Mbr system

varrior_1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam Aleykum

Öncelikle hepinize kolay gelsin... Bir program isteğim olacaktı ama daha önce görmediğim benim için çok sıradışı görünen bir program. Geçen bir bilgisayarcıda oturuyordum. Bilgisayarın birini getirdiler işte çökmüş diye bilgisayarcı 32 GB lik bir flash disk takarak hem format attı hemde programları yukedi ne cd nede baka bir şey kullandı. Sordugumda MBR SISTEM dedi... :(:(:(:(

gokhango

Asistan
Reaksiyon puanı
0
fabrikasyon sistem olabilir standart donanım. flash diskde vardır image dosyası sistem özellikleri aynı olan bütün makinalara kullanır.

varrior_1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öyle sandım öyle değil dediğiniz ghost sistem sanırım ama bu benim bahsettiğim çok değişik... Resmen format attı yha... Diskleri bölümlere ayırıp c: de formata başladı ama inanılmaz bir hızda. Format 20 dk sürdü diyebilirm...

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Öncelikle yazdığın yazıların hepsini kalın olarak yazma.Forum kurallarına aykırı.

Dediğin soruya gelince forumda da mevcut olan USB'den XP,Vista,7 vb.yüklenebiliyor.Adam istediği programları işletim sistemi içine entegre etmiştir.Daha sonra Flash diskten format atabilecek şekilde uyarlamıştır...

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
SwateR'ın dediği gibi işletim sistemini flash disk'e yazdırmış, şu teknik serviste çalışan insanlarında bilgisayarı kendileri icad etmiş havasında takılmalarına da çok tavım...

pcmuratpc

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Formatı USB üzerinde kurulan işletim sistemi yardımıyla atmıştır ama yinede böyle sistemler var tabi mbr diye geçmiyoda:D mesela geeksquad ın kendine has yazılımları var virüs temizleme fln rahatlıkla yapılabiliniyor onlarla

Harzemsah

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Selam Aleykum

bilgisayarcı 32 GB lik bir flash disk takarak hem format attı hemde programları yukedi ne cd nede baka bir şey kullandı. Sordugumda MBR SISTEM dedi... :(:(:(:(

32 gb usb disk ile hiç abartmıyorum en az 10 sistem kurarım sana. 2 gb usb diskimle bile neler kurmadım ,:rolleyes: Anakartın usb boot özelliği olsun yeter.

varrior_1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dediklerinizi bende yapıyorum benim anlattığım örneğin flashı taktı adam boot menuden ayarladı. sonra reset çekti . resetten sonra usb disk ile açıldı pc seçneklerde bir çok seçenek vardı. en dikkat çekici olanda ister win7 olarka başlatıyordun ister xp tabi kurmadan flashtan... İstersen vin7 veya xp de kuruyordun... direk menude norton ghosta vardı... :) ne bileyim daha önce görmediğim şeyler

pcmuratpc

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Dediklerinizi bende yapıyorum benim anlattığım örneğin flashı taktı adam boot menuden ayarladı. sonra reset çekti . resetten sonra usb disk ile açıldı pc seçneklerde bir çok seçenek vardı. en dikkat çekici olanda ister win7 olarka başlatıyordun ister xp tabi kurmadan flashtan... İstersen vin7 veya xp de kuruyordun... direk menude norton ghosta vardı... :) ne bileyim daha önce görmediğim şeyler

Yazılımların bir arada olması işte kendine has birşey değil bilgisayarcılar öyle zaten kendilerini aşmış sanıyorlar tabi hepsinin kastetmiyorum.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Şaşırılacak ne var anlamadım.:) Programları imaja entegre edip flash ile kurmuştur. 20 dk çok uzun sürmüş bu arada, sanırım programlar sebebiyle. 10-15 arası olmalı.

varrior_1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mbr34.jpg

Resimdekine yakın bir şey ama seçenekleri hem değişik hem XP için...

1.Usbden XP yi başlat
2.USB den W7 Başlat
3.USB C'ye Format 1.Aşama
4.USB C'ye Format 2.Aşama (Devam)
5.Norton Ghost 10

Gibi bir kaç tane daha seçenek vardı. Beni şaşırtan bu bir flash diskten bunların hepsi nasıl yapılır...