asrocker
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0

Burada yorum yapanların kaçı Ankara'da yaşıyor ya da Ankara'yı biliyor çok merak ediyorum.
Bu seçimlerde yapılan itiraz sadece iradesine sahip çıkmak isteyen halk tarafından zorla yaptırılmıştır (belki bu insanlar bu kadar inatla uğraşmasa CHP itiraz ederdi ama itiraz için itiraz olurdu bu, İstanbul'da olduğu gibi ). Bu insanlar olmasaydı İMG şimdiye belki de %5 farkla ilan etmiş olacaktı saltanatını. Ankara dışında yaşayanlar yandaş medya yayınlamadığı için bilmiyor olabilir ama CHP'li, MHPli ve hatta apolitik insanlar 2 gün boyunca polisin yapması gereken görevi kendisi yaptı ve sandığını korudu.
İtirazın nedenini anlamayana tekrar duyrulur. Oylarım güvende deyip siz yatağınızda uyurken 31 Mart gece 02.00-03.00 arasında, 3000 oy fark kalmışken arada, açılmayan sadece Yenimahalle, Çankaya ve çok az Keçiören (diğer ilçelerde birkaç sandık kalmıştı sadece) sandığı kalmışken, sisteme bir saat bilgi girilmedi ve 1 saat sonrasında açılan sandık yüzdesinde herhangi bir değişme olmazken ilahi bir güçle Mansur Yavaşın oy sayısı düştü ve İMGnin oyu arttı (Anadolu Ajansı verileri). Ve hâlâ Çankayanın oyları sayılmamıştı (Bilmeyenlere: CHP aday olarak "ayakkabımı" çıkarsa 650 bin seçmeni olan Çankayadan %60 oy alır). Ama ne hikmetse bu Çankaya sandıkları da açıldı ama bir değişiklik olmadı. Kalan Çankaya sandıklarından İMG'ye oy yağdı. Belki oylama, sayım, oy taşıma sırasında yanlışlık olmadı ama sisteme oy girme esnasında çok büyük sehven ya da kasıtlı yanlışlık olduğunu düşünüyorum.
CHPnin suçlu olmasına zaten katılıyorum ben de. Başka partilerden resmen tutanak dilenildi. Buna katılıyorum. Çünkü Mansur Yavaşın da CHPden aday olmasına üzülen, eli zorla sandığa gidenlerdenim ben de. Aslında birkaç soru var aklımda ve bunlar cevaplansa içim rahatlayacak, adil bir seçim oldu diyebileceğim belki de.Çankaya'da bu olaylar oluyor dediğin sırada Çankaya'lılar oranın kapısında değil miydi? Tamamen şahsi düşüncemi paylaşacağım. Gece belirttiğiniz saatte sandıklardan çıkan oylara CHP'li arkadaşlar itiraz ettiği için tekrar tekrar sayım yapılmak zorunda kalındığından bir açıklama yapılamamış olabilir. Bununla beraber aynı sandıkta oy kullananlar, komşu insanlar olduğu için belli bölgelerin sandıklarından aynı kişiye yoğunlukta oy çıkması da normal. Kaldı ki ysk'nın bu yıl sandık oylarıyla beraber ıslak imzalı tutanakları da yayınlacağı açıklandı. Islak imzalı tutanaklarda da CHP'li görevlinin de imzası olacak. Bu sebeple eğer sayılana kadar sandığın içi değişmediyse, sonrasıyla ilgili şüphem yok. Sandığın içi değişiyorsa da CHP'nin gönderdiği gözetmen suçludur Çankaya için bence. Neden sahip çıkıp, yetkilileri derhal bildirmiyor diye şüpheye düşerim.
3 gün için yok sonra gelicek...[MENTION=47324]mustang[/MENTION]
doğru konuşan her zaman olduğu gibi sdn den yok edilmiş yine.
tebrikler cezayı veren tim.
seçimin iptal edilmesi gerekir yeniden bağımsız özel bir şirket yapmalı elektronik ortamda.
[video=youtube_share;gR3A9rG022M]http://youtu.be/gR3A9rG022M[/video]
Mühürlü olan seçim sandığının mühürü açılmadan ysk'ya teslim edilseydi keşke. Bu kadar itiraz eden olur muydu acep?![]()
Yurt dışı şirkette çok felaket ama kendi içimize de güvenemiyoruz...Secim işini artık özel şirketlere verilmesi lazım yabancı şirketler var Bizim Türk şirketlere vermesinler onlarda hile düzenbaz yandaşlık var iyi bir sistem oması lazım örneği olan ülkelere bakılması lazım ben bir yede okumuştum ve tanıtımı vardı özel şirket her sokağa aynı bankamatik gibi ekranlı olan ama ayrı ayrı partilerin kücük bir ekranı var insanlar geliyor kimliğini okudup parmağıyla vereceği partinin emlebine basıyor tabi merkezden özel şirket ve parti temsilcileri secim kurulu yetkilileri tkaip ediyor oy oranlarını ama bu bizde olurmu bilemem 1 adamların kimlikleri cipsli 2.bizde alt yapı cok eksik 3.insanlarımız sokakda o makineleri kırar 4 . tehtitler oy kulandırırlar.
Tabi kimlik okutması o ülkenin vatadandaş olduğunu sistem oy kullanma hakkını olup olmadığı göstermek icin kimliği okuduyor devlet tarafından oy kullancakların daha öncede sistem giriyor aynı bizde nasıl secim kağıtları devlet tarafından geliyorsa.
Melih Gökçek açıklama yapıyor.
Seçimi Ak Parti Kazandı.Chp şimdide Anayasa Mahkemesine gidiyormuş,oda kesmez ise Avrupaya şikayet edecekler herhalde.
Sandık Kurulunda 5 kişi var,1 tanesi Ak Partili,yani diğer 4 kişinin gözüne baka baka hile mi yaptık diyor,Gökçek.
Harbiden diğer Parti Temsilcileri ne yapıyordu orada.
Yani Bir Sandığa Sahip çıkamayan zihniyet,Belediye'yi,Hükümeti nasıl yönetecek,ilğinç vallaha.:mrgreen: