Yardım Oyun oynarken aniden mavi ekran

fifacıkardeş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
arkadaşlar pes oyununu açamadığım için dün yardım etmiştiniz şimdi başka bir sorunum var,oyunu açıyorum oynamaya başlıyorum,işlemci sıcaklığı yaklaşık 80 derece,ekran kartı ise 75-78 arası değişiyor,fanlar tüm gücünde çalışıyor,yaklaşık 100 fps veriyor ve oyunumu keyifle oynuyorum,ama oyunu kapattığımda bilgisayar garip şeyler yapmaya başlıyor,uygulamalar kapanmıyor,görev yöneticisi yanıt vermemeye başlıyor ve en sonunda mavi ekran:( hata olarak ise bir çok kez page fault in nonpaged area bir kere ise video tdr failure hatası aldım.ekran kartı sürücüsünü sildim ve yeniden kurdum.ama sonuç değişmedi,sizce ne yapmalıyım?
özellikler:i5 11400h,rtx 3050,16gb 3200mhz ram,crucial 500 gb nvme ssd pc modeli:Excalibur G770
minidump dosyasını incelediğimde hata veren tek dosya ntoskernel.exe yani sanırım windows çekirdeği,gereken bilgileri verdiğimi düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim.
not:arkadaşlar şimdi bir şey daha farkettim görev yöneticisini açtığımda çalışan uygulamaları gösteriyor ancak logolarını göstermiyor ve bir kaç saniye sonra görev yöneticisi yanıt vermeyi durdurdu diyor ve kapanıyor.

Son düzenleme:

Herobrine

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,026
O bilgisayar yeni mi? Eğer yeniyse nasıl o kadar ısınabildi? Notebook soğutucu alın veya yüksek bir yerde tutun.

Hopeツ︎

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,186
Umuyorum ki sorun yazılımsaldır ve donanıma müdahale etmeden çözümleyebiliriz. Linkine yönlendireceğim konumdaki adımları uygulayıp geri döner misiniz? ve ekleyeyim ekran kartı sürücünüz WHQL olmalı ve yine ekliyorum DDU yazılımının yardımıyla kaldırın. Ardından Update'nin listesine düşen grafik kartı güncellemesini yapın. Manuel olarak hiçbir yazılımın üzerine kurulum yapmayın.

DPC_WATCHDOG_VIOLATION hatası üzerine [Öneri Konusu]

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,827
arkadaşlar pes oyununu açamadığım için dün yardım etmiştiniz şimdi başka bir sorunum var,oyunu açıyorum oynamaya başlıyorum,işlemci sıcaklığı yaklaşık 80 derece,ekran kartı ise 75-78 arası değişiyor,fanlar tüm gücünde çalışıyor,yaklaşık 100 fps veriyor ve oyunumu keyifle oynuyorum,ama oyunu kapattığımda bilgisayar garip şeyler yapmaya başlıyor,uygulamalar kapanmıyor,görev yöneticisi yanıt vermemeye başlıyor ve en sonunda mavi ekran:( hata olarak ise bir çok kez page fault in nonpaged area bir kere ise video tdr failure hatası aldım.ekran kartı sürücüsünü sildim ve yeniden kurdum.ama sonuç değişmedi,sizce ne yapmalıyım?
özellikler:i5 11400h,rtx 3050,16gb 3200mhz ram,crucial 500 gb nvme ssd pc modeli:Excalibur G770
minidump dosyasını incelediğimde hata veren tek dosya ntoskernel.exe yani sanırım windows çekirdeği,gereken bilgileri verdiğimi düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim.
not:arkadaşlar şimdi bir şey daha farkettim görev yöneticisini açtığımda çalışan uygulamaları gösteriyor ancak logolarını göstermiyor ve bir kaç saniye sonra görev yöneticisi yanıt vermeyi durdurdu diyor ve kapanıyor.
ntoskrnl genel olarak çoğu mavi ekran minidump dosyasında yer alıyor zaten. Siz Minidump'ı Google Drive aracılığı ile buraya paylaşır mısınız? Belki Windows kurulumunda da sorun olabilir çünkü.

fifacıkardeş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
tamam arkadaşlar şimdi ben windows kurduğum usb'yi biçinlendirdim,media creation tool ile iso yazdiriyorum tekrardan temiz bir kurulum yapacağim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Umuyorum ki sorun yazılımsaldır ve donanıma müdahale etmeden çözümleyebiliriz. Linkine yönlendireceğim konumdaki adımları uygulayıp geri döner misiniz? ve ekleyeyim ekran kartı sürücünüz WHQL olmalı ve yine ekliyorum DDU yazılımının yardımıyla kaldırın. Ardından Update'nin listesine düşen grafik kartı güncellemesini yapın. Manuel olarak hiçbir yazılımın üzerine kurulum yapmayın.

yani wifi ile baglanayim ve windowsun butun suruculeri kendi kurmasinimi bekleyeyim? oyle yapinca oyunlari acamamistim ama
Mesaj otomatik birleştirildi:

suan tekrar temiz kurulum yapiyorum acilinca manuel kendim mi kurayim yoksa windows mu kursun?

Son düzenleme:

Hopeツ︎

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,186
Update'nin güncellediği sürümü tam olarak biliyor musunuz? örneğin; 676.xxx gibi. Size sorun çıkaran sürümse yüklemeyin. Temel bağdaştırıcı yüklü iken, grafik biriminizin sürücü sayfasına gidip bir önceki sürümleri listeleyin ve WHQL olanı tercih edip yükleyin. Fakat, Windows 10 sıfırlama sonrası update'ye arkada ekran sürücüsünü kurduracaktır bir şekilde. Kurulduğunda makineyi kullanırken ekran siyaha kaybolup tekrar gelir oradan anlarsınız. Zaten aygıt yöneticisinde de görünür.