Mahkemeden Microsoft'a kötü haber...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
"Bilgisayar satın alan Windows almak zorunda değil"
15 Aralık 2009 Salı, 10:37
manset_ic_193474.jpg

Bilgisayar satın almak isteyen kullanıcılara, Microsoft’un Windows işletim sistemi yüklü ürünlerin da satılmasına Ankara 1. Tüketici Mahkemesi ‘dur’ dedi.

Social News Turkey'in haberine göre; her satılan bilgisayarla birlikte Microsoft’a giden ve kullanıcılar arasında adı ‘Windows vergisi’ne çıkan uygulamaya ilk itirazı, satın aldığı bilgisayarla birlikte kendisinden Windows ücreti tahsil edilen Av. Nihad Karslı yaptı.

Pardus Kullanıcı Derneği başkanı ve aynı zamanda Linux Kullanıcıları Derneği üyesi Av. Nihad Karslı’nın Kasım 2008′de satın aldığı bilgisayar ile birlikte Microsoft Windows’u da satın almak istememesi nedeniyle açtığı dava sonuçlandı.

Av. Nihad Karslı, Ankara 1. Tüketici Mahkemesi’nin, Microsoft Windows’un o günkü fiyatı olan 140 TL’nin faizi ile birlikte kendisine iade edilmesine karar verildiğini açıkladı.

Karar emsal teşkil edeceği için, tüketiciler artık bilgisayar alırken istediği işletim sistemini seçmekte özgür olacak ve Microsoft’un Windows işletim sistemi kullanıcılara dayatılamayacak.

Kaynak: HABERTÜRK EKONOMİ - Mahkemeden Microsoft'a kötü haber - HTEKONOMİ HABER

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
halkın %80'i bu durumdan hoşnut olmaz;hem çok yaygın hemde kimse işletim sistemini seçip kendisi kurmak istemeyecektir(basit olsada basit olduğunu kimse bilmiyo)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Biz de geri alır mıyız paramızı? Vista DVD'si vermişlerdi onu bile kaybettim :)

tolgay007

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bencede doğru windowsunda parasını alıyorlar pc parası yanında bide zorlamı aldırcan :D

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Benimde En Çok Canımı Sıkan İşti Mecbur Bırakıyolardı İşletim Sistemi Almaya Belki ben FreeDOS olarak istiyorum Linux yüklüyeceğim

Karar emsal teşkil edeceği için, tüketiciler artık bilgisayar alırken istediği işletim sistemini seçmekte özgür olacak ve Microsoft’un Windows işletim sistemi kullanıcılara dayatılamayacak.

Ne Zaman Uygulamaya Girecek Bilen Varmı ?

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Benimde En Çok Canımı Sıkan İşti Mecbur Bırakıyolardı İşletim Sistemi Almaya Belki ben FreeDOS olarak istiyorum Linux yüklüyeceğim

Ne Zaman Uygulamaya Girecek Bilen Varmı ?

Uygulamaya Gerek yok Kazanılmış Mahkeme Var bunu Gösterip Paranı Geri ala bilirsin büyük İhtimalle.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...