kömür
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 1
Hepimizin küçüklüğünden beri hayal ettiği bir meslek vardır aslında. Sadece büyüyünce ne olacaksın sorusuna cevap olarak değil, imrenerek baktığımız, bir an önce bitse de şu okul hayatı ben de öyle olsam dediğimiz meslekler. Kimimiz zamanı geldiğinde olmak istediğimiz yerde oluruz, kimimiz ise şu ya da bu nedenden dolayı hayallerimizle vedalaşmak zorunda kalabiliriz.Tabi bizim hayır bildiklerimiz de bir şer, şer bildiklerimizde bir hayır vardır ya kimimiz hayallerine ulaştığı halde mutsuz olur kimimiz de sürüklendiği başka kıyılarda karşılaştığı yepyeni güzelliklerden dolayı hayallerine kavuşamadığına nasıl şükredeceğini şaşırır, mutlu olur. Peki sizler? Şu an sahip olduğunuz meslekten memnun musunuz? Bu meslek yıllarca hayaliniz kuruduğunuz meslek mi? Bir de şöyle sormakta fayda var, şu an sahip olduğunuz meslek hayalini kurduğunuz meslekse gerçekten hayal ettiğiniz gibi mi, sizin beklentilerinizi tam anlamıyla karşılıyor mu, yoksa siz de düş kırıklığı yaşayanlardan mısınız?
Henüz bir meslek sahibi olmayan ya da ilerde hangi meslekte olacağı kesinleşmemiş öğrenci arkadaşlara da şunu sormak istiyorum: Meslek seçimi konusunda sizi en çok ne yönlendiriyor? İlerde bu meslekten kazanacağınız para mı, ne derece kariyer yapabileceğiniz mi, kendinizi en faydalı nerde hissedeceğiniz mi Seçenekler çoğaltılabilir elbette. Meslek sahibi arkadaşlar da zamanında tercihlerini neye göre yaptıklarından bahsederlerse henüz meslek seçimi yapmamış arkadaşlara da bir bakıma fikir vermiş olurlar.Yorumlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkür ediyorum..
Henüz bir meslek sahibi olmayan ya da ilerde hangi meslekte olacağı kesinleşmemiş öğrenci arkadaşlara da şunu sormak istiyorum: Meslek seçimi konusunda sizi en çok ne yönlendiriyor? İlerde bu meslekten kazanacağınız para mı, ne derece kariyer yapabileceğiniz mi, kendinizi en faydalı nerde hissedeceğiniz mi Seçenekler çoğaltılabilir elbette. Meslek sahibi arkadaşlar da zamanında tercihlerini neye göre yaptıklarından bahsederlerse henüz meslek seçimi yapmamış arkadaşlara da bir bakıma fikir vermiş olurlar.Yorumlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkür ediyorum..