Mass Effect 3 Görüşleriniz

FourZeroTwo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle kendi görüşlerimi aktarayım bu bir başyapıt. Mass Effect 2 nin kalitesini devam ettiriyor.Grafikler sesler oynanış gayet iyi durumda. Fakat The Volkan D. 'nin koşma animasyonu hoşuma gitmedi ME 2 gibi olabilirdi. Senaryo tek kelime ile muazzam kurgu da aynı şekilde. Denemenizi tavsiye ederim. 9/10

Sizin Görüşleriniz?

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Deneme aşamasından sonra görüşlerimi yazacağım.

m6i4r7a2c2

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Bu Oyun Bir Şaheser Akadaşlar RPG Sevmeyenlerin Bile En Azından Hikayesini Bilmesi Gereken Bir Başyapıt.Hikaye Çok Feci İşlenmiş Ağlama Noktasına Geldim Bazı Sahnelerde Hatta O Sahne Save Olmasın Diye Oyunu Görev Yöneticisinden Kapattım Tekrar Oynadım O Bölümü.Ne De Olsa Daha Dünkü Robotu Kaç Yıllık Dosta Harcıycak Diildik. :)

FourZeroTwo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İnceleme hazır , yakın zamanda paylaşacağım...

emre24

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Hikayesi kurgusuyla güzel ama oynayış olarak pek beğenmedim. Sürekli çıkan şeyleri öldürmek zorunda olmanız öldürmeden ilerlenmemesi. Sürekli duvarın arkasında saklanmak felan filan. Third person shooter oyundan daha ne bekliyorsun diyenler olabilir ama gizlilik öğelerine daha sık yer verseler birde şu düşmanların hepsini öldürmeden atlatsak. Gene oyunun hakkını vermişler. 7.9/10 skorum :)

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Özgürlük duygusunu hissedemediğim hiçbir oyundan keyif alamıyorum artık; Senaryo, oynanış, grafik, içerik vs. ne olursa olsun. Yani kategorileri aynı olsa da olmasa da hiçbiri bir Skyrim değil bana göre. ME3'ü de çıktığı gibi kurdum, epey de bir bölüm geçtim ama daha oyunun ortalarına gelmeden sıktı ve öylece bıraktım.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Beni de sarmadı açıkçası, MW3 ACR gibi oyunları zevkle oynadım ama ME3 ün hikayesi çok sıkıcı geldi.

FourZeroTwo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Oyun uzun arkadaşlar aksiyon seviyorsanız bitirin bazı yan görevler sıkabilir bu yüzden olumsuz bakabilirsiniz oyuna. BioWare çok başarılı bir evren yaratmış. Yinede ilginç bir durum var bu oyunu seven tek kişi ben miyim arkadaş :)(forum üyeleri için bahsediyorum)

-----
Yvonne Strahovski'nin hatrı içinde oynanır hani :)

skys

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
11
Oyunu dün bitirdim yeni başlıcak arkadaşlar var spoiler vermiyim şimdi ama en çok üzüldüğüm şey miranda oldu Ah Yvonne Ah :D Oyunda uyuz olduğum tek şey Bu cover olayı. duvarın arkasına saklanmak istiyorum basıyorum boşluk tuşuna bizim commander fırlıyor ileri kalıyorum combatın ortasında ölüyorum sonra :D Çok uyuz bi durum bazen Ama oyun süper tabiki

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Malum ingilizce bilgisinin olmaması pek oynatamıyor:)

2yi bitirdim 1 ve 3'ü de oynacaz inş :)

trancelogy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende ilk çıktığı gibi kurdum oynadım ve bitirdim oyun gayet güzel galaksi fena degil hatta güzel yapmışlar diyebilirim grafikler bana cagın gerinde kalmış gibi geldi biraz daha iyi grafik beklerdim acıkcası, oynanış diyolaglar fena güzel bunlar artılar, peki eksilerine bakarsak silah çeşiti az ve geliştirebilir özellikleri hep aynı,---- burası kısmen spolier içerir istemeyen okumasın , oyunda en gızık oldugum sey kendi ana gemimizde kontrol paneline giderken içinden geçtiğimiz mavi duvar gibi sey adam duruyo bekliyo bi adım atıyor öyle gereksiz ki , ve oyunun sonunda tüm yan görevleri yapmama rağmen oyunun sonunu en kötü sonla bitirmem oldu ,oyunu bitirdikten sonra youtube tan izlediğim kadarıyla 3 farklı sondan en kötü olanla bitirmem beni hayal kırıklığına uğrattı herkes herşey yok oldu ama yinede galaksiyi yok etmek güzel oldu :) ------

FourZeroTwo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Mesele tüm yan görevleri bitirmek değil iyi İngilizce bilgisi olup yeri geldiğinde komutan yeri geldiğinde arkadaş olarak konuşmaktır. O yüzden zamanınız varsa diyaloglara dikkat ederek oynayın mümkünse Miranda yı öldürtmeyin :D

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Oyuna başladım ama Türkçe yama için çalışmaların başladığını okuyunca bıraktım.

emre24

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Mesele tüm yan görevleri bitirmek değil iyi İngilizce bilgisi olup yeri geldiğinde komutan yeri geldiğinde arkadaş olarak konuşmaktır. O yüzden zamanınız varsa diyaloglara dikkat ederek oynayın mümkünse Miranda yı öldürtmeyin :D

Ashley i vurdum mirandayı öldürttüm çok mutluyum :D

m6i4r7a2c2

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Spoiler Var Bitirmeyenler Okumasın:) - Okumayın Bak - Miranda Hangi Şıkkı Seçersen Seç Ölüyo.Test Ettim.ve Tali; O Kızın Ölmesine Dayanamadım Tekrar Oynadım Orayı ve Bu Sefer Robotu Öldürdüm :) Bende Senin Gibi En Kötü Sonu Seçmişim Ama Çok Koydu Yaa.Türkçe Yama Çıksın Tekrar Baştan Alıcam Oyunu.Çok Da Zor Diyalogları Yoktu Gayet Anlaşılabilir Bi Sunumu Vardı.Orta Derece İngilizce'mle Gayet Rahat Oynadım... :)

FourZeroTwo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Spoiler Var Bitirmeyenler Okumasın:) - Okumayın Bak - Miranda Hangi Şıkkı Seçersen Seç Ölüyo.Test Ettim.ve Tali; O Kızın Ölmesine Dayanamadım Tekrar Oynadım Orayı ve Bu Sefer Robotu Öldürdüm :) Bende Senin Gibi En Kötü Sonu Seçmişim Ama Çok Koydu Yaa.Türkçe Yama Çıksın Tekrar Baştan Alıcam Oyunu.Çok Da Zor Diyalogları Yoktu Gayet Anlaşılabilir Bi Sunumu Vardı.Orta Derece İngilizce'mle Gayet Rahat Oynadım... :)

Ölmedi diyenler var yalancılar. Ama olay sadece o malum sahneye bağlı değil oyun bir bütün ne yazıkki bende de öldü ölmedi diyenlere güvenerekten baştan başlıyorum :)
[MENTION=97316]emre24[/MENTION] Miranda yoksa evren umrumda değil ashley de evren yok olsun uleynn... :)

Sanki Mass Effect 2 den daha basit olmuş diyalog sistemi . Aslında Mass Effect 2 nin aynısı isterdim teknik yönden gelişme yok gerileme var şu cover sistemid biraz kullanışsız hale gelmiş

emre24

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Belki mass effect 2 deki saveden devam edilse sonuçlar farklı olur fakat import edemedim save game i.

Taipen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
*Spoiler Bitirmeyen Okumasın*
Miranda'nın ölmemesini sağlamak; üç kere Citadel'e çağırıyor her seferinde giderseniz ve gitmeden amiral Anderson'un gönderdiği mesajı okursanız ölmüyor.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Ya emmiler.Mass Effect'i ilk defa oynadım ve 3 ü oynadım.Bitti bugün.İngilizcem çok iyi olmadığı için diyaloglarda çok kararsız kaldım.Adamlar uzay muhabbeti yapıyor daha ne olsun.Hani ingilizce olarak normal dünya muhabbeti ederimde uzay muhabbetinden anlamıyorum birader :D

-------SPOILER------
Oyunda üzüldüğüm noktalar Tali, Ashley ve Miranda öldü.Hele ki Miranda'nın ölmesine dayanamadım.O masmavi gözlerini yumarken mahvoldum.Sonrasında Tali'nin de niye intihar ettiğini anlamadım.Ashley haketmişti.Benim oyunun sonunda Citadel'de Child'le konuştum yarı ölü şekilde.Anlattı baya bişiler.Sonra önümde iki yol açıldı.Biri ssola gidiyo mavi renk, biri sağa gidiyor kırmızı renkti.Ben sağa gittim.Hani kırmızı her zaman tehlikeyi simgeler ya o bakımdan.Mavide vardır bi hayır dedim.Gittim mavi tarafa.Panelde iki güç kolunu tuttum bi güzel.Shepard bir güzel eridi oracıkta elementlerine ayrıldı.Sonra bulunduğum gemiden mavi bir enerji patladı ve Dünya'yı sardı.O arada Dünya'yı gösterdi.Robotlarla savaşırken bir anda mavi enerjinin geçtiği yerlerdeki robotlar etkisizleşti ve uzaya doğru yükseldiler.İnsanlara falan bişi olmadı.Kurtuldu yani.Sonra Normandya gemisiyle Joker giderken o mavi enerji gemiye geldi ve içine çekti gemiyi.Sonra Credits... Ondan sonra bir adamla Child konuşuyordu.Çocuk bişiler soruyo adamda yanıtlıyodu.En sonunda da bir ormana geçti görüntü.Ağaçların yaprakların arasından geçti şelaleler falan birde ne göreyim.Normandya gemisi ormana düşmüş.Gemiye yaklaştı görüntü ve tam geminin kapısı açılıp biri çıkıyordu ki GÜÜMMM diye bitti....

Bu oyunun kaç tane sonu var ?

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Benim tarzım bir oyun değilmiş...Karakteri ayarlayana kadar zaman geçiyor bi de ikide bir diyalog çıkıyor...Oyun oynamaya zaman olmuyor sürekli konuşma dinliyoruz:)

Crysis 2 kadar beni etkileyen heyecanlandıran oyun yok arkadaş:)

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
--------SPOILER------

YouTube'da oyunun alternatif sonlarını izledim.Videolardaki bütün sonlarda Normandya gemisi ormana düştükten sonra kapı açılıyor ve içinden çıkanlar gözüküyor.Kırmızı sonda gemiden Joker Liara ve Garrus çıkıyor.Yeşil sonda Joker EDI ve Liara çıkıyor.Mavi sonda yine Joker Liara ve Garrus çıkıyor.Bende neden geminin kapısının açılıp içinden çıkanları göstermedi arkadaş.Ayrıca bende en son mavi ve kırmızı seçenekleri çıktığında yeşil sona giden yol açık değildi.Oraya yol çıkmamıştı.Sadece Mavi ve Kırmızı sonların yolu vardı.Neden Yeşil yoktu? Mavi sonda anladığım kadarıyla Dünya'yı ve Galaksiyi Reaperlardan kurtarıyoruz.Kırmızı sonda Dünya'yı ve Galaksiyi yok ediyoruz.Yeşildede Dünya kurtuluyor ama ne olduğunu tam anlayamadım Yeşil sonda.EDI'nin bir tek Yeşil sonda gemiden çıkmasıda bir ayrıntı.Diğer sonlarda EDI yok.Yaw ingilizce olmayınca böyle oluyor işte LANET OLSUN !:mad: Hiçbirşey anlamadım arkadaş yaa öfffffffffff:glare:

Charlie Scene

Profesör
Reaksiyon puanı
6
bu oyun cok sıkıcı bir oyun orta seviye ingilizce ister ama tarzım degil..

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
İlk 1 saat oynadığımda bende öyle dedim.Hatta bi yorumdada yazmıştım aynen beğenmediğimi.Ama sonra tekrar açtım.Bir baktım oyun bitmiş.Bir anda kaptırdım kendimi.Çok sardı.Bilim-kurgu hikayelerini eskiden hiç sevmezdim ama son 2-3 yıldır bilim-kurgudan çok hoşlanmaya başladım.Bunun en büyük sebebi yüzlerce film izlemem ve artık izlenebilecek kalitede film bulamadığım için bilim-kurguya yöneldim.Kaliteli bilim-kurgu bulmak çok zor ama kalitelisini buluncada tadından yenmiyor.En iyi dram, korku veya komedi filminden bile daha çok zevk alıyorum bilim-kurgudan.

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
--------SPOILER------
Videolardaki bütün sonlarda Normandya gemisi ormana düştükten sonra kapı açılıyor ve içinden çıkanlar gözüküyor.

O senin oyun boyunca yaptığın seçimlere göre değişiyor. Kalan karakterlerden, seçtiğin sona göre gözüküyor.
Mesela kırmızı sonda EDI çıkmamasının sebebi kırmızı sonun galaksideki sentetik yaşamı (reaperler,gethler,EDI vb) yoketmesinden kaynaklıdır.

Neden Yeşil yoktu?

Savaş Tablonda 'Readiness Rating' (Birimlerinin savaşa hazır olma durumu) diye bir bildirim var.
Normalde %50'de kalıyor o. Yükseltmek için multiplayer oynamalı yada netten hilesini indirmelisin.
Yükselttiğin takdirde Synthesis yoluda açılacaktır.

Mavi sonda anladığım kadarıyla Dünya'yı ve Galaksiyi Reaperlardan kurtarıyoruz.Kırmızı sonda Dünya'yı ve Galaksiyi yok ediyoruz.Yeşildede Dünya kurtuluyor ama ne olduğunu tam anlayamadım Yeşil sonda.

Mavi sonda reaperleri kontrol ediyorsun. Reaperler galaksiyi terk ediyor.
Kırmızı sonda reaperler,gethler,EDI ve the citadel dahil galaksideki tüm yapay (makine) hayatını yok ediyorsun.

Mükemmel son olarak bilinen Yeşil sonda galaksideki organik ve sentetik yaşam birleşiyor.
Yani organik yaşam yarı organik-yarı makineye, sentetik yaşamda yarı makine-yarı organiğe dönüşüyor.
Reaperler sadece saf organik yaşam formlarını yok ettiği için savaş sonlanıyor.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Helal olsun kardeşim.Çok teşekkür ederim.Çok aydınlattın beni.Bir kaç sorum olucak.

Kırmızı sonda Dünya'da ki insanların yok olduğu gözüküyor.Galaksideki bütün insanlar ve makineler yok olmuyor mu bu sonda ?

Birde The Citadel'in ne olduğunu anlayamadım ben.Aşağıda Dünya varken neden Dünya'nın hemen yanında yapay bir şehir kurmuşlar ve insanlar orada yaşıyor?

skys

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
11
Helal olsun kardeşim.Çok teşekkür ederim.Çok aydınlattın beni.Bir kaç sorum olucak.

Kırmızı sonda Dünya'da ki insanların yok olduğu gözüküyor.Galaksideki bütün insanlar ve makineler yok olmuyor mu bu sonda ?

Birde The Citadel'in ne olduğunu anlayamadım ben.Aşağıda Dünya varken neden Dünya'nın hemen yanında yapay bir şehir kurmuşlar ve insanlar orada yaşıyor?

Gerçek dünyadaki BM Binası gibi düşün dostum.Oyundaki nerdeyse tüm ırkların karışık olarak takıldığı yer :D

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Eyvalah kardeşim sağol :)

--- Mesaj Güncellendi ---

Türkçe yaması çıkıcakmış.Yaması çıksın tekrar baştan oynucam.Emeğe saygısızlık valla benim yaptığım:biggrin: