani anlamadım 4. sınıfta açığa aldın 0 sene de çok çalıştın öylemi? bunu nasıl başardın anlamadım 4. sınıfı da meslek lisesinde okumak daha iyi olmazmıydı? bir de dershaneye falan gittinmi hiç?
Sağolun.
Meslek lisesinde okumak daha iyi olmazmıydından kastım hiç yoktan iyidir maksadında

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Meslek lisesinde anadolu liselerine göre daha az ana ders alırsın özellikle 11. ve 12. sınıflarda. Üniversite sınavına ciddi anlamda çalıştığın zaman kazanabilirsin tabi. Kaçınca sınıftasın bilmiyorum ama daha şimdiden YGS Konularından başlamalısın. TM3 puanıyla gireceksin hukuk fakültesine ve TM3 puanını YGS ve LYS de aşağıdaki dersler yüzdelerine göre oluşturacak.
YGS – Türkçe %15
YGS – Sosyal Bilimler %10
YGS – Matematik %10
YGS – Fen Bilimleri %5
LYS – Matematik %23
LYS – Türk Dili ve Edebiyat %28
LYS – Coğrafya-1 %9
(LYS1-LYS3)

Yani özet olarak meslek lisesinde okuyup iyi bir üniversiteye gidememek gibi bir kaide yok lise mezunu herkes bu sınavlara girebiliyor. Sınav konularının anlatımları vesaire internette çok bol sürekli konuları çalışıp test çözmen lazım. Meslek lisesinde meslek dersleri görüp 12. sınıfta da staja gittiğin için bunlar dezavantaj oluyor anadoluda okuyanlar direk ygs ve lys de odaklı şeklide ders görüyorlar.

Jon snowll

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Meslek lisesinde anadolu liselerine göre daha az ana ders alırsın özellikle 11. ve 12. sınıflarda. Üniversite sınavına ciddi anlamda çalıştığın zaman kazanabilirsin tabi. Kaçınca sınıftasın bilmiyorum ama daha şimdiden YGS Konularından başlamalısın. TM3 puanıyla gireceksin hukuk fakültesine ve TM3 puanını YGS ve LYS de aşağıdaki dersler yüzdelerine göre oluşturacak.
YGS – Türkçe %15
YGS – Sosyal Bilimler %10
YGS – Matematik %10
YGS – Fen Bilimleri %5
LYS – Matematik %23
LYS – Türk Dili ve Edebiyat %28
LYS – Coğrafya-1 %9
(LYS1-LYS3)

Yani özet olarak meslek lisesinde okuyup iyi bir üniversiteye gidememek gibi bir kaide yok lise mezunu herkes bu sınavlara girebiliyor. Sınav konularının anlatımları vesaire internette çok bol sürekli konuları çalışıp test çözmen lazım. Meslek lisesinde meslek dersleri görüp 12. sınıfta da staja gittiğin için bunlar dezavantaj oluyor anadoluda okuyanlar direk ygs ve lys de odaklı şeklide ders görüyorlar.

hmm anladım sağol sence dershaneye gitmeye başlasam ne kadar işime yarar bir de staj nasıl oluyor bilmiyorum fakat eğer masabaşı gibi bir şey olursa orda da çözmeye çalışırım bu arada lise 1 e yeni geçtim ama bu tür şeyleri düşünüp bir hedef koymanın tam sırası diye düşünüyorum :D
Arkadaşlar meslek lisesinde biyokimya seçebiliyormuyuz?

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
hmm anladım sağol sence dershaneye gitmeye başlasam ne kadar işime yarar bir de staj nasıl oluyor bilmiyorum fakat eğer masabaşı gibi bir şey olursa orda da çözmeye çalışırım bu arada lise 1 e yeni geçtim ama bu tür şeyleri düşünüp bir hedef koymanın tam sırası diye düşünüyorum :D

Dershane tabi faydası olur senin tercihine kalmış. 9. sınıfta zaten ağırlıklı olarak ana dersleri göreceksin tam olarak meslek dersleri 10. sınıf ile başlayacak. Stajda sınava çalışma olayı iş yerine bağlı tanıdık bir yere girersen çalışırsın.

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Aynen lise son sınıfta açığa alıp ciddi ve programlı bir şekilde çalıştım.Dershaneye de gittim Farklı bir çok kaynaktan sürekli testler çözdüm. Her hafta düzenli deneme sınavları yaptım .

McSwindler

Doçent
Reaksiyon puanı
97
Treni kaçırdım dostum, eğer çok istiyorsan dişini sıkıp temel dersleri komple sıfırdan alıp birşekilde alırsın ama değmez.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
ilk cümleyi okudum direk yoruma geçtim ben turizm meslek lisesi okudum Ankara/Çankaya da inan bana matematik dersimiz seçmeliydi ve açılmadı hiç. üniversiteye gitmek için bu sistemde ders çalışmak en sıradan ve olması gereken şey tek diyeceğim ümitsiz ve tembel olma :) unutma istediğin mesleği yapmakta istediğin üniversiteye gitmekte senin elinde :)

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Yine söylemek istediğim bişey var sadece 1 sene temelden çalışarak üniversite kazandım.
Geç kalınmışlık falan yok yani sıkı ve düzenli bi program ile herşeyi halledersin.