Mavi ekran çıkar çıkmaz pc kapanıyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben windows7 kullanıyorum pc açılıyor aradan birkaç dakika geçiyor pc kendiliğinden kapanıyor format attım düzelde otomatik reseti kapattım gene düzelmedi lütfen yardım

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Ben windows7 kullanıyorum pc açılıyor aradan birkaç dakika geçiyor pc kendiliğinden kapanıyor format attım düzelde otomatik reseti kapattım gene düzelmedi lütfen yardım

O zaman donanımsal bir sorun var. Muhtemelen güç kaynağınızda bir sorun var.
Bu bilgilerle görmeden birşey denmez ama her parçanız buna sebep verebilir. Ekran kartı, HDD, işlemcinin ısınması,soğutucu vs.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:(kardeş benimkisi leptop hp g62 nasıl açayım onu ben kasa olsaydı anlardım ama leptop biraz sakat değilmi ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Aynı Hatayı Bende Alıyorum İlk Açıldığında Biraz Bekliyor Sonra Mavi Ekran Geliyor Altta birden 100 diyor yazıların en altında ondan sonra bilgisayar kapatıyor kendini tekrar açıyor sonra hiç açmadan windows başlatılıyor geldikten sonra reset atıyor sonra yine atıyor en sonunda windowsu normal olarak başlat diyorum ve anca açılıyor ne yapabilirim bu sorunu her bilgisayarı açmamda yapıyor ..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynı sorun bendede var dikimi 100 mb ayırmadım yazılımımda sahte zaten (windows7) sekiden uzun süre sonra kapanıodu simdi daha kısa surede oluo

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bendede aynı hata sozkonusu bios ta bir problem olabilirmi güncellemeyi deniycem ve yeni bios driveri alıcam

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bn windows 7 yi kurdum aynı hata verio.100 mb ayrılmamıs baktım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben sorunu çözdüm reis ya ramin 1 den fazka ise çakısıyor yada ekran kartın fazla ısınıyor bilgisayarını serin tut ve rami teke düşür bi skntın kalmaz emin olablrsin kardes tawsiyesi

inaccurate

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1- açıldıktan bir süre sonra bilgisayar kendi kendine direkt olarak kapanıyorsa; sorun muhtemelen işlemci fanıyla alakalıdır. takıp çıkarttıktan sonra tam olarak oturtulmamış olabilir, eğer hiç çıkartılmadıysa (eski bilgisayar için) artık çıkartılıp tozlarının temizlenme ve macunun yenilenme zamanı gelmiştir. çakışan ram tarzı olaylar olamaz, öyle bir durumda pc hiç açılmaz.

2- mavi ekran veriyorsa;
bilgisayar tekrar açıldığında size hata raporu görüntüler.(win 7den önceki sürümlerde varmıydı hatırlamıyorum.) hata raporunda ilişki dosyaların nerelerde olduğu yazmaktadır. dosyalar incelenip sorunun nerede olduğu anlaşılabilir. eğer bu kısır döngü halini aldıysa; otomatik yeniden başlatmayı kapatıp güvenli modda açıp çeşitli bakım programlarıyla hatayı gidermeyi veya önceki bir tarihe dönmenizi öneririm. yanlış kurulan sürücüler ve tam olarak oturtulmayan donanımlardan kaynaklı da olabilir sorun tabiki.

not: avg tuneup kaynaklı mavi ekran sorunları da olmaktadır. bugün yeni format attığım bir makinada tekrar karşılaşınca emin oldum.

3- 100 mb ayırma; herhangi mavi ekran veya kapanma sorununun bu olayla hiçbir şekilde alakası olamaz. o alanı windows kendisi kurarken ayırmaktadır. "baktım öyle bir alan ayrılmamış" diyen arkaşlar için; zeki müren de sizi görecek mi? :)
ayrılan alanı 3. parti yazılımlar aracılığı ile veya format öncesi harddiski biçimlendirme menüsünde görebilirsiniz. ben başka herhangi bir yerde rastlamadım.

1 ve 2 genel olarak masaüstü bilgisayarlar için yazılmıştır.