Madalyonun Öteki Yüzü "SAYLAN"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

joker10

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yarası olan gocunur , fethullah'çı değilseniz dediklerimin bir tanesi bile üstünüze alınmamanız gerekirdi , değil mi ? Şimdi gidin siz kumda oynayın ; benim daha yapacak önemli işlerim var.

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
yarası olan gocunur , fethullah'çı değilseniz dediklerimin bir tanesi bile üstünüze alınmamanız gerekirdi , değil mi ? Şimdi gidin siz kumda oynayın ; benim daha yapacak önemli işlerim var.

konuyu 2 dk da karıştırmışsın he :D

Nnetmaniaa

Doçent
Reaksiyon puanı
7

SEn niye gocundun peki bu yazıya üstüne nie aldın hatta ilk yorum yapan(gocunan) sen olmuşsun ;)

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Ölüm diye bir gerçek var,bunu herkes kabullenmesi gerekir.
Herkes bu dünyada yaptığının her saniyesiyle ilgili hesap vercek.
Bu Saylan,biz,siz veya her kimse..
Onun için şu şöyleydi veya böyleydi..bence bununla ilgili çok fazla konuşmaya gerek yok..

Nnetmaniaa

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Ölüm diye bir gerçek var,bunu herkes kabullenmesi gerekir.
Herkes bu dünyada yaptığının her saniyesiyle ilgili hesap vercek.
Bu Saylan,biz,siz veya her kimse..
Onun için şu şöyleydi veya böyleydi..bence bununla ilgili çok fazla konuşmaya gerek yok..

Bu yazı Bilgilendirme amaçlı konuldu ama illaki tartışma çıkıyor

At gözlüklerini çıkarmak lazım diye düşünüyorum

Her bilim adamı melek değildir

beyazad

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Hah şöleee, gerçek başlıklar açın be kardeşim:img-music:

SECURİTY-1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu yazıyı ve içinde anlatmak istenileni iyi anlamak lazım. Aslında yapmak istedikleri şey yukardaki arkadaşın bu yazıyı yazan kişiyi fetullahçı olarak görmesinden ibaret. Arkadaşlar kimse unutmasın kurtuluş savaşında m.kemal atatürk ün arkasından koşan atalarımız canlarını bu vatan uğruna feda ederken allah allah diye bağırarak gidiyordu düşman üstüne. şehitlerimize silah mermi top yemek taşıyan ninelerimizin kafasında başörtüsü vardı. Düşmanı çanakkaleye gömen şehitlerimizin dedelerimizin ninelerimizin ellerinde kuran vardı. Başörtüsü ne zaman yobazlık cahillik oldu. Namaz ne zaman kötü örnek oldu. Ezan ne zaman insanları rahatsız eder oldu. Arkadaşlar zamanında 4-5 devlet bir araya geldi ama bizi yıkamadı dağıtamadı. Işte o zaman anladılar türk insanını bu kadar güçlü ayakta ve bir arada tutanın ne olduğunu ve o zaman yaptılar bu planları. Bir taraftan sahte şeyhler hocalar tarikatlar ürettiler bir taraftan da sahte cumhuriyetçiler. şimdi ellerinde tespih sırtlarında cüppe kafalarında takke ile millete fetva verip kendileri gibi olmayanları kafir ilan edip gençlerin beyinlerini yıkamaya ve güzel dinimizi islam ı bir öcü gibi göstermeye çalışanlar ne kadar müslümansa, ellerinde türk bayrağı arkalarında mustafa kemal atatürk ün resimleri ile bu millete "ezan sesi duymak istemiyoruz" baş örtülü görmek istemiyoruz" "namaz istemiyoruz" "muhammed" istemiyoruz u öğretenler o kadar cumhuriyetçidir.
Umarım biz ne olduğunu anlayana kadar iş işten geçmiş olmaz. Daha çok lili ler katty ler ingiltere den amerika dan buraya gelir leyla olur türkan olur, david ler john lar gelir bilmemne hoca bilmemne şeyh olur bu milleti koyun gibi arkalarından koşturur. Sonra bir gün derlerki giidin birbirinizi öldürün. Zamanında sağ-sol, sonra türk-kürt, şimdi dinli - dinsiz. Kanmayın kardeşim bu oyunlara kanmayın perdenin arkasındakileri görmeye anlamaya çalışın. Açın gözünüzü biraz yoksa onlar uyanın artık dediğinde bakacak bir ülkeniz olmayacak.
[sıze=3] bu arkadaşımın dediklerine her harfine kadar katılıyorum.!!!başka söze ne gerek.!anlayan anlar yada anlamak istemez.!![/sıze]

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Nnetmaniaa Ben Saylanı sandığından çok daha fazla tanıyorum.Dediğin bir bir bilim meleğinden çok uzaktı.Bu tür insanlar hep vardı.Yani o gitti onun gibi birçok insan var..
Neyse demek istediğim fazla şey söylemeye gerek yok,bu dünya Napolyon'a bile kalmadı.
Her olaya herkes kendi bakış açısından bakar.

sHakirD

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konu taziye konusu değil. Birkaç konu açılmış zaten taziye olarak. Yalamak ve yaranmak isteyenler gider orada başsağlığı dilerler. Bu konu bazı gerçeklerin ifşası için açılmış bir konudur. İddia edilen yazılara karşı varsa bir antisavınız paylaşırsınız ve tartışma o yönde seyir alır. Yoksa yol almak size düşer. Ölen kadının ardından böyle şeyler yazılır mı acitasyonuna girmeye gerek yok. Bu iddialar ölmeden önce de yapılıyordu. Ölümü fırsat bilip arkadan atıp tutanları da iyi biliyoruz ;)

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Bir insanın İyi işler yapmış olması kötü işler yapmamış olduğu anlamına gelmez...

Çok halt karıştırmış...

Karanlık ilişkiler içine girmiş...

Yaşasaydı mahkeme önünde hesap verecekti...

Şimdi öteki alemde verecek hesabını...

spilay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayata bilimsel bir gerçeklikle bakan insanların kafasında, kalın hatlarla birbirinden ayrılmış kategoriler göremezsiniz.Bir kişinin aklının kategorilere ayrılıp ayrılmadığı, yada bu hataya düşüp düşmediği, herkesi ille bir kategoriye koyma ve sıkıştırmaya çalışma kaygısıyla kolayca anlaşılabilmektedir. Benciler (Bizciler) ve benden olmayanlar. Eminimki biz de uğraşsak, herkesi bir kategoriye koyabiliriz. Şucular, bucular, İslamcılar, Perinçekççiler, Ecevitçiler, Demirelciler, Solcular, Ortacılar, Liberalciler, Nihilistler, Agnostikler, Antropoformistler, Ulusalcılar, milliyetciler, dinciler, ırkçılar ..... İyi de bu nereye kadar böyle gidecek. Hem bölünmeyelim, parçalanmayalım, birlik olalım diyeceksiniz, ardından da ona şucular, bunu şucular diye yafta bulmaya çalışacaksınız, Milleti 99 kampa ve kategoriye ayırarak mı bunu sağlayabileceksiniz? İşimize geldiğimizde "Askerimiz, aslanımız", bizden farklı düşünmeye başladığında " yok Fetullahçı, yok Amerikancı, yok fundamentalist,yok yahudi." Allahınızı severseniz, bu şekilde kendi milletini kırk türlü kamplara ayıran ve fişleyen başka bir millet var mı dünyada? Hem bu şekilde sen ocusun, sen bucusun diye ayırım yaptığımız sürece söyler misiniz o çok kızdığınız ve kızdığımız harici ve dahili mihraklara bilerek ya da bilmeyere hizmet etmiş olmuyor musunuz? Bir insan sizin gibi veya benim gibi düşünmüyor diye neden hakaretlere mazur kalsın? Bu şekilde yazarak yada davranarak insanları kazanmayı bırakın, tam tersi kendimizden nefret ettirmiş oluruz. İşin en komik ve acı tarafı ise, kendine çeki düzen verememiş bazı insanların dünyaya nizam-ı alem,çeki düzen vermeye çalışlmasıdır.Kedi hayatını ve aile yaşantısını düzene koyamamış bir insan, dünyayı düzene sokabilir mi? Alkolün, sigaranın ve kuralsız yaşamanın esiri olmuş insanların kalkıp tüm insalığı kurtarma söylem ve nutukları sizlere acı gelmiyor mu?
Herkes, herkes için internette dezenformasyon tabiri edilen bilgiler bulabilir ve hemen oracıkta makale satırları arasında mahkeme bile yapmadan yargılayabilir ve "Yaz kızım. Karar! " demeden karar verebilir. Bütün bunları kanunlara da uydurabilir. Kanunlara uydu, fakat hukuka uydu mu? Hakka ve hukuka uymayan her karar ve yargımızdan birgün gelip yargılanacağımızı biliyor muyuz?
Bir de millet olarak "Genelleme" hatasını sık sık gürüş ve fikirlerimiz de çok yapıyoruz. "Benden ve benim görüşümden değil misin. O zaman Cehenneme zümera. Onlardansın." Artık o esnada ağzımıza ne gelirse. Amerikancı, Solcu, Sağcı, Saddamcı, cı cı cı. Bir insanın bir eğrisi var diye,bütün görüşleri eğri midir.Hapishanedeki mahkumların büyük çoğunluğunun adının Serdar olması, bütün Serların suçlu mu olması anlamına geliyor? Marksı okuyan herkes, marksçı mıdır, Kur'anı okuyan herkese müslüman mı denir? Neden? Hem bize "insanları kamplara ayırma" yetkisini kim verdi? Allah aşkına, bu millet fi tarihinden beri zaten çekti çekeceği kadar. Bir de biz yapmayalım. İnsanlar görüşlerini söylesinler, Sonuna kadar söylesinler. Ama yargılamasınlar, hakaret etmesinler. Senin benden üstünlüğün ne, benim senden üstünlüğün ne? Fikirlerimizse, kim fikrinin çürük ve batıl olduğunu
söyler? Söylem ve üsluplarımızda neden dışlayıcı ve kırıcı olalım. Başka ve farklı fikirden insanların size "Siz vatanı satıyorsunuz, siz hainsiniz, siz şöylesiniz, siz böylesiniz" dese kalbiniz kırılmaz mı? Tatlı dilli yumuşak yüzlü olmama engel olan mı var? Fikirlerin güzelse "Neden bu güzellik yüzüne yansımıyor?". Suratın asık, bakışların hışımla dolu? "Yüzün rengi, hali, kalbi ele verir." der Mevlana. İnanırsınız inanmazsınız, o ayrı. Ama insanlar sözünüzden evvel yüzünüze bakarlar. asık suratla bal satılır mı? Dünyanın en güzel, en ttlı fikrini satıyorsan neden yüzün ekşi, sirke satıyor? Ağzınızı açtığınızda konuşmak için, insanlar "yine hakaretlere başlayacak" diye düşünüyorlarsa, konuşmanın ve konuşmamızın ne anlamı var.
Hayat sadece siyah ve beyaz renkten ibaret değildir. Sadece Evet yada hayırcı anlayış, bilimsel hakikat ve sonuçlara ulaşan merdivenleri yıkmaktır.Bir fikir ve ideoloji, başka bir fikir ve ideolojiye tepki olarak doğmuşsa ben bunda bilimsellik aramam. Sadece duygusal tepkinin bir sonucu gözüyle bakarım. Etkiye cevaben verilen tepki, diğer aşırı uç noktada olacaktır, olması gerekecektir. Çünkü diğerini yıkabilmek ve çürütebilmek için hep tersini söyleyecek ve iddia edecektir. Bu yaklaşım gerçekle uyuşur mu peki? Dünyanın en saçma bir fikrini, a- Kendi içerisinde tutarlı b- Kendi içerisinde mantıklı c- Kendi içerisinde kuşatıcı ( kapsayıcı) yaptığınızda, o fikir bütününün doğru olduğu anlamına mı gelir? Dünyanın uzaylılar tarafından yaratıldığını iddia eden insanlrın fikirleri de kendi içerisinde mantıklı, tutarlı ve kapsayıcıdır. Bu 3 madde de fikir bütünlüğü içerisinde var diye doğru mu diyeceğiz?( Bu görüşe inanan arkadaşlarımı incitmek değil kastım.)
İnsanı anlamayan, insanın hem iç-hem dış dünyasını çözememiş, duygu ve hislerinin kaynağını kavrayamamış ( en azından his ve duygularının et parçasından gelmediğini biliyorum), sadece maddi gereksinimlerini karşılamayı hedef edinmiş hiç bir sistem ve ideolojinin yeterli olduğunu düşünmüyorum. Sadece kendi içerisinde tutarlı mekaniksel ve matematiksel kurallarka insanların mutluluğa ulaşamayacaklarınına inanıyorum. Tabiki bu fikrime katılmayabilirsiniz. Ama insanın iç dünyasını kontrol edemedikten sonra mükemmel kanunlarınız, sistemleriniz olsa söyler misiniz neye yarar? Bir yere kadar evet. Ya sonra? Hiç kimsenin olmadığı, bütün fırsatların müsait olduğu, yakalanma ve cezalandırılma riskinin sıfır olduğu bir ortamda söylermisiniz "Ahlaklı olmamı hangi güç sağlayabilecek?", Ahlaklı olmam için bir sebep var mı? Ahlaksızlığı savunduğum anlaşılmasın sakın :) Bir olguyu anlatmaya çalışıyorum. Galiba beceremedim. Sağlıcakla kalın. Selam ve sevgilerle.

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Şey güzel yazı ama yordun beni :)
Kardeş böle boşluklu paragraflı yaz yav yoksa fena yoruyo hakkaten.
Hatta bi düzeltiversen insanlar daha kolay okur .

Nnetmaniaa

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Evet kamplaşmalar bizim elimizi güçsüzleştirir.Başkalarının ekmeğine yağ sürer

Ama şunuda anlayın nasıl gercek müslümanlık Baş örtüsüyle çarşafla olmassa

Gerçek atatürkçülükte başı açıklık mini etek giymekle olmaz

Her atatürkçüyüm diyenin peşinden gitmeyin bunun bi aldatmaca olduğunu fark edin

atatürk üzerinden siyaset yaparak atatürk e en çok zarar verenler sizlersiniz.

Bugün Atatürkçüyüm deyip Banknotların üzerinden atatürk resmini kaldırmaya çalışanlar

takiye yapmayın deyip çarşaflılara rozet takanlar atatürkçümü sizce sorarım size

Atatürkçülük bu ülkeyi maddi vemanevi olarak zenginleştirmektir.Anayasa fırlatıp banka hortumlayıp Kriz çıkarmak değildir

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
şimdi kamplaştık sırada oba beyimizi seçme zamanı kimler aday:D:D:D

maho80

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Gel ve gör peygamberim,

Ölenin ardından sallamak saydırmak için ellerini ovuşturan müslümanlar!!!

Yazık yazık, utanırsınız bir gün inşaAllah.
Çok ama çok haklısın. Size ne ki başkasının fikrinden. Sizi gördükçe MÜSLÜMANLIĞINIZDAN şüphe ediyorum...

spilay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
SiyahBuzul arkadaşım, aslında yazıyı söylediğiniz gibi yamıştım worddw.Ama buraya aktarıca format uyumsuzluğu oldu malesef. Bu da bana bir ders olsun.

croft

Doçent
Reaksiyon puanı
0
derhal bu konu kapatılsın, sizin hiç ölene saygınız yok mu? bu kadar mıu ruhunuz satılık? Hükümet yandaşlığı bu kadar mı kanınıza, ruhunuza girdi? O güzel insanın tek yapmak istediği herkesin iyi eğitimli birer BİREY olması... Hasta insanlara yardım etmek, fakirlere yardım ve bir çok iyi iş... En büyük ibadet bu değil mi? Siz çıkmış hala sövüyorsunuz....

Okuduğunuz gazeteler de belli Vakit paçavrası ve bilumum AKPli gazete....

cumhuriyet mitinglerinin favorisi ve düzenleyicisi Profesör Türkan Saylan kimdir? Tanıyalım;
1935′de Kandilli’de doğdu. Kandilli Lisesi’ni bitiren Saylan 1963 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Saylan’ın iki oglu ve iki torunu var. Ama son yıllarda akciğer ve kemik vereminden seri ameliyatlar geçiren Saylan, 2 yıl demir korseyle gezerken dahi neşesini koruyabildi…
Annesi: Lili Mina Raiman - 1936 yılında “Leyla” ismini alarak ismini değiştirdi. Lili Mİna Raiman ise, Raber Ragman ve Mina Verlig kızı, 1908, Bermingen İngiltere doğumlu ve katolik hristyan.

BİR KONUŞMASı
- Bu ülkede hristiyanlığı nasıl yayabiliriz. kürdistanın temellerini nasıl atabiliriz.
- ATATÜRK ismini kullanırsak bunu daha rahat yapabiliriz. Hem para toplar hem destek alırız, kampanyalar düzenler, Türklerden topladığımız paralarla, kürtleri daha bilinçli hale getiririz, cahil insanlarla kürdistanı kuramayız, hristiyanlığı bu şekilde daha rahat yaymamız da mümkün.

Son ünlümüz Çydd başkanı Türkan Saylan hanfendi(!) oldu. Bu ülkede birilerinin dini inançlarına saygısızlık yapıp bunu da vatan millet adına yaptıklarını , onunla perdeleyemiyorlarsa “laiklik elden gidiyor” yaygarasını kullandıklarını artık herkes biliyor. Türkan Saylan hem dine hem millete açıkça hakaret içeren laflar söylemiş durumda. Ne diyor Hanfendi(!)
- Türkler tarihten beri yakan yıkan bir milletmiş.
Cevab hakkı bu milletin bir ferdi olarak bana ve hepimize düşüyor. Türk milleti tarihten beri asil duruşunu bozmamıştır ve hayvanlara bile haklar tanımıştır. Osmanlı’daki kayıtlara bakılabilir. Sizin Prof. ünvanınızın bile mesnedi belli değildir.
- Bi öğrenci sıranın üzerinde namaz kılacağına bale yapsın. Çağdaş Türkiye böyle olur.
Çağdaşlıkla kendisini yanyana getiren bir zihniyet ancak bu lafları kusabilirdi ve kustuda. Modern devlet dediğimiz devletlerde her pazar kiliseye giden devlet başkanlarını görmeyen Türkan Saylan acaba Sultanahmet’in sadece turistik bir yer değil aynı zamanda ibadet yapılan bir yer olduğundan haberi var mı?
Sahi kim bu Türkan Saylan ve Çydd
Hemen cevablayalım. Mit’in raporlarında misyonerlik faaliyetlerinin Türkiye ayağı. Özellikle Kitab-ı Mukaddes Şirketi (Sadece İncil yayımlar, ilk Türkçe incil 1826 yılında çevirmişlerdir) ile sıkı ilişkileri var. Aynı zamanda Amerikan Board (Dünyadaki misyonerlik faaliyetlerini organize eden Abd merkezli bir vakıf) ile sıkı ilişkiye sahip. Amerikan Board şirketi yaptığı faaliyetleri Türkiye’de SEV (Sağlık Eğitim Vakfı) ve ÇYDD üzerinden yürütmektedir.
Verdiği reklamlarla ve söylemlerle sürekli halkı kuşkırtmaya çalışan bir ruh haleti var. Başkanlığını Profesör Türkan Saylan’ın yaptığı Çağdaş Yaşamı destekleme Derneği hakkında, Atatürk İlke ve İnkılaplarını kalkan olarak kullanıp, bir çok kişi ve kuruluştan yardım adı altında para topladığı, ilgili bakanlıklardan izin almaksızın yurtdışından yardım aldığı, hiç bir yasal dayanağı olmadan kamuoyuna kendisini sivil toplum kuruluşları birliği olarak tanıtan çeşitli dernek ve vakıflarla işbirliği içerisinde oldukları yönünde yapılan ihbarlar sonucu denetime tabi tutulmuş ve Dernekler Kanunu 62 ve 85/2 maddesine muhalefetten 5 Şubat 2001 tarihinde Maltepe Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yapılmıştır.
Şimdi de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin Başkanı ve YÖK üyesi Türkan Saylan. Saylan’ın, eğitimin bütün kesimlerinin temsil edildiği 17. Milli Eğitim Şûrası’ndan oylama sonucunda 4′e karşı 66 oyla “Katsayı adaletsizliğine son verilsin” yönünde karar çıkması karşısındakitavrı hayli dikkat çekiyor. İçine sindiremediği “Herkes üniversiteye eşit şartlarda girsin” kararını “hazırlanmış bir oylama” şeklinde değerlendiren Türkan Saylan’ın da Hıristiyan kökenli olduğu netleşti.
DEDESİNİN İSMİ RABER RAGMAN
Uzun süredir Hıristiyan kökenli olduğu konuşulan Türkan Saylan’ın Nüfus Kayıt Örneği’ne ulaşıldı. Türkan Saylan’ın Nüfus Kayıt Örneği’nde annesinin asıl isminin Lilimina Raiman olduğu görülüyor. Aynı zamanda YÖK üyesi olan Türkan Saylan’ın 1924 İngiltere doğumlu olan annesi Lilimina Raiman, 1936 yılında Leyla ismini almış. İstanbul ili Eminönü ilçesine kayıtlı Türkan Saylan’ın anne tarafından dedesinin ismi Raber Ragman, anneannesinin ismi ise Minaverlig. Türkan Saylan’ın annesi Leyla Hanım’ın din hanesinde “Katolik Hıristiyan” yazıyor.
BU NE TESADÜF?
Dedesinin ismi Agop olan Doğu’daki Rektör Yücel Aşkın ile dedesinin ismi Ohanis olan Batı’daki Rektör Alıcı’nın, İHL ve katsayı konusundaki çıkışları ile bu ortak noktalarını 30 Eylül tarihli sayısında “Bu ne tesadüf” şeklindeki haberler, Türkan Saylan’ın da Hıristiyan kökenli oluşuyla ilgili yine aynı soruyu gündeme getiriyor: “Bu ne tesadüf?”
MİT’in misyonerlik raporundaki şok isimler
Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Türkiye’deki misyonerlik faaliyetlerini anlattığı yazıda, Profesör Türkan Saylan‘ın da adı geçiyor. Yazıya göre, Türkiye’deki bazı Amerikan okullarının kurucusu olan Amerikan Bord Heyeti, bu faaliyetini SEV vakfı eliyle yürütüyor.
Kutlu Doğum’lar için ‘şov’ hakareti
Kürsüye çıkan ÇYDD Başkanı Türkan Saylan, AB sürecini eleştirdi. Yaradılış için ‘hurafe’ diyen Saylan, “Üniversitelerde gençleri laik cumhuriyet yerine İslami yönetime sürüklemek için her türlü parasal kısıntılar en üst düzeye varmıştır.” iddiasını dile getirdi. Kutlu Doğum haftası kutlamalarına da ‘şov’ diyen Saylan, “23 Nisan’daki ulusal coşkuyu gölgelemek üzere aynı tarihlerde yöneticilerin katılımıyla Kutlu Doğum şovu yapılarak cumhuriyetten intikam alınmaktadır.” iddiasında bulundu. Saylan, İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Yerleşkesi’nde ‘Türkiye’mizin çağdaşlaşma sürecinde laiklik’ konulu toplantıda da konuşmuş ve Türk milletinin tarih boyunca hep yakıp yıktığını öne sürmüştü. “Çocuklarımızın sıra üstünde namaz kılmasını değil, bale yapmasını istiyoruz.” diyen ÇYDD Başkanı, Gençlik Korosu’nu yöneten müzisyenin isminin ‘Muhammed‘ olmasını da ‘ironi’ olarak değerlendirmişti.

erkanc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdide bale yapsın gösterinin adıda münker ve nekir ile acı sohbet

Nnetmaniaa

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Karşılıklı siperler arası 8 metre, yani ölüm kesin. Birinci siperdekilerin hepsi kurtulmamacasına düşüyor. İkinci siperdekiler yıldırım gibi onların yerlerine gidiyor. Fakat ne kadar imrenilecek bir soğuk kanlılıkla biliyor musunuz? Bomba, şarapnel, kurşun yağmuru altında öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor ve en ufak bir çekinme bile göstermiyor. Sarsılma yok. Okuma bilenler Kur' an-ı Kerim okuyor ve cennete gitmeye hazırlanıyor. Bilmeyenlerse Kelime-i şahadet getiriyor ve ezan okuyarak yürüyorlar. Sıcak cehennem gibi kaynıyor. İşte bu Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren dünyanın hiçbir askerinde bulunmayan tebrike değer bir örnektir. Emin olmalısınız ki Çanakkale savaşlarını kazandıran bu yüksek ruhtur. Çanakkale savaşından

Ve Saylan

Bu ülkede başörtüsü sorunu yoktur' diyerek, (dikkat; ‘başörtüsüne karşıyım’ değil!) gayet despot bir bakış açısıyla bir fikri değil, yaşayan kanlı canlı insanları yok sayıyor.
Bale ile namazı karşılaştırıyor ve bundan bale lehine bir çağdaşlık ölçütü çıkarıyor! (Dikkat ‘namaza karşıyım’ değil!) Bilim, biri sanat biri ibadet konusu iki eylemi kıyaslayabilir mi?

spilay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar, biz yiğidi öldürmeden hakkını veremiyoruz nedense. Önce yiğidi öldüreceğiz, sonra hakkını vereceğiz. T.Saylanı ben takdir ediyorum. Şöyle ki: Fikrini ve davasını bu kadar gür bir sesle ve vakur bir edayla söyleyebilen kaç tane erkek var? Aslında ben kendisine kızmıyorum. İnandığı gibi yaşadı, inandığını söyledi ve savundu. Bu ikrarla da öldü. Bu azim ve kararlılık acaba kaçımızda var. Kızmıyorum, çünkü her canlı fıtratının icabını yapar. Karanlık, aydınlık olmadığı için vardır. Onlar varsa, ben olmadığım için, sen olmadığın için onlar var. Alimlerin suskunluğunun ardından zalimlerin iktidarı doğar. OPnlar kadar cesur ve vakarlı olunabilseydi acaba bazı şeyler böyle mi olurdu? Bu yüzden kendisine kızmıyorum. Kendi zavallılığımıza üzülüyorum sadece.

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
herkesin sağ duyulu olması lazım
1-İnsan olarak hesabı sadece yaşayana sorma hakkımız var
2-Karşımızdakine sorduğumuz her soruyu kendimizede sormalıyız
3-Eğitim elbette en önemli konu ama benden olan ,benim gibi olan diye bir cümleyleişe kalkışıyosan o eğitim değil çıkardır
4-Ayrımcılık en büyük düşmanken bize(bizki uzman bi kaç provakatörle FB-GS iç savaşı bile yapabilecek potansiyele sahibiz)biz hala yandaş yada yandaş olmayan medyanın yönlendirmeleriyle fikir sahibi olan insanlarız ve bu doğrultuda parçalanma sürecimiz hala devam ediyor.
5- Bu konu kapatılırsa asıl en büyük yanlış orda olur.Neden? biz düzeyli bi şekilde fikirlerimizi birbiriyle kıyaslayamayacak,birbirimizi kendi ağızlarımızdan çıkan fikirlerimizle tanıyamazmıyız?
VE VE VE Vesaire bunun sonun yok.

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Giden gitti öbür dünyada şimdi neler yapıyordur kim bilir düşünmek bile istemiyom :D

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Muhsin Yazıcıoğlu öldükten sonra arkasından konuşanlar ne kadar şerefsizse ,
Türkan Saylanın arkasından konuşanlarda okadar şerefsizdir.. bukadar basit..
size ne kardeşim
kadının günahı varsa zaten cezasını çekicek..siz burda kulaktan dolma şeylerle yargılamaya devam edin ölüyü..
çok şükür Allah var...

Big

Doçent
Reaksiyon puanı
2

Şu önemli işlerin ne mesela
Süpermencilik falan mı oynayacaksın :)
Senden oda olmaz bu sığlıkla

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Bu nasıl birşeyse karşındakinin görüşlerine katılmıyorsan Seni hep bir etnik kökene veya bir gruba mensup ediyor chpli diilsen atatürkçü diilsin Yok türkanı sevmiyorsan fethullahcısın Anlamıyorum senin görüşüne göremi ben kökenimi meshebimi belirlicem bence yaptığınız en büyük salaklık bu :D

Anlamıyorum ben senin görüşüne göremi atatürkçü olup veya olmuyucam..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...