Meryem Uzerli, Muhteşem Yüzyıl'dan ayrıldı!

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Meryem Uzerli, Muhteşem Yüzyıl'dan ayrılıyor mu?

Meryem Uzerli geri dönmezse ne olacak?

101992_2.jpg

Ödül aldığı törenlerde dizi sürelerine isyan eden Muhteşem Yüzyıl’ın Hürrem Sultan’ı Meryem Uzerli, pazar günü Berlin’e gidip dönmedi.

“Psikolojim bozuk, tedavi olacağım” diyen Uzerli, dönmesi için ikna edilmeye çalışılıyor. Meryem Uzerli'nin geri dönmeme ihtimaline karşın Hürremsiz bir Muhteşem Yüzyıl'ın nasıl oalcağı ise merak ediliyor.

Şok gelişme!

Tüm dünyada 220 milyon seyirciye ulaşan ilk Türk dizisi olan “Muhteşem Yüzyıl”ın geçen Çarşamba duyuruları yapılan 100. bölümü ekrana gelmedi. Fragmanı yayınlanan bölümün Hürrem Sultan’ı canlandıran Meryem Uzerli yüzünden yetişmediği ortaya çıktı. Haftasonu sevgilisi Can Ateş ile Bodrum tatilinde çıplak ayakla sahilde yürürken ve oldukça keyifli haliyle objektiflere takılan Uzerli, Pazar günü setten habersiz Berlin’e ailesinin yanına gitti. Yaptığı anlaşmada 3 haftada bir ailesini görme hakkı bulunan Uzerli, çekim için aradıklarında set ekibini şoke eden bir yanıt verdi.

‘Alman vatandaşıyım’

Psikolojisinin çok çalışmaktan ve düzensiz set saatlerinden dolayı bozulduğunu ve bir kliniğe yatıp tedavi olacağını belirten Uzerli, İstanbul’a dönmeyeceğini söyledi. Yapım şirketi Tim’s Production ne yapacağını şaşırdı. Uzerli bir türlü Türkiye‘ye dönmesi için ikna edilemeyince 100. bölümün eksik sahneleri de tamamlanamadı. Kolaj bölüm yayınlamak zorunda kalan Star TV en büyük gelir kaynağı olan dizinin yeni bölümü yayınlamadığı için en az 1 milyon dolar reklam geliri kaybetti.

Uzerli gelmeyince çekimler durduruldu ve sete 1 hafta repo verildi. İki ay önce sette “Ben Mayıs ayında çeker giderim, buralarda durmam” dediği ifade edilen Uzerli’nin “Dönmezsen çok büyük dava açılır” sözüne de “Ben Alman vatandaşıyım, o anlaşma Türkiye’de geçerli” dediği öne sürüldü. Uzerli’nin bölüm ücretinin geçen günlerde rekor bir zamla 35 bin TL’ye çıkarıldığı gündeme gelmişti. Uzerli’nin dönmesini bekleyen yapım şirketi şimdilik sessiz kalmayı tercih ediyor.

Çözüm arıyorlar

Elinde eksik 1 bölüm olan Tim’s, bir yandan da çözüm üretmeye, eğer dönmezse dizinin en sevilen ana karakterlerinden biri olan Uzerli’siz ne kadar idare edebileceğinin formülünü arıyor. Dizinin oyuncuları önceki gece bir mekanda buluşup durum değerlendirmesi yaptı. Öte yandan Uzerli’nin sigortacı sevgilisi iş adamı Can Ateş ile arasının da iyi olduğu ve bir ayrılığın yaşanmadığı ifade edildi.

Uzerli: Psikolojik olarak yoruldum, hayat zor

Son aylarda katıldığı ödül törenlerinde Uzerli, dizi sürelerine isyan etmiş ve “Uzun zamandır aynaya baktığımda Hürrem’i görüp, Meryem’i özlüyorum. Bazen psikolojik olarak çok yoruluyorum, bazen bu hayat hiç kolay değil.

Türkiye’de diziler çok uzun, bu da manyaklık! 100 dakika, 110 dakika, 120 dakika bir dizi... Hayatta öyle bir iş yok! Lütfen bütün kanallara söylüyorum, dizi sürelerini 60, 50, 45 dakikaya indirin. Hepimiz mutlu olalım, çünkü ben hiç mutlu değilim!” demişti. Uzerli, geçen hafta da instagram sayfasına “Bu güzel ülkedeki oyuncuların hakları için mücadele veriyorum. Bu yüzden yanlış anlaşılmayı da, kendimi sevimsiz kılmayı da göze alıyorum.

Bu güzel ülkedeki oyuncuların hakları için mücadele veriyorum. Bu yüzden yanlış anlaşılmayı da, kendimi sevimsiz kılmayı da göze alıyorum” diyerek aslında bu son durumun sinyalini de vermişti.

Kaynak

SmH51

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Dizi sürelerini kısaltıldı diyelim, aldıkları ücretlerin yarısını kabul edecekler mi?

hidoriumen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence gelmesin,zaten tarihe sadık kalmaya gerek yok,senaryo şöyle olabilir,"Kanuni Hürrem i germen eyaletine sürer,ilk gözdesine geri döner,bir çocuk yaparlar,herkes mutlu olur:)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
haftalık 35 bin tl alıyor. ama 100 dakikalık dizi için çok çalışmaktan psikolojisi bozuluyor.

brskyk

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Kadın meşur oldu isim yaptı bedavadan şimdide trip yapıyor sen ne sormazlarmı ayaksın ?

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Bu dizi sayesinde tanıdı TÜRKİYE Seni be meryem hanım.Yoksa kim bilecekti seni.Şimdi dizilerin uzunluğundan şikayet ediyorsunuz.Bu diziler olmasa şu an açız diyede gidip Bağırırdınız muhtemelen.Anlaşma yapıldı ise şirket bu parayı ondan söke söke alır.Oh ne ala bizinde psikolojimiz bozuluyor ama ekmek yediğimiz yere ihanet etmiyoruz yani.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bana haftalik 35 bin vericekler orayı yıkarım :D bildigin yıkarım yani :D

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
[h=1]HÜRREM KRİZİ BÜYÜYOR! MUHTEŞEM YÜZYIL'DA SENARYO MU DEĞİŞECEK?[/h][h=2]Dizinin süresine isyan eden Meryem Uzerli Almanya'dan dönmeyince son bölüm yayınlanamadı.[/h]
acb_b03ca.jpg

“Muhteşem Yüzyıl”da Hürrem Sultan’ı canlandıran Meryem Uzerli’nin “tükenmişlik sendromuna” yakalanarak Berlin’e gittiği ve dizinin Çarşamba akşamı bu nedenle yayınlanmadığı iddia edilmişti.

Uzerli çekimlere katılamadığı için, senaryoda değişiklik yapılacağı ve Hürrem’in birkaç haftalığına Şehzade Mehmet’in yanına Amasya Sancağı’na gideceği ileri sürüldü.

Yapımcı Timur Savcı'nın yeni sezon anlaşmasına imza atmayan ve dizinin yurtdışı satışlarından da pay isteyen Meryem Uzerli'yle yolları ayıracağı konuşuluyor.

Meryem Uzerli, bölüm başı ücreti olarak 12 bin 500 Euro alıyor. Bunun dışında yapım şirketi Uzerli'nin İstanbul'daki tüm konuklama ve yaşam giderlerini karşılıyor. Ücreti yaklaşık 40 bin liraya gelen güzel oyuncunun 60 bin lira alan Halit Ergenç'le aynı parayı istediği söyleniyor.

Kaynak

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hürremi arkadan pıçaklayıp öldürsünler Sülü de kendine yeni kadın bulsun

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Muhteşem Yüzyıl yeni Hürrem'ini arıyor!

Yapım şirketinin şok Muhteşem Yüzyıl kararı!

Yeni sezon için başka bir oyuncu aranıyor...

102141_2.jpg

Yapımcısıyla restleşerek Almanya'ya giden Meryem Uzerli'nin dönmeme ihtimaline karşılık ikinci bir senaryo hazır edildi.

Muhteşem Yüzyıl'ın Hürrem Sultan'ı Meryem Uzerli geçen Pazar akşamı apar topar gittiği Almanya'da sessizliğe büründü.

Yapımcısıyla restleşerek soluğu Berlin'de ailesinin yanında alan Uzerli dizideki arkadaşlarıyla da irtibatını kesti.

Cep telefonunu babası Hüseyin Uzerli'ye veren ünlü oyuncunun, İstanbul'a dönüp dönmeyeceği belirsizliğini koruyor.

Baba Uzerli'nin arayanlara 'Meryem tedavi görüyor. Ne zaman iyileşir bilmiyorum" dediği öğrenildi.

YENİ OYUNCU ARANIYOR

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, yapım şirketi TİMS ise her türlü olumsuzluğa karşılık önlemini şimdiden aldı. Meryem Uzerli'nin dönmeme ihtimaline karşılık ikinci bir senaryo hazır edildi.

Uzerli dönmezse Hürrem Sultan senaryo gereği oğlu Şehzade Mehmet ile Amasya sancağına gönderilecek. Dizi 3 bölüm sonra yani 19 Haziran'da sezon finali yapacak.

Yapım şirketinin yeni sezon içinse Hürrem Sultan'ı canlandıracak başka bir oyuncu arayışı içine gireceği öne sürüldü.

KANUNİ KADAR İSTİYOR

"Çok çalışıp az kazanıyorum" diyen Meryem Uzerli diziden haftalık 12 bin 500 Euro (30 bin TL) kazanıyor. Ünlü oyuncunun konaklama giderleri de yapım şirketi tarafından karşılanıyor.

Ancak Uzerli'nin dizide Sultan Süleyman'ı canlandıran Halit Ergenç kadar ücret isteği iddia edildi. Ergenç bölüm başına 65 bin TL kazanıyor.

100. BÖLÜMÜ YETİŞTİRME PLANI

Büyük şok yaşayan ve kaseti Star TV’ye veremeyen ekip şimdi tanıtımları dönen 100. bölümü önümüzdeki Çarşambaya yetiştirmeye çalışıyor.

Eksik sahneleri olan bölümün montajda toparlanıp yayına hazır hale getirilmesi için çalışmalar sürüyor.

Kaynak

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Pek sevmezdim meryem üzerliyi sevmesemde 3sene geçti aradan kendine iyi bak meryem :D

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
nekk kadar üzüldüm yeeaaaa, bak şimdi tüh tüh tüh ne yiyip ne içeceğiz muhteşem yy'da muzerli olmaz ise :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Diziyi izlemem etmem. Ama yorumlar cahillik otesi. 100 dakikalik dizi cekimi, 2 saat suruyor falan sananlar var herhalde. Oldu 35 bin tl aliyor diye 24 saat calissin gunde. Belli sizin de cok calismaktan ya da hic calismaktan psikolojiniz epey bir bozulmus. Her sey para degil. Turkiye deki sirketler insanlari inek gibi sagmaktan vazgecsin. Millet isyan ettikten sonra zam yapsan ne olur, yapmazsan ne olur. Sadece bu degil, Turkiye de insanlari kole gibi calistiran azami calisma surelerine riayet etmeyen cok sirket var. Yabanci dizilere bakin bir hele bir sezonda kac kere ara veriyorlar, bolum uzunluklari standardin disina cikiyor mu? Ama Belli, sizde de zihniyet ayni, para veriyorum, yapacak Arkadas. Avrupa da azami is surelerini asip, calisanlarina fazla mesai yaptiran tum sirketlere hesap soruluyor. Eger ki, Belli bir surenin uzerinde ise sigorta is kazalarini karsilamiyor ve sirket hakkinda sorusturma aciliyor. İsterseniz gunde 1 milyon alin farketmez. Kimse sizi fazla calismaya zorlayamaz.

danceinthedark

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Abi gelde küfür etme ee ... millet sabah 7 akşam 10 çalışıyor asgari ücretle 700-800 tl alıyor. Sen 140 milyar alıyorsun o paraya 1 ay aralıksız çalışman lazım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Tamam, onun isini Sen git yap o zaman. Hatta Sen yari parasina iki kat fazla calis. Belki seni oynatirlar hurrem sultan olarak.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Herkes meryem i elestriyor. Dizide tarihi gerceklerin yanina bile ugramayan ve bunu, daha fazla rant saglamak icin yapan dahasi insanlari kole gibi calistirma hakkini goren zihniyete tek laf eden yok. Baskasi icin daha iyisini istemeyen, kendini icin daha fazlasini haketmez. Hickimsenin parayla ya da santajla Baska birisini asiri calismaya zorlamaya hakki olamaz. Size gore bu normalse o zaman sabah 7 aksam 10 asgari ucretle calisanlar, ayni paraya 2 saat fazla calisabilirler ne olacak. Zaten istekli Adam cok. Hak hukuk neyleye.

senbilme

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Kadın Haklı beyler Dağılın!!!

işyerinizde sizi tam gün çalıştırıp aynı parayı verdiklerini düşünün..tüm zamanınız işte geçecek nerde hangi kalan zamanda harcıyacaksın o parayı...100 dakika dizimi olur...Esas meşakkati set çalışanları çekiyor haliyle...aldıkları parada aynı...

Herkes te aynı mantık versinler o parayı "" Paraya takılmayın bu kadar..İnsanları sömürenlerden yana olmayın..ben 8 saat çalışırsam 8 saat parası isterim hacılar..beni 15-16 saat çalıştırıp aynı parayı verirler hop orda dur derim yani...Her işin bi başlangıc saati bitiş saati olur...İnsanız yani bizimde sosyal ilişkilere ihtiyacımız var.aile dost akraba muhabbetleri gibi...milyarlar versinler ne değişir tüm zamanın çalışmakla geçecekse...o psikolojiyle hayatın tadı kalmaz intihara meyilli göçer gidersin :)

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,111
Bu oyuncular sendika kurmuştu noldu o? Bir işe yaramıyor heralde

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
[h=1]MERYEM'İ DEĞİL KENDİMİZİ TÜKETTİK![/h][h=2]Meryem Uzerli kötü çalışma şartlarını protesto ederek Muhteşem Yüzyıl’ı bıraktı ancak kimselere yaranamadı! Genç oyuncuyu eleştirenler haklı mı? Murat Tolga Şen yorumluyor.[/h]
b58_8a82f.jpg

Muhteşem Yüzyıl’ın Hürrem’i olmazdan önce hiçbirimizin haberi yoktu bu genç kadından. Haberimiz olduğunda da, rolünün de etkisiyle, nefret etmek için elimizden geleni yaptık. şivesiyle, oyunculuğuyla, geçmişte verdiği baldır bacak pozlarıyla dalga geçtik. Rolüne inanan halkı geçtim, sektör takipçilerinin bu kadar düşmanca davranmasını hak ettiren ne yapmıştı ki?

Bizim kadar önyargılı toplum az bulunur! Sonra kız bir yerlere çıktı, samimi laflar etti, bu sefer de 180 derece döndük hepimiz Hürrem’ci/Meryem’ci olduk. Ailemizin kızı oluverdi. O çok dalga geçtiğimiz şivesi bile dünyanın en sevimli şeyi gibi geldi bize...

Meryem Uzerli Türk elbette ama o bizim gibi hayatta kalmak için yalana dolana, sinsiliğe başvurmak zorunda kalan bir kültürde yetişmemiş. Yurtdışından gelen akrabalarımda sürekli gözlemlediğim bir şeydir bu; onlar bizim gibi değiller. Daha düz, daha dolaysız ve dürüstler ve daha sahici yaşıyorlar hayatı. Onlarla her etkileşime geçtiğimde aslında kendimizi düşünürüm. Ne kadar kolay yalan söylüyoruz neden bu kadar sahte ve sinsiyiz diye...

Meryem Uzerli başından beri sektörün kurallarına göre oynamadı. 2011 TV Ödüllerinde ödülü alamadığı için ağlayan, "ben çok istiyordum bu ödülü" diyen bir kadından bahsediyoruz. Aday olduğu dalda ödül kazanamayıp yine de meskeli bir yüz ifadesiyle rakibini alkışlayanlardan farklıydı bu kız.

Ortalık “diziler 60 dakika olsun, dayanamıyoruz artık!” diyen başrol oyuncularından geçilmez ancak aldıkları bol sıfırlı rakamların hatırına göstermelik bir tepki olmaktan ileri gitmez bu durum. Piyasada iş yapan başrol oyuncuları belli, onlar durumu gerçekten veto etse mutlaka bir şeyler değişirdi ama bakmayın siz yükselen toza, dumana… Aslında herkesin keyfi pek yerinde….

“Kışın eşek gibi çalışırız, sezon bitince Kaş’a kaçarız” gibisinden bir motivasyona sahiptir bizim dizi oyuncularımız. Meryem Uzerli onlar gibi düşünmüyormuş demek ki, herkesin düşünüp cesaret edemediği şeyi yaptı!

Türkiye’nin en çok izlenen dizilerinden birinin baş kadın karakteri, yapımcılarına ve tüm sektöre rest çekti, “böyle saçma sapan iş olmaz ben oynamıyorum!” dedi.

Başta ne tepki vereceğimizi bilemedik ama bugün Hürriyet’in Pazar ekini okuduğumda fark ettim ki biz hala o dedikoducu ve kötü niyetli mahalleyiz! Yorgo Kirbaki’sinden, Gülse Birsel’ine, herkes Meryem’in durumuyla ilgili kalem oynatmış ve toplamdan çıkan ana fikir şu; Meryem tükeniyorsa biz ne yapalım! Bu Alamancılar da pek çıtkırıldım, hemen de tükeniyorlar. Tükenmişlik sendromu da neymiş, biz Türküz, bize bir şey olmaz, biz sendromu tüketiriz vs.

Başbakanın deyimiyle; gece gündüz kafanın kıyak olması böyle bir şey sanırım. Bu kadın yıllardır şikayet edilen ama iyice kölelik düzenine dönüşen bir sisteme çomak soktu ve alkış yerine tepki alıyor şimdi. Çok şaşırdım doğrusu! Kusura bakmayın ama bu şekilde öne çıkan bir oyuncunun arkasında durmayacaksanız size her şey müstehak! O diziler umarım 300 dakika olur da setlerden çıkamazsınız!

Meryem’in yaptığı sıradışı bir şey, o yüzden eleştirilmesi doğal ama sektör insanlarının arasından bu kadar çok Brutus çıkması beni üzdü. Kölelik düzenine aslında kimsenin gerçek bir itirazı yokmuş, o protestolarTwitter’da takipçi arttıran sahte duyarlılığımıza hizmet ediyormuş meğer!

Son söz; TV dünyasında da durum aynı, ortalık sahte devrimcilerle dolu...

Kaynak

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Yani kazandıkları paralar anormal tabi ama dizi sürelerinin çok uzun olması taraftarı değilim, 100 dakika dizi mi olur ?

cngzkyz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
276
Yani kazandıkları paralar anormal tabi ama dizi sürelerinin çok uzun olması taraftarı değilim, 100 dakika dizi mi olur ?
Yabancı, sezonluk dizilerden feyz alsınlar bro. 45 dakikalık dizileri hiç izlemiyor musun? Yüzbinlerce izleyicisi var. Zaten bizim dizeler da toplasan 60 dakikalık falan gerisi reklamlar.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Kadın haklı köle gibi çalıştırıyorlar oyuncuları çektiği diziden nefret etsem de haklı buluyorum kadını .

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
35 000 tl 1 haftada benım babam 1 senede o parayı kazanıyor vay be adaletsiz dünya :)