Mavi bilgisayar batti...

umoz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herkese selam,
öncelikle, kimse burada mavibilgisayarı veya sahiplerini savunmasının ! yapılanlar asla iyi niyetli değil.
25.06'da birkaç bilgisayar parçası aldım. parçalardan birisinin sorun çıkarması üzerine (işlemci fanı monte edilirken termal macun kullanılmamış) 28.06'da istanbul yolundaki mağazanın teknik servisine bıraktım. aynı gün veya ertesi gün teslim edilecekti.

ama şimdi ara ki bulabilesin. yazılanlardan hareketle bugün öğlen tekrar mağazaya gideceğim.

teknik serviste malı kalan arkadaşlar dikkatle okusunlar.

öncelikle, dün akşam çukurambardaki mağazaya icra memurları geldi ve kapıyı kırıp polis nezaretinde açtılar. ama içeride haczedilecek mal bulamamışlar. istanbul yolundaki mağazayı sordum, orada da birşey bulamadıklarını söylediler. yani adam teknik servisteki malları bile kaçırmış !
ikincisi, firmaya mal satanlar haciz işlemleri başlatmışlar. eğer uygulamaya konuldu ise, sizin malınız da (tabi benimki de) haczedilmiş olabilir. bu durumda, malınızı hacizden geri alabilmek için mahkemeden karar çıkartmak gerekiyor.
yani mavibilgisayar sahipleri boş yere kimseye mallarını iade edecekleri palavraları atıp tutmasınlar.
avukatımla 29.06'da görüştüm. yapılacak işlem şu: öncelikle tüketici hakem heyetine elinizdeki belge ve dilekçe ile başvurarak ürününüzün zamanında iade edilmediğini belirterek iade ya da bedelinin ödenmesini talep edeceksiniz. buradan karar çıkar çıkmaz da icraya vereceksiniz.
hakem heyetinden karar almanız, icra takibini kesinleştirecek. aksi halde itirazla karşılaşabilirsiniz ve itiraza karşı dava açmanız gerekebilir.
benim bilgisayarım mağazalarda 900 TL civarına satılıyor. ama yasal işlemlerin bedeli bundan fazla olsa bile kesinlikle takip edeceğim. avukatlık ücreti, dava harcı vs. umurumda değil. yapılanları sindiremiyorum.
iyi niyetli olunsaydı, mağazalar kapatılırken teknik servisteki malların sahipleri aranır, mağazanın kapanacağı söyelenerek malları iade edilirdi.
mavibilgisayarın sitesindeki adrese e-posta gönderdim ama açıkçası olumlu sonuçlanacağına dair umudum hiç yok. muhtemelen bulamayacaklar bile bilgisayarımı.
ama elimde tüm faturalar ve teknik servis belgesi mevcut. bu durumda ne kadar sürerse sürsün icra yoluyla takip edeceğim.
bir hatırlatma, 01.07.09 itibariyle ankara 21 icra dairesine (iflas dairesi) yapılmış iflas başvurusu bulunmamaktadır.
bu da bana şunu düşündürüyor. adamlar piyasayı ve müşterilerini açıkça dolandırıp tüydüler !

umoz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben az önce istanbul yoludaki mağazaya giderek servisteki bilgisayarımı almayı başardım. icra memurları poiis nezaretinde malları yüklüyorlar. teknik serviste malı olanlar acele gitsin denesin derim.

barda06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
zaten mavi bilgisayar ankara eski maltepeden çıknalar zamanında büyük oynayıp maltpeyi açmışlar şimdide biyere 500 milyar biyere 20 milyaz biyerede 40 milyar borçları varmış mavi bilgisayarın

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
bankalarla ilgili problemlerinizi hiç vakit kaybetmeden şikayetvar.com a bildirin mavi bilgisayar üstüne düşeni yapmış adamlar kaçak değil köçek değil şu açıklamayı bile yapmış olmaları güvenilirliklerini arttırır sonuçta bu adamlarda iflas etmiş kolay değil başına gelmeyen bilemez koskoca sermaye battı onca insan işsiz kaldı onca mağaza kapandı yazık günah yani allah yardımcıları olsun

SxXXxN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mavi bilgisayarı severdim, çok alışveriş yaptım ve teknik servisinden çok memnundum. Üzüldüm gerçekten...

sevimayz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Verdikleri adreslere mail atıp cevap alabilen oldu mu?

MdbK

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Mavi Bilgisayar internet sitesinde bir duyuru yayınlamış. Site yine kapanırsa diye duyuruyu resim olarak buraya da ekliyorum.

mavibilgisayar.jpg

cozmic_power

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herkese selam,
öncelikle, kimse burada mavibilgisayarı veya sahiplerini savunmasının ! yapılanlar asla iyi niyetli değil.
25.06'da birkaç bilgisayar parçası aldım. parçalardan birisinin sorun çıkarması üzerine (işlemci fanı monte edilirken termal macun kullanılmamış) 28.06'da istanbul yolundaki mağazanın teknik servisine bıraktım. aynı gün veya ertesi gün teslim edilecekti.

ama şimdi ara ki bulabilesin. yazılanlardan hareketle bugün öğlen tekrar mağazaya gideceğim.

teknik serviste malı kalan arkadaşlar dikkatle okusunlar.

öncelikle, dün akşam çukurambardaki mağazaya icra memurları geldi ve kapıyı kırıp polis nezaretinde açtılar. ama içeride haczedilecek mal bulamamışlar. istanbul yolundaki mağazayı sordum, orada da birşey bulamadıklarını söylediler. yani adam teknik servisteki malları bile kaçırmış !
ikincisi, firmaya mal satanlar haciz işlemleri başlatmışlar. eğer uygulamaya konuldu ise, sizin malınız da (tabi benimki de) haczedilmiş olabilir. bu durumda, malınızı hacizden geri alabilmek için mahkemeden karar çıkartmak gerekiyor.
yani mavibilgisayar sahipleri boş yere kimseye mallarını iade edecekleri palavraları atıp tutmasınlar.
avukatımla 29.06'da görüştüm. yapılacak işlem şu: öncelikle tüketici hakem heyetine elinizdeki belge ve dilekçe ile başvurarak ürününüzün zamanında iade edilmediğini belirterek iade ya da bedelinin ödenmesini talep edeceksiniz. buradan karar çıkar çıkmaz da icraya vereceksiniz.
hakem heyetinden karar almanız, icra takibini kesinleştirecek. aksi halde itirazla karşılaşabilirsiniz ve itiraza karşı dava açmanız gerekebilir.
benim bilgisayarım mağazalarda 900 TL civarına satılıyor. ama yasal işlemlerin bedeli bundan fazla olsa bile kesinlikle takip edeceğim. avukatlık ücreti, dava harcı vs. umurumda değil. yapılanları sindiremiyorum.
iyi niyetli olunsaydı, mağazalar kapatılırken teknik servisteki malların sahipleri aranır, mağazanın kapanacağı söyelenerek malları iade edilirdi.
mavibilgisayarın sitesindeki adrese e-posta gönderdim ama açıkçası olumlu sonuçlanacağına dair umudum hiç yok. muhtemelen bulamayacaklar bile bilgisayarımı.
ama elimde tüm faturalar ve teknik servis belgesi mevcut. bu durumda ne kadar sürerse sürsün icra yoluyla takip edeceğim.
bir hatırlatma, 01.07.09 itibariyle ankara 21 icra dairesine (iflas dairesi) yapılmış iflas başvurusu bulunmamaktadır.
bu da bana şunu düşündürüyor. adamlar piyasayı ve müşterilerini açıkça dolandırıp tüydüler !

Arkadaşım iyi güzel anlatmışsında yapılacak işlemi. Ancak Kaymakamlık Tüketici Heyetine başvuru işi hikaye. Dün hemen dilekçeleri faturaları hazırlayıp soluğu kaymakamlık tüketici heyetinde aldım. Bana söyledikleri aynen şu. Eğer şirket kapandıysa bizim yapacağımız hiç birşey yok .Çünkü karşıda muattab olacak kimse yok. Ben de hamza'dan alın parayı dedim .Telefon numarası vergi numarası var dedim. Gerçek kişilerden biz alamayız dediler. Bunun için tek çare tüketici mahkemesine gidip dava açmak. Mahkeme masrafları alacağın paranın üzerinde tutar. Sen iyisimi bi bardak soğuk su iç dediler. Hayretler içinde eve dönüp dolaptan bir bardak soğuk su içtim :)

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Arkadaşım iyi güzel anlatmışsında yapılacak işlemi. Ancak Kaymakamlık Tüketici Heyetine başvuru işi hikaye. Dün hemen dilekçeleri faturaları hazırlayıp soluğu kaymakamlık tüketici heyetinde aldım. Bana söyledikleri aynen şu. Eğer şirket kapandıysa bizim yapacağımız hiç birşey yok .Çünkü karşıda muattab olacak kimse yok. Ben de hamza'dan alın parayı dedim .Telefon numarası vergi numarası var dedim. Gerçek kişilerden biz alamayız dediler. Bunun için tek çare tüketici mahkemesine gidip dava açmak. Mahkeme masrafları alacağın paranın üzerinde tutar. Sen iyisimi bi bardak soğuk su iç dediler. Hayretler içinde eve dönüp dolaptan bir bardak soğuk su içtim :)

tüketici mahkemesi ücretsiz değilmi nasıl adalet bu?

Booster

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mavi bilgisayarın Kızılay'da yüksek katlı iş merkezinde küçücük bir yer olarak 4 çalışanla açıldığı ve Hamza beyle içeri giren herkesin karşılaştığı 1999 yılından bu yana müşterisiyim ve sayısız alışveriş yaptım.

Her zaman müşteri memnuniyetini ön planda tutan bir firmadır kendisi. Hatta arızalı ürünü kendilerine götürdüğünüzde ürünün daha önce satılanlarında kronik bir arızayla karşılaşılmışsa veya ürün siz aldıktan çok kısa bir zaman sonra arızalanmış ve siz geri getirmişseniz yaptıkları çok kısa bir incelemeyle ürünü stoklarından yeni bir cihaz vererek efendim tedarikçiye gönderelim bekleyelim vs. demeden değiştirirlerdi ben buna tanık oldum. Ayrıca mavi bilgisayar hiçbir zaman ikinci el parça satışı filanda yapmadı. İkinci el satışı yapıyordu diyen arkadaşa duyurulur. Mavi bilgisayarı mavi bilgisayar yapansa zamanında Ankara'da AMD işlemcileri satan belki de tek yer olmasıdır. 1999 - 2001 yılları arasınsda toptancılarda (ör. çözüm, boğaziçi) bile AMD işlemci yokken mavi AMD işlemci satardı.

Her nedendir bilinmez buradaki bir takım kişiler mavi bilgisayar iflas etti diye nerdeyse göbek atacaklar. Birinin başarısı sizi bu kadar mı kıskançlığa sürükledi. İnsan bu kadar kansız ve insafsız olmamalı.
Okuduklarımdan anladığım kadarıyla şirket iflas etmiş, bir gecede depoları boşaltmış. Çok normal. Neden bir alacaklının bütün malları silip süpürüp götürebileceği aklınıza gelmiyor. Belki de Mavi bilgisayar depolardan boşalttığı malları aldığı firmalara geri iade edecek ve hesabından düşürtecek. En azından tedarikçiler verdikleri malların bir kısmını geri alacak. Neden böyle bir ihtimal kimsenin aklına gelmiyor da üç kağıt hikayeleri yazıyor? Bence kendiniz üç kağıtçı ruhlusunuzda ondan. Elinizde olsa siz o düşünüp yazdığınız dolandırıcılık işlerini yaparsınız eminim. Neden batacağını haber vermemiş diyenler var yahu söylediklerinizi önce bir düşünün, mümkün mü diye? Sadece Türkiye'de değil dünyada bugüne kadar hangi şirket batacağını önceden haber vermiştir? Duyulduğunda batmıştır zaten.

Bakın şirketin patronu eminim tedarikçi firmalar belkide yüzbinlerce dolar alacak için tepesindeyken son kullanıcının telefonlarına cevap veriyor ve mağdur etmeyeceğini söylüyor. Art niyetli sizin gibi dolandırıcı ruhlu olsa çoktan paraları çarpıp kaçmıştı yurt dışına. Siz yıllarca çalışıp bilgisayar parçaları satan bir iş yerinden (dükkandan bile demiyorum çünkü ilk açılan yer dükkan bile değildi) bugün bir teknoloji marketine dönüşmüş bir işyerini kapatmanın ve iflas etmenin vereceği sıkıntıyı düşünebiliyormusunuz.

Ürünüm garantide şöyle oldu böyle oldu. Yahu distribütör firmanın kabahatinin hepsini neden size satış yapan firmaya yüklüyorsunuz.

Tüm mavi çalışanlarına ve sahiplerine geçmiş olsun diyorum. Umarım bu sıkıntılı süreci en kısa zamanda maddi ve manevi en az kayıpla atlatırlar.

Ayrıca umarım ki buraya iyi veya kötü olarak birşeyler yazan tüm müşterilerde paralarını yada ürününü alır ve hiçkimse mağdur olmaz.

Böyle sıkıntıların gerek ülkemiz gerekse de Hamza bey gibi çalışarak dişiyle tırnağıyla kazarak kazanmış ve büyümüş olan tüm girişimciler için son olması dileğiyle.

darkside

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Geri Odeme icin email gonderdik, bakalim durum nasil sonuclanacak? Iceride 550TL param war, 50-100TL olsa coktan bagislamistim ama bu paranin pesinden kosacagim.

Durum hakkinda gelismeleri de buradan magdur olan arkadaslarima aktaracagim.

esser

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Birçok defa alışveriş yaptım sorun yaşamadım.Birkaç defa arızalı parça sorunu oldu en hızlı şekilde yardımcı oldular.Bir firmanın kötü durumlara düşmesi kimseler birşey kazandırmaz.Şu bir gerçektir "zenginler olmazsa fakirler hiç olmaz" bunu unutmayın.

cozmic_power

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tüketici mahkemesi ücretsiz değilmi nasıl adalet bu?

Valla orası benimde kafamı karıştırdı.Demekki ücretli .Çünkü bana alacağın paranın üzerinde mahkemeye gider diyen tüketici heyetiydi. Demekki onunda masrafı oluyor. İş yaş gibi görünüyor. Ama yinede bir bilene sormak lazım.

Mavi bilgisayarın Kızılay'da yüksek katlı iş merkezinde küçücük bir yer olarak 4 çalışanla açıldığı ve Hamza beyle içeri giren herkesin karşılaştığı 1999 yılından bu yana müşterisiyim ve sayısız alışveriş yaptım.

Her zaman müşteri memnuniyetini ön planda tutan bir firmadır kendisi. Hatta arızalı ürünü kendilerine götürdüğünüzde ürünün daha önce satılanlarında kronik bir arızayla karşılaşılmışsa veya ürün siz aldıktan çok kısa bir zaman sonra arızalanmış ve siz geri getirmişseniz yaptıkları çok kısa bir incelemeyle ürünü stoklarından yeni bir cihaz vererek efendim tedarikçiye gönderelim bekleyelim vs. demeden değiştirirlerdi ben buna tanık oldum. Ayrıca mavi bilgisayar hiçbir zaman ikinci el parça satışı filanda yapmadı. İkinci el satışı yapıyordu diyen arkadaşa duyurulur. Mavi bilgisayarı mavi bilgisayar yapansa zamanında Ankara'da AMD işlemcileri satan belki de tek yer olmasıdır. 1999 - 2001 yılları arasınsda toptancılarda (ör. çözüm, boğaziçi) bile AMD işlemci yokken mavi AMD işlemci satardı.

Her nedendir bilinmez buradaki bir takım kişiler mavi bilgisayar iflas etti diye nerdeyse göbek atacaklar. Birinin başarısı sizi bu kadar mı kıskançlığa sürükledi. İnsan bu kadar kansız ve insafsız olmamalı.
Okuduklarımdan anladığım kadarıyla şirket iflas etmiş, bir gecede depoları boşaltmış. Çok normal. Neden bir alacaklının bütün malları silip süpürüp götürebileceği aklınıza gelmiyor. Belki de Mavi bilgisayar depolardan boşalttığı malları aldığı firmalara geri iade edecek ve hesabından düşürtecek. En azından tedarikçiler verdikleri malların bir kısmını geri alacak. Neden böyle bir ihtimal kimsenin aklına gelmiyor da üç kağıt hikayeleri yazıyor? Bence kendiniz üç kağıtçı ruhlusunuzda ondan. Elinizde olsa siz o düşünüp yazdığınız dolandırıcılık işlerini yaparsınız eminim. Neden batacağını haber vermemiş diyenler var yahu söylediklerinizi önce bir düşünün, mümkün mü diye? Sadece Türkiye'de değil dünyada bugüne kadar hangi şirket batacağını önceden haber vermiştir? Duyulduğunda batmıştır zaten.

Bakın şirketin patronu eminim tedarikçi firmalar belkide yüzbinlerce dolar alacak için tepesindeyken son kullanıcının telefonlarına cevap veriyor ve mağdur etmeyeceğini söylüyor. Art niyetli sizin gibi dolandırıcı ruhlu olsa çoktan paraları çarpıp kaçmıştı yurt dışına. Siz yıllarca çalışıp bilgisayar parçaları satan bir iş yerinden (dükkandan bile demiyorum çünkü ilk açılan yer dükkan bile değildi) bugün bir teknoloji marketine dönüşmüş bir işyerini kapatmanın ve iflas etmenin vereceği sıkıntıyı düşünebiliyormusunuz.

Ürünüm garantide şöyle oldu böyle oldu. Yahu distribütör firmanın kabahatinin hepsini neden size satış yapan firmaya yüklüyorsunuz.

Tüm mavi çalışanlarına ve sahiplerine geçmiş olsun diyorum. Umarım bu sıkıntılı süreci en kısa zamanda maddi ve manevi en az kayıpla atlatırlar.

Ayrıca umarım ki buraya iyi veya kötü olarak birşeyler yazan tüm müşterilerde paralarını yada ürününü alır ve hiçkimse mağdur olmaz.

Böyle sıkıntıların gerek ülkemiz gerekse de Hamza bey gibi çalışarak dişiyle tırnağıyla kazarak kazanmış ve büyümüş olan tüm girişimciler için son olması dileğiyle.

Kardeş bu kadar iyiniyet düşüncelerin birazcık fazla değil mi?. Hani bir söz vardır ateş düştüğü yeri yakar diye. Seninde şöyle 300-500'ün içerde kalsaydı o zaman görürdüm ben seni.

Ben mavibilgisayarın ve onun sahibi hamzanın hiç te iyiniyetli olduğunu düşünmüyorum. Neden mi?

1) Hamza'nın firmayı bir gecede gümletebilmesi için bu planı nerden baksan en az 1 aydır yapıyor olması gerekir. Lakin o tırların polis baskını gibi eş zamanlı olarak tüm illerdeki şubelere aynı gece yaklaşıp malı boşaltması, şirketin varlığının evraklar üzerinde feshi gibi işlemler kapsamlı bir planın parçaları. Böyle bir durumda şirket son 1-2 gün mal yok vs deyip satış yapmayabilirdi. Böylece sipariş veripte parasını ödeyen yüzlerce müşteri hayal kırıklığını uğramazdı. Ancak son saate kadar milletin parasını alıp gümledi. Kusura bakma ama bu iyiniyetlilik olamaz.

2) Bu şirket nerden baksan bi 10 senedir var. İsim de yaptılar. Harıl harıl mal satıyorlar bunca yıldır. Bunlar hiç mi para biriktiremedi? Hiç mi kar etmediler? Online olarak en çok elektronik parça satan ilk 5 site içindeydi (sadece online satışı o da). Bunların hemen her ilde bayileri var ve içerisi de tıklım tıklım dolu oluyor. Böyle bir adam iflas ettim diyecek ve sende amaaan yazııık . adamın moreli bozuktur şimdi yaaaaa,üstüne gitmeyelim şimdi deyip bide adama acıyacakmısın. Bana sorarsan onlar ya kumar oynadılar ya da karı kız gazino ayaklarına parayı har vurup harman savurdular. Öyle iflas ettim demesi kolay değil. Şimdi biz gariban insanların nesi var? Askari ücretlerle gecemizi gündüzümüze katıp ayda yılda alabildiğimiz bir eşya. Onu da gözümüzün yaşına bakmadan gasp ettiler ve bir aydır alamıyoruz. Biz onlar gibi yüzlerce milyarları hayatımızda hiç bir arada görmedik. Ömrümüzde bu adamların görüp gezdiği yerleri görmedik. Hayatımızda gazinoya gidip masamızda dansöz oynatmadık. Asıl bize yazık. Böyle insanlar yüzünden hep kevizlenip durduk. Ben bu insanlara acımıyorum .

Çünkü acınacak durumda olan bizleriz.!!!

Booster

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cozmic_power: Düşüncelerinin bir kısmına katılıyorum fakat sen hiç bir süre satış yapmayıp işlerini askıya alan sonrada battım diyen bir firma gördün mü? Bahsettiğin ve sence olması gereken iflas şekli ne duyuldu ne görüldü. Bu sektördeki bütün firmalar ürünleri vadeli alırlar. İşleri tamamen yolunda giden bir firma şaka yollu batıyorum diye açıkmala yapsa emin ol o bile batar.
Ayrıca dükkanları açık tutupta satış yapmaması işleri askıya alması düşünülemez zaten.

Ayrıca adamların masalarda dansözler oynatıp paraları kadınlarla yediğinide nerden çıkardın yahu. Adamların eğlendiği mekanlarda mı çalışıyorsun? Yoksa o mekanların müdavimlerinden misin? Yada magazin basınında mı gördün? Bilip bilmeden yazmayın lütfen. Ben internette yüzlerce sayfaya baktım senin dedin gibi bu şirketin sahibini öyla pavyonda eğlenirken haber yapan bir medya kuruluşuna rastlamadım.

Planlı işlerden bahsetmişsin. Bugün hangi şirket yada kim iflas etse nasıl en az zararla ve genel olarak kimseyi madur etmeden iflas edebileceğinin planlarını yapar. Zaten yapmayan art niyetlidir. Üçü beşi alır kaçar (Ege bankın kasalarında kalan son üçü beşi sahibinin nasıl torbalara doldurmaya çalıştığı görüntüsünü hatırlayın. Adam bilmem kaç milyar dolar çarpmıştı ve hala kasadaki üç yüz beş yüz bin doları basıyordu torbaya).

Şirket 10 yıldır kazanmasa zaten 10 yıl yada daha önce batardı. Kazandı ki bugünlere geldi. Fakat hemen herkesi etkileyen ekonomik kriz onlarıda etkilemiştir ve sonuç olarak batmışlardır. Dünya otomotiv devi asırlık mazisi ve onbinlerce çalışanı olan General Motors dahi battı. Acaba onlarda mı kazanıp para biriktirememişti?

Benim kendi çevremde bende dahil kolay para kazanan yok. Çok kazanan varsa da gecesini gündüzüne katarak kazanıyor.

İyi niyet gösteripte saf davranmıyorum. Sadece olanları biraz ticari biraz da mantık bakımından yorumladım o kadar. Kesin olarak belirttiğim konularda bizzat şahit olduklarımdır.

Amacım konuyu gerek seninle gerekse de genel olarak kişiselleştirmek değil. Haklısın içeride paran kalmış bu nedenle yazdıklarında biraz duygusal davranmışsın. İnşallah paranı kısa zamanda eksiksiz kurtarırsın.

teknisyenyaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar daha önce formda yazanları okumaktayım hamza bey hakkında ve mavi bilgisayar hakkında yazanlarıda okumaktayım.Fakat dikkatimi çeken bir nokta var.Burdaki çoğu kişi aslında haklı ve mağdur durumdadır.Kimse parayı kolay kazanmıyor.Belki buradan alınan ürünlerin çoğu ne hevesle alındı kimi karısına kimi çocuğuna hediye etti yeni siparişlerde de bu şekilde olacaktı.Ama hiç kimsenin beklemediği hiç kimsenin tahmin edemediği bir şekilde mavi bilgisayar battı.

Kısaca Hamza Bey'in yapmak istediği bu değildir.nomalde iflas ettiğini açıklasa içerideki müşteri ürünleri firmalardaki müşteri ürünleri müşterilere iletilmeden mahkeme kararıyla firmalara verilecektir.müşteride fatura olsa dahi mahkeme iflas edilen bir firmaya verilmiş olan ürünler firmanındır deyip firmalara verecektir.Mahkeme kararında geçen duruma göre iflas eden bir firmanın ilk olarak borçlu olduğu personellerinin daha sonra banka borçları daha sonra firmalara borçları en son olarakta eğer verebilceği bir şeyleri var ise müşteriye olan borçları ödemesi olacaktır.Hamza bey ise iflasını açıklamayıp ilk olarak eleman ve müşteri borçlarını ödeyerek daha sonra iflasını açıklayıp firmaların borçlarını kapatmak istemiştir.Ama en baştada da söylediğim gibi işler umduğu gibi gitmeyip firmalardan (şuanki ürünlerini kullanmış olduğunuz isim vermek istemediğim çok büyük firmalardan baskı ve yağmalama olduğu için) müşteriler mağdur durumda gözükmektedir.Aslında baskı yapılacak arkalarından beddua edilecek kişiler dispiritörler ve şuanki türkiyeye yeni gelmiş dış ülke firmalarıdır.onlardaki piskoloji müşteri memnuniyeti değil müşteriyi memnun eden firmayı baskı altına almak isteyipte bitirmek isteyen firmalardır.

Ayrıca bazı yazılanlarda şu şekilde bi durumlar var bu zamana kadar hangi büyük firma sahibinin ismi telefon numarası formlarda geçmiştir.Hangi büyük firmanın patronuyla telefonda konuşarak en kısa zamanda mağduriyetiniz giderilecektir diye bir söz aldınız? Ayrıca kendisinden kaçtı diye bahsettiğiniz adam daha 2-3 gün önce mağazalarının önünde hala koşturmaca hala yapabileceği ve herkesi memnun edebilme çabasındadır.

Bana göre bunları bir düşünün daha sonra sizde kendi fikirlerinizi yazın ama hiç birşeyi düşünmeden karar vermeyin ve sürekli girilen ve okunan bu forumlardada bilgi almak isteyen kişilerin tepkisine yol açmayın.

Teşekkürler.

Ayrıca en kısa süre içerisinde de yetkililerin söylediği gibi müşterilerin mağduriyetleri giderilecektir.

Merhaba arkadışım.Sırf bu konu için foruma üye oldum. 185 .TL karşılığında bi ürün aldım:Ürünün kargo ücretini ödemediler. Ben de tekrar iade etmek için mavibilgisayarı aradım 3 gün önce. Bana ürün gönder paranı ödeyelim dediler. Bende gönderdim ama para mara ödemediler. Şimdi de battığını öğrendim. Allah rızası için bana Hamza Hakanın numarasını ver. Tavsiye edeceğin şeyler varsa onlarıda düşüneyim. Eğer oda olmazsa kesinlikle mahkemeye vereceğim bu şahsı.

öncelikle yaşamış olduğun durum kötü konuyla ilgili olarak aşağıda vereceğim adrese ürün bilgilerini irtibat adresini irtibat numaralarını fatura ismini hepsini detaylı bir şekilde yazarak (not:eğer ürünü online üzerinden aldıysan) mail at ordaki yetkililer ilgilenecektir.

online.ariza@mavibilgisayar.com

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
öncelikle yaşamış olduğun durum kötü konuyla ilgili olarak aşağıda vereceğim adrese ürün bilgilerini irtibat adresini irtibat numaralarını fatura ismini hepsini detaylı bir şekilde yazarak (not:eğer ürünü online üzerinden aldıysan) mail at ordaki yetkililer ilgilenecektir.

iflas etti ne yetkilisi?

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145

Hamza yı bilemem bozuk ekran kartı sattılar, anakartımı yaktı... Bozuk olduğunu kabul ettiler, suçlu olduklarınıda ama pc mi karşılamadılar ekran kartını değiştirdiler, yeni verdikleri kart boyuna restart attırıyordu pc me, gittim zar zor kavga dövüş tamamen başka bir ürünle değişdirttim. O zamanlar yaşım 17 veya 18 di, şu an 21. O yaşta adam yerine koymuyorlardı, daha doğrusu Mavi koymuyordu. Boşuna savunma.

Dayım ürün aldı. 5+1 creative, pc yide maviden almıştık. Anakartınızdaki onboard ses kartı ile calısır dediler. Eve getirdik calısmadı. Oradaki elemanın yanlış bilgi vermesinden kaynaklandı olay. Durumu açıkladık, çalışmadığını söyledik ve çalışmayan ürünün işimize yaramayacağını ve paramızı iade etmelerini söyledik hemde 1 gün sonra. Paranızı iade etmeyiz, başka ürün alın diye tutturdular. Dayım tamam o zaman ben bi gazeteleri arayayım dedi ciddi ciddi de arayacaktı, müdür hemen yumuşadı, olur mu öyle şey hemen paranızı iade edelim diye.. Bizzat yanlarındaydım...

Müşteriye zerre kadar değer vermiyorlardı, anca satana kadar, sattıktan sonra umurlarında değil. Kapanmadan 1 hafta önce fln hdd mi garantiye vermiştim, garanti bölümündeki yetkili ile konusurken dur dur bekle dedi açtı telefonu dürüm söylüyor kendine. Başka hiç bir yerde yaşamadım bu kadar rezalet şeyleri. Savunmayın boşyere Mavi' yi.

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Mavi bilgisayardan hiç alışverişim olmadı.Ama ne olursa olsun,bir işyeri kapandı diye sevinecek kadar zayıflamadı vicdanım.

Beğenmiyor olabilirsiniz.Ama kimse kimseyi zorlamıyor alışveriş için.

Ayrıca dünya üzerinde müşteri memnuniyeti %100 olan hiç bir firma yoktur.Sadece firmaları suçlamak yersiz.Teknik servislik yaptığım dönemde öyle insanlarla karşılaştım ki,kesinlikle donanım işi yapmamaya ahd ettim.

kısacası herkes kendine göre yontuyor.benim çok memnun kaldığım ve devamlı alışveriş yaptığım firmadan arkadaşım hiç memnun değil.onun bana tavsiye ettiği firmadan da ben memnun kalmadım.Ama dediğim gibi madem memnun değilsiniz değiştirin.Zorlamanın alemi yok.

Mavi meselesine gelince.Elbette kimse 1 lirasının dahi zayi olmasını istemez.Ve haklıdır.Ancak daha önce yaşadığım tecrübelere dayanarak.eğer elinizde ispatlayacak bir belge varsa,merak etmeyin hakkınız kalmaz eninde sonunda alırsınız.1970'lerde değiliz artık.

fortunasuper

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilmiyorum dikkatinizi çektimi ama Vatan bilgisayarla aynı özelikleri taşıyor bu firma aynı indirimleri yapıyor.aynı yol üzerlerinde şubeleri var.Hatta ikisindede V ve A harfleri var. Bence vatanda ürünleri olanlarda dikkatli olsun derim.Ama mavi bilgisayarın rezilliğini hiç bir zaman vatanda görmedik yalan yok.Muhtemelen 6 ay yada 1 yıl içinde vatan bilgisayarda aynı sonu paylaşacaktır.Hatta hiç umulmadık bir andada olabilir bu son.

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Bilmiyorum dikkatinizi çektimi ama Vatan bilgisayarla aynı özelikleri taşıyor bu firma aynı indirimleri yapıyor.aynı yol üzerlerinde şubeleri var.Hatta ikisindede V ve A harfleri var. Bence vatanda ürünleri olanlarda dikkatli olsun derim.Ama mavi bilgisayarın rezilliğini hiç bir zaman vatanda görmedik yalan yok.Muhtemelen 6 ay yada 1 yıl içinde vatan bilgisayarda aynı sonu paylaşacaktır.Hatta hiç umulmadık bir andada olabilir bu son.

Vatan' da zannetmıyorum böyle birşey olsun İstanbulda kaç yıl önce açıldı, Ankara ya kaç yıl sonra geldi.. Adımlarını dikkatli atıyor gibi gözüküyor Vatan... Mavi Bilgisayar bi başladı şube açmaya dur durak bilmedi...

cozmic_power

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

kardeş bilisim@mavibilgisayar.com' iletisim@mavibilgisyayar.com ve birkaç mavibilgisyar elmanın mail adresine ve bizzat Hamza'ya ayrıntılı olarak ( Faturaların tarayıcıdan taranmış halleri dahil) en az 10 kere mail attım. Hamzayı telefonla aradım. Bana mail at bakacam dedi. Bakmadı. Telefonuda kapattı. Artık ulaşılamıyor.Az once online.ariza@mavibilgisayar.com adresinede mail attım. Daha ne yapayım!

frontrunner

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zor işler bunlar... Şirket iflasından sonra alacaklı olmak...

Bir arkadaş on line olarak 2.800 TL ye aldığı TV nin şehrine kadar ulaştığını sonra şirketçe geri çekildiğini yazmış..Parayıda hesaptan çekmişler... Mavi'nin iyi niyetinden şüpheliyim... Bir şirket 1 günde batmaz... Batacağı belli olan şirket iflasından sonra bile online satış yapmaz... teslim yapamayacağını bile bile..

Mağdurlara ve çalışan personele geçmiş olsun...

MaviMagduru

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hamza Hakan 2-3 gün önce mağazalarının orda koşturuyordu denmiş yukarıda. Kardeşim, dün toplantı yapılacağı söylenen İstanbul Yolu mağazalarının ordaydım. Muhasebecileri midir nedir bir adam mağazanın yanına herkesi toplayıp Hamza ve Ali Bey'lere 4 gündür ulaşamadığını, onlardan da kesinlikle haber gelmediğini ve kendisinin de tehdit edildiğini açıkladı. Neye koşturdular diyorsunuz ve ortalığı yatıştırmak için insanlara yalan söylüyorsunuz? Olan bizim paralara oldu. Allah hepsinin cezasını versin!

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bu Tür Firmalar Batarsa Rekabet Azalacak bu işten en Çok Tüketici Zararlı Çıkacaktır.!

Daha Öncede Weblebi.com iflasını vermişti . Ama Sonradan Toparlandılar Umarım Mavi Bilgisayarda Toparlar kendini Ve Bir Ton alternatifimiz olan Sanal Mağazalarımız olur

ozoden

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar mavi bilgisayarın kurucusu olan hakan beyin telefonunu bilen varsa bana da yollayabilirmi. Mavi bilgisayara ulaşamıyorum. DVD player ımı vermiştim tamir için ama iflas ettiğini duydum. Bana geri dönüş olmadı.......

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Mahaşallah ne batmaymış arkadaş beşinci gün oldu hala konuyu görüntüleyenler 100 ü geçiyor cevaplar 20.ci sayfayı geçti :mrgreen: Mavi bilgisayar mavi bilgisayar olalı bu kadar rağbet görmemiştir herhalde bu arada çoğu arkadaşın malları arızalı veya bozuk?