Mail yönlendirme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yer6
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
Arkadaşlar outlook ta bir kullanıcı bir hafta boyunca maillerine bakmayacak varsayalım.bu kullanıcının mail adresini başka bir kullanıcıya yönlendirmek istiyorum.ama önemli bir ayrıtı söz konusu.gelen mail her iki kullanıcıyada gidecek.bunu gerçekleştirebilir miyim?

mail yönlendirmesini biliyorum.ama daha denemedim.örneğin a kişine mail attığımızda b kişisine yönlendirebiliyorum.fakat gelen maili hem a hemde b görecekmi?yardımcı olabilir misiniz.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Kural tanımlamayı denedin mi? Forward seçeneği ile sana gelen mailleri istediğin kişiye gönderebilirsin.
Bunu bir dene, olmadı kurala bakarız :)

sarptas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bence çözüm yönlendirme yerine şöyle olabilir:

Kişiler:
A: 1 hafta boyunca ofiste olmayacak kişi
B: A yerine postaları kontrol edecek (alacak) kişi

Çözüm:
B, A'nın e-posta hesabını kendi Outlook programına ekler. Ancak Outlook'ta e-posta ayarlarından gelen postaları sunucuda bırak seçeneği işaretler.

outlook2007checkstep8.jpg

Böylece B tüm postaları bilgisayarına indirse bile 1 hafta sonra A ofise gelip Outlook'unu açtığında tüm postalar hala sunucuda olduğu için A tüm postaları alır. (İstenirse A geldikten sonra B A'nın hesabını ve indirdiği postaları kendi bilgisayarından silebilir.)

Not: Tabii bu çözüm ancak gelen tüm postalar yönlendirilmek isteniyorsa uygun.

---------- Post added at 09:12 ---------- Previous post was at 08:54 ----------

Tüm iletileri otomatik olarak başka bir e-posta hesabına yönlendirme hakkında Microsoft Office Online Yardım sayfalarında konu açıklanmış. Aşağıdaki adımları takip ederek istediğiniz yönlendirmeyi yapabilirsiniz deniyor:

outzr.png