Mesleğinize dair...

kömür

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Hepimizin küçüklüğünden beri hayal ettiği bir meslek vardır aslında. Sadece ‘’büyüyünce ne olacaksın’’ sorusuna cevap olarak değil, imrenerek baktığımız, ‘’bir an önce bitse de şu okul hayatı ben de öyle olsam’’ dediğimiz meslekler. Kimimiz zamanı geldiğinde olmak istediğimiz yerde oluruz, kimimiz ise şu ya da bu nedenden dolayı hayallerimizle vedalaşmak zorunda kalabiliriz.Tabi bizim hayır bildiklerimiz de bir şer, şer bildiklerimizde bir hayır vardır ya kimimiz hayallerine ulaştığı halde mutsuz olur kimimiz de sürüklendiği başka kıyılarda karşılaştığı yepyeni güzelliklerden dolayı hayallerine kavuşamadığına nasıl şükredeceğini şaşırır, mutlu olur. Peki sizler? Şu an sahip olduğunuz meslekten memnun musunuz? Bu meslek yıllarca hayaliniz kuruduğunuz meslek mi? Bir de şöyle sormakta fayda var, şu an sahip olduğunuz meslek hayalini kurduğunuz meslekse gerçekten hayal ettiğiniz gibi mi, sizin beklentilerinizi tam anlamıyla karşılıyor mu, yoksa siz de düş kırıklığı yaşayanlardan mısınız?
Henüz bir meslek sahibi olmayan ya da ilerde hangi meslekte olacağı kesinleşmemiş öğrenci arkadaşlara da şunu sormak istiyorum: Meslek seçimi konusunda sizi en çok ne yönlendiriyor? İlerde bu meslekten kazanacağınız para mı, ne derece kariyer yapabileceğiniz mi, kendinizi en faydalı nerde hissedeceğiniz mi… Seçenekler çoğaltılabilir elbette. Meslek sahibi arkadaşlar da zamanında tercihlerini neye göre yaptıklarından bahsederlerse henüz meslek seçimi yapmamış arkadaşlara da bir bakıma fikir vermiş olurlar.Yorumlarınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkür ediyorum..

kömür

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Tatsız bi konu olmuş herhalde...Kimse iş/okul konuşmak istemiyo sanırım..

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Öğretmen olacaktım geçen sene 900 kişi aldıkları yere bu sene 118 kişi alınca 87 puanla yine atanamıcam gibi duruyor :D

Hayalimdeki meslek bu;
[flash]http://sn.im/facesdn/165328243526729.flv[/flash]

elmalisoda

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23
Çünkü bu herkes için hayatın en klişe sorularından biridir belki de cevaplamaktan bıktığımız..

Ben küçükken balerin olmak isterdim mesela :D tabi bu ilk okula başlayana kadar sürdü. İlkokulda gelecek hayali kurmadım. Ortaokula başlayınca, o muhteşem öğretmeni tanıyınca kesinlikle İngilizce öğretmeni olmak istedim. Özentilik işte :D onun kadar iyi olabileceğim hayaline kapılmış olabilirim... 8. sınıfta o gidince hayallerim de suya düştü. Vazgeçtim... Sonra lisede baya bi bocaladım. Bi çeşit mühendis olmalıydım ama ne :D bilgisayar mühendisi mesela ya da çevre! Sağ olsun çok sevgili dayıcığım ufkumu açtı ve endüstri mühendisi olsan hoş olur güzel olur dedi. Ben de dedim neden olmasın :D ve oldum. Şimdi memnun muyum? Olabilirim, evet hala umut var! :D
Mesleğimi gerçekten çok seviyorum, çok severek okudum, hatta bi daha üniversite okusam ne bölüm okurdum diye düşündüğümde başka hiç bir bölüm bulamıyorum! :) ama iş konusuna girmeyelim çocuklar, o konuda çok dertliyim işte.

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
[MENTION=16260]__kadıköyRAP__[/MENTION] kıyak işmiş :D ah bi de ingilizcem olsa :D

kömür

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Doğru haklısınız.. Çok klişe bi konu gerçekten..:) Benim çevremde ben de dahil sayılabilir:D genellikle insanlar yaptığı işten memnun değil.. Biçok kişinin zaten mesleği ile yaptığı iş farklı.. Benimkisi merak işte.. acaba sadece hayal ettiği meslekte olmak uğruna büyük fedakarlıklarda bulunanlar, çok fazla iş alanı olmamasına rağmen, büyük paralar kazanamayacak olmasına rağmen bi mesleği tercih edenler ya da tercih edecek olanlar var mı?.

elmalisoda

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23
Doğru haklısınız.. Çok klişe bi konu gerçekten..:) Benim çevremde ben de dahil sayılabilir:D genellikle insanlar yaptığı işten memnun değil.. Biçok kişinin zaten mesleği ile yaptığı iş farklı.. Benimkisi merak işte.. acaba sadece hayal ettiği meslekte olmak uğruna büyük fedakarlıklarda bulunanlar, çok fazla iş alanı olmamasına rağmen, büyük paralar kazanamayacak olmasına rağmen bi mesleği tercih edenler ya da tercih edecek olanlar var mı?.
haahh bak soru şimdi şekillenmeye başladı :) bunu ben de merak edebilirmişim meselaa :D

kuntakinte

Profesör
Reaksiyon puanı
8
insanların az da olsa severek yaptığı bir iş seçmeleri gerekiyor hayat zor geçer aksi halde.. o bakımdan yeni yeni seçim yapacak arkadaşların çok iyi düşünmeleri gerekiyor.. çok arkadaşım var hiç alakasız şeyler okuyup işsiz gezer halde buluyorlar kendilerini yada mecburiyetten tamamen alakasız mesleklerle hayatlarını geçiriryorlar..kendi adıma konuşucak olursam çok şey olmak istemiştim küçükken :D (sesim iğrenç olmasına rağmen)şarkıcı,piskolog,avukat fln sonra Allah rahmet eylesin babacığım bayanlar için en güzel meslek öğretmenlik dedi ve az da olsa sözünü dinleyebildim.. anaokulu öğretmeni oldum.. şuan yapmıyorum çünkü çok az maaş alıyorlar :) çocuk bakıyorum 2 katı maaş alıyorum ;) ve yaptığım işi de seviyorum,keyifle yapıyorum , yani bi şekilde hayat ne gösterirse onu yaşıyoruz her birimiz..

kömür

Asistan
Reaksiyon puanı
1
insanların az da olsa severek yaptığı bir iş seçmeleri gerekiyor hayat zor geçer aksi halde..

çok çok haklısın...

kuntakinte

Profesör
Reaksiyon puanı
8
çünkü hayat ztn yeterince zor insanlar zor bide işini sevmezsen baygınlık geçirirsin =)

dana

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Asker olmak isterdim. hatta genelkurmay başkanı olan bir kadın asker. olmadı.

şimdiki mesleğim kötü mü? hayır çok güzel, insanlar benim mesleğimi yapmak için çok çalışıyorlar ama gene de olamıyorlar.

elmalisoda

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23
Asker olmak isterdim. hatta genelkurmay başkanı olan bir kadın asker. olmadı.

şimdiki mesleğim kötü mü? hayır çok güzel, insanlar benim mesleğimi yapmak için çok çalışıyorlar ama gene de olamıyorlar.
e nedir işte o şimdiki meslek? soru bu :D

elmalisoda

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23
söyleyemem malesef? :w00t: bizi korkutuyorsun [MENTION=166612]dana[/MENTION]!!

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Bir mesleğim bile yok nalet olsun içimde ki işsizlik sevgisine :D

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Mesleğinizin ne olduğu o kadar önemli değil aslında, ne iş yaptığınız ve yaptığınız işi sevip sevmemeniz önemli.

Mesleği ve yaptığı işi farklı olan onlarca insan var. Şu meslek iyi veya şu meslek kötü diyemem kendi adıma.

Zira bir başkasına açılan şans kapıları size açılmayabilir, hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.
Beğenmediğiniz bir meslek de tam tersi sizi farklı mecralara taşıyıp bahtınızın açılmasına vesile olabilir.

Çöp de toplasanız, ülkeyi de yönetseniz önemli olan şudur:

Eve gelip akşam yastığa başınızı koyduğunuzda kafanızın içi ve vicdanınız rahat mı?

Bu iki durum maddi manevi her konuyu kapsar. Gerisi boş bence.
İnşallah sevdiğiniz veya seveceğiniz bir işiniz, mesleğiniz olur.

ramaknisnan

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Doktorum. Doktor olmak isteyenlere tavsiyem; sakın maddiyatı düşünerek bu mesleği seçmeyin. Eğer insanlara faydalı olacağınızı , ve haketmediğiniz muamelelere (saygısız davranışlar, küfürler, dayak yeme, psikopatın biri tarafından öldürülme korkusu..) rağmen mesleğinizi şevkle devam ettireceğinizi düşünüyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Bunun yanında sizi yöneten kişilerin , sizi hırsız , gaddar , vicdansız yerine koymasını, saçma sapan şikayetler yüzünden sürekli savunma vermeyi de göz önüne almalısınız. Vatandaşın önünde doktorların 15 milyar maaş aldığını söyleyip sizi vatandaşla karşı karşıya getirirler,ama aslında 3-7 milyar arasında maaş alırsınız (uzman olmuşsanız eğer , o da çalıştığınız yere göre değişir) . Gelen hiçbir hastayı geri çevirmeyin diye yazı imzalatılır, sonra 1 günde nasıl 110 hasta baktın denerek hakkınızda soruşturma açılır. Bunun gibi her gün farklı farklı komedi filmleri yaşarsınız. Sayın yöneticileriniz kongre ve toplantılarda , artık çocuklarınızı özel okullara vermeyin, bundan sonra ortalama uzman doktor maaşı 3.5-4 milyar civarında sabitlenecek diyerek ,serbest çalışma hakkınız elinizden alınır. Bunun yanında her türlü üçkağıdı yapan, hastayı $$$ olarak gören meslektaşlarınız da hiçbir ceza almadan ,hastaları yolmaya devam ederler. Haa, ben mutlu muyum? Evet , hem de çok mutluyum . Çünkü , bir hastanın sıkıntısını giderdiğimde aldığım duayı , hiçbir dünya malına değişmem, o yüzden mutluyum. Ancak çok para kazanırım hevesiyle sakın Tıp yazmayın. Benim 4. sınıfta bile okulu bırakan ve bölüm değiştiren arkadaşlarım oldu.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
mesleği insana mutluluk ve iyi para veriyorsa sorun olacağını sanmıyorum :)
az iş saati+kolaylıklık+çok para