Meryem, Harun'un kızkardeşi mi?

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
O zaman sizin teorinize gelelim. :* Hani maymundan geliyoruz ya ! (&) Atalarınız olan maymun dedelerinizi kafeste bırakıyorsunuz hiç mi vicdanınız sızlamıyor ? %( :D Şimdiki maymunlar neden insan olmuyor o da ayrı bir konu. Zzz +( Zaman aşımına uğradı sanırım bu evrim :L :) :#

gollum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cehalet diz boyu
İnsan şu an ki maymunlardan gelmemiştir
Diğer primatlarla insan aynı ortak atadan bir türden türemişlerdir

mindiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kaynak yazacam artık. buyur oku.
«Hz, Peygamber Necran ahalisine elçi olarak beni gönderdi.

Onlar: "Siz «Ey Harun'un kızkardeşi...» ayetini görmüyor musunuz? Oysa Musa, İsa'dan şu kadar zamanda öncedir" diyerek, Kur'an'a itiraz etmek istediler. Ben de döndükten sonra bu durumu Rasûlullah'a söyledim. Güldü ve:

«Onlara, «Siz daha önceki Peygamber ve salih insanların isimlerini niçin alıyorsunuz?» diye ikazda bulunsaydın ya.» dedi.» (Ali Arslan, Büyük Kur’an Tefsiri, Arslan Yayınları: 11/88-92; bk. Müsned, IV, 252

sende kaynak göstererek yaz ama. ben sana şimdi kardeşim desem biz gerçek kardeş mi oluyoruz. güldürme insanı hakaret için söylemiyorum ama biraz okuma anlama çalışmaları yap kulaktan dolma bilgilerle uğraştırma bizi.

mindiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evrim konusuna girdin ya daha çıkamazsın. primat ne demek maymun dmek değil mi? klasik mantık kurallarını işletmeme izin verir misin?

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
gollum'ün tek amacı sözde kaynak göstererek milleti o yazdığı adrese yollamak. Başka saçma bir amacı yok. Yeterince saçmaladı zaten bütün gün. (&)
Seni böyle gördüm ya kendi halime şükrediyorum.

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
gollum dedi ki:
Cehalet diz boyu
İnsan şu an ki maymunlardan gelmemiştir
Diğer primatlarla insan aynı ortak atadan bir türden türemişlerdir
Ben zaten maymundan geliyoruz demedim :)

Beni de seni de yaratan Rabbim'dir.

frei

Doçent
Reaksiyon puanı
1
özel.üye dedi ki:
Şimdiki maymunlar neden insan olmuyor o da ayrı bir konu. Zzz +( Zaman aşımına uğradı sanırım bu evrim :L :) :#
Allah seni ne yapmasın yıkıldım gülmekten :D

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
forum kuralları:ard arda mesaj yazmak (flood) yasak.. mesajlarınızı birleştirin..

mindiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gollum nerdesin. kopyala yapıştırın mı bitti :)

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Üstadlarına danışmaya gitmiştir ;) :D Abi help me (!) (&) ;) B)

musvir

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tesadüfen başlığa rastladım. Mesele muğlak kalmasın diye müsadeneizle konuyu açıklığa kavuşturmak istiyorum.
Amacım tartışmak değil sadece yanlış anlaşılmaların önüne geçmektir.

Aslında sorunun yanıtı gayet basit. şöyle ki:
Kimse dünyaya sadece bir tane Harun'un geldiğini düşünmüyor heralde :)

İşte Tefhimül Kuran Tefsirindeki ilgili yerin açıklaması:
"Harun'un kızkardeşi" sözleri, ya Meryem'in Harun adında bir erkek kardeşi olduğunu ya da onun Harun ailesine mensup olduğunu ifade eder. Birinci anlam Peygamber'in (s.a) bir hadisiyle desteklenmektedir. İkincisi de makuldür. Çünkü Arapça gramer bunu desteklemektedir. Biz ikinci anlamı daha makul buluyoruz, çünkü söz konusu hadisin sözleri mutlaka onun Harun adında bir kardeşi olduğu anlamına gelmeyebilir. Müslim, Nesei, Tirmizi... vb'de yer alan hadis şöyledir: "Necran Hıristiyanları, Kur'an'ın Meryem'i Harun'un kardeşi kabul ederek büyük bir yanlışlık yaptığını söyleyip bu soruyu Muğire b. Şube'ye yönelttiklerinde, Muğire yeterli bir cevap veremedi. Çünkü Harun (a.s) yüzyıllarca önce yaşamıştı. Muğire bu soruyu Hz. Peygamber'e (s.a) yönelttiğinde Allah Rasûlü (s.a) şu cevabı verdi: "İsrailoğulları'nın çocuklarına peygamberlerinin ve diğer salih insanların isimlerini verdiklerini neden söylemedin?" Yani onlara böylece cevap verebilirdin." (bkz. Al-i İmran an: 32)

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
gollum isimli üyenin ard arda yazmış olduğu mesaj silinmiştir.

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Gollum gelince sen bana haber ver özelden ;) Allah rahatlık versin diyecem sana ;)

SonaDanoS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar, dikkat ediyorumda; bu tür konularda sürekli polemik peşinde, sen şusun, ben buyum tarzı saçma sapan bir dialoglar kaosudur gidiyor...Bunları birbirinize hakarete varacak noktada değil de, müsvir gibi net bir şekilde anlatsanız olmuyor mu acaba? yok sen maymun soyundan gelensin, yok ben adem soyundan.... saçmalıyorsunuz resmen... adam akıllı tartışmalar neden çok sık rastalnmıyor bu forumda şaşıyorum... bilim ve teoloji oldu mu konular tarafların birbirine tahammülü kalmıyor...Einstein diyor ki; insanların düşüncelerini değiştirmek, atomu parçalamaktan daha zor...aynen katılıyorum.
saygılarımla.

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Gönlümü ışınlamışlar. tüh kırmızı hap verecekti bize yoksa mavimi :}

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Ahmaklıkta sınır tanımıyor bu arkadaş.

Dünyada bir tane Harun olduğunu düşünmüş. Ya da velev ki bir tane bile Harun olsa, demek ki hergün dilimiz sürçüyor bizim çünkü birbirimize "kardeşim" diye hitap ediyoruz. :) Muhammed hadi Kur'anı yazarken dili sürçtü, peki o zaman müslümanlara "herkes kendine kardeş seçsin" dediğinde fikri mi sürçtü? Demek ki dil meselesi değil bu, felsefe meselesi. ;) Anladığım kadarıyla da senin veya yazılarını kopyaladığın mürekkep yalamışlar için bu kadar basit bir felsefe bile fazla geliyor.