MacOsX Snow Leopard 10.6.3 Kurulum Videosu (Hp Pavilion DV6)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Üstadlar Buda bizim gariban :
Sistem:
AMD Athlon II X4
Anakart Adı:MSI GF615M-P33 (MS-7597)
4 GB DDR3 1333 MHz Ram
500GB HDD
Nvidia 9400 GT ekran kartı

*-------------------------------*
Bir yardım edinde şunada kurmayı başarabilelim:):)

global_deejay

Doçent
Reaksiyon puanı
35
Bne kuracaktım ama arkadaş videoda mac os üzerindne kurulumu anlatmış ee ben windows kullanıyorum nasıl olacak ?

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Ben dün ve bugün bütün zamanımı Mac OS X kurmak için harcadım. Bugün boş DVD'lere imaj yapıp Mac OS X kurmaya çalıştım. Ancak yazdırdığım DVD'ler nedense kuruluma geçmiyordu. 7-8 DVD'yi imaj olarak yazdırdım ama sonuç hep aynıydı. Sonra gidip başka marka DVD aldım geldim bu sefer başarabilmiştim. Evet kurulum gerçekleşiyordu... Kuruluma başladım, elma logosunu görünce anladım ki bu işletim sistemi Mac'lere özel dedim kendi kendime. En baştan hevesim gitti zaten... Kurulum devam ederken hep aklımda acaba sorun yaşayacak mıyım, alışabilecek miyim, istediğim programlar olacak mı, stabil çalışacak mı diye düşünürken da da dam... Bilgisayar kendini kapattı...

Zaten stilime uygun değildi, bu kadar nazı çekemem. Herşeye yakışan ve her işimi gördüğüm bir sistem varken neden başka sistemlerle uğraştığımı kendime soramadan edemedim. Birazdan çayımı koyup Windows 7'yi sistemime kuracağım. Gereken yazılımları yükleyip artık biraz daha sosyal yaşayacağım. Yok Mac mi yok Windows mu yok Linux mu bıktım artık böyle şeylere zaman harcamaktan. Kaç yıldır bilgisayar kullanıcısıyım daha bir mp3'e sahip değilim. :)

Bilgisayar üreticisi bile Windows önerirken ne işim Mac'le anlamış değilim. Aslında birşeyi de itiraf etmek isterim ki Linux'uda çok seviyorum. Neyse Linux biraz daha gelişsin büyüsün diyerek Windows bana yakışıyor Mac OS X işletim sistemide bu makinelere yakışıyor

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Haklısın :D mac kullanmak banada hiç heycan vermedi :( Ubuntuyu kullanmak bile daha çok hoşuma gidiyor :D Aslında yazılımcılar linux çekirdeğini destekleseler bundan daha kararlı ve performanslı bir çok linux sürümü çıkar aslında ama destek yok :(

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
ekran kartım Intel Corporation Mobile GM965/GL960
wireless ise Atheros AR5007EG

Ekranın ilk kurulumdan sonra 1024x768 çözünrlükte açılacaktır..Daha yuksek çözünürlük için yeni kextini tekrar yüklemen lazım , Atheros ile ilgilide kurulum cd sinde var ama denemeden bilemezsin :) büyük ihtimal oda çalışacaktır

wade53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekranın ilk kurulumdan sonra 1024x768 çözünrlükte açılacaktır..Daha yuksek çözünürlük için yeni kextini tekrar yüklemen lazım , Atheros ile ilgilide kurulum cd sinde var ama denemeden bilemezsin :) büyük ihtimal oda çalışacaktır

çok teşekkür ederim zaten youtube elemanın biri yüklemiş benim leptopa bir sey sorıyım hangi torrent dosyasını indirmem gerekiyor

---------- Post added at 16:52 ---------- Previous post was at 15:59 ----------

arkadaslar link verirmisinz

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Link vermek yasakmı bilmiyorum ? İatkos s3 version 2 diye aratırsan bulursun

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Üstadlar Buda bizim gariban :
Sistem:
AMD Athlon II X4
Anakart Adı:MSI GF615M-P33 (MS-7597)
4 GB DDR3 1333 MHz Ram
500GB HDD
Nvidia 9400 GT ekran kartı

*-------------------------------*
Bir yardım edinde şunada kurmayı başarabilelim:):)

İşlemciniz AMD olduğu için hiç uğraşmayın derim. Kurulumda çok fazla sorun yaşarsınız + kuracağınızda garanti değildir. Ama yinede denemek istiyorsanız kurulumda kernel kısmında farklı bi kernel secerek ki zaten kernellerin üstüne tıklayınca hangi işlemcileri çalıştırdıkları açıklama kısmında yazar..

Muratweb kusura bakma sana bir soru soracağım kullanıyormusun bilmiyorum ama Logic Studio 9 indirdim. 7.33 ama dmg dosyasını kurarken 50 gb a yakın bir kurulum ekranı cıkıyor :)) kullanıyormusun bunu acaba ?
@Etoo09 bende yakın bi zamanda bu programı torrentten temin edicem. Çünkü MAC'e tamamen geçiş yapacağım. O yüzden şimdiden programları arşivlemeye başlamak daha mantıklı geliyor :)

Ama şuan için bu program bende mevcut değil. 7.33GB'lık bir DMG'nin kurulumda o kadar alan harcaması anormal bi durum. En fazla iki katı kadar harcasın ki oda 14 küsür bişey eder. Ama 50GB olması anormal.Kurdunuzmu programı acaba?

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bende anlamadım muratweb :) kurdum ama her özelliğini deil :) garageband ses efektleri ve ayrıca başka efektler çok yer kaplıyor :) gerçektende 56 gb falan :)

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Bende anlamadım muratweb :) kurdum ama her özelliğini deil :) garageband ses efektleri ve ayrıca başka efektler çok yer kaplıyor :) gerçektende 56 gb falan :)

Bunu bilmem iyi oldu hocam.

UltraISO ve HashTab Kullanımı ile Imaj(ISO) ve DVD'lerin MD5 Değerlerini Doğrulama + Imajı DVD'ye Sorunsuz Yazdırma (HD) videosu ilk mesaja eklenmiştir..(Bu videoyu cekmemdeki amac bos yere DVD yakmalarının önüne gecmek)

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
@muratveb :İşlemciniz AMD olduğu için hiç uğraşmayın derim. Kurulumda çok fazla sorun yaşarsınız + kuracağınızda garanti değildir. Ama yinede denemek istiyorsanız kurulumda kernel kısmında farklı bi kernel secerek ki zaten kernellerin üstüne tıklayınca hangi işlemcileri çalıştırdıkları açıklama kısmında yazar..
Hocam AMD sistemler kuruluyorda ancak biz salaklık edip gidip msi anakart alınca ....Asus anakartımız olsaydı bizde başarılı olabilirdik:):)
Yinede teşekkürler..

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Mac Os X türkçe yapınca bünyesindeki programlarda türkçe oluyor mu?

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Mac Os X türkçe yapınca bünyesindeki programlarda türkçe oluyor mu?

Safari oluyor. Bilkomdaki Mac OS X 10.6.5 Türkçe dil yamasını kurduktan sonra Safari 5.0.2 . sürüm Türkçe oluyor. Ama 5.0.3'e güncelleyince tekrardan Ingilizce oluyor. Onun dışındaki uygulamalara pek dikkat etmedim.

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Hani bir baksan diyorum üstadım...

Ghost34

Profesör
Reaksiyon puanı
2
muratveb 6.7 gb lık bir snow leopard.iso dosyayı 2 dvd olarak yazdırsam sorun olur mu yoksa çift katmanlı bir dvd mi almam gerekiyor veya windows üzerinden flash belleğe iso yu yazdırabilir miyim ?

wade53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya uf yaa yükledim açılış seceneklerinden mac os u sectığımde restart atıyor ne yapabilirim

M@TRİX-1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hhttj.jpg

merhaba muratweb bişey var sorun problem çıktım dvd koydum sonra bu trafik levha gösterdi nasıl yapacak! bana yardim et :(

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Yardım isteyenler:Sistemlerini vede kurulum yaptıkları DVD yi(iatkos;leo hazard v.s.) söylerlerse yardımcı olunabilir.:):)

wade53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yardım isteyenler:Sistemlerini vede kurulum yaptıkları DVD yi(iatkos;leo hazard v.s.) söylerlerse yardımcı olunabilir.:):)

iatkos s3 v2 yş yükledim md5 değerleri fln doğru kurulumu yapıyorum restarttan sonramacintosh Hd yi seçiyorum restart atıyor ve dvd yi çıkardığımda pc yi başlattığımda beyaz yazılar geliyor windows gorunmuyor windows içinde dvd takıyorum öyle işte :D

sistemim

intel celeron sse 2 sse3 destekli
anakart acer , chipset intel gl960
ekran kartı intel 965 express chipset family

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
@:wade53 :
Kurulum sırasında yanlış şeyler seçmiş olabilirsin;güvenli modda başlatmayı dene v.s.
Her makinada çalışacak diye bir şey yok.Senin sistem bayağı eski:
İatkos v7 dene...Ayrıca şu siteyi mutlaka incele.
http://uphuck.ggrn.de/forum/

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
arkadaslar ben torrentten iatkos s3 v2 indirdim inen iso dosyasını en düsük hızda dvdye cektim. Bilgisayar açılırken cd den boot ediyorum apple logosu gözüküyo pc kendine res atıyo acaba bunun bir çözümünü var mıdır? Teşekkür ederim.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
arkadaslar ben torrentten iatkos s3 v2 indirdim inen iso dosyasını en düsük hızda dvdye cektim. Bilgisayar açılırken cd den boot ediyorum apple logosu gözüküyo pc kendine res atıyo acaba bunun bir çözümünü var mıdır? Teşekkür ederim.

İndirdiğiniz iso imajın md5 değerlerini kontrol edin. Nasıl yapılacağını ilk sayfada videolu anlattım. Eğer md5 değerleri uyuşuyorsa açılışta kuruluma -x ile başlayın . Kolay gelsin

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
flash belleğe transmac ile boot ederek kurmak istedim :) kurulumun son 11 dakikasında donup pci kendini resetliyor :) sonra da başlamıyor zaten :)

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
flash belleğe transmac ile boot ederek kurmak istedim :) kurulumun son 11 dakikasında donup pci kendini resetliyor :) sonra da başlamıyor zaten :)

Ben bu dediğiniz durumun bir benzerini dvd ile kurulum yaparken yaşıyordum. Farklı bir dvd ile farklı bir imaj yazma programı kullanarak en düşük hızda yazdırıp kurulum yaptığımda(ilk sayfada videoda açıklamıştım) o hatadan kurtulmuştum. Bendede kurulum orta kısımlarda yardım dosyaları kopyalanamadı gibi bir uyarı verip restart ettiriyordu.

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
muratveb benım sıstemde bir garip oldu :) hiç komut yazmadan açılınca usbler çalışmıyor birden donuyor kalıyor ama -v cpus=1 ile acarsam sorunsuz çalısıyor ondada araştırdığıma göre işlemci çift çekirdek çalışmıyormuş ?İtunesada bir haller oldu açılmıyor hata verıyor ,sildim yeniden yükledim yine çalışmadı ? ne dersin

slayter84

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
deherli hocalar size zahmet şu sistemi bir deherlendirirmisin

AMD Phenom II X4 965
ASUSTeK Computer INC. M4A78T-E (AM3)
ATI Radeon HD 4800 Series (ATI AIB)
1465GB SAMSUNG SAMSUNG HD154UI ATA Device (SATA)
4.0GB İkili-Kanal DDR3 @ 668MHz

bu sisteme mac os x snow leopard kurulabilirmi? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
muratveb benım sıstemde bir garip oldu :) hiç komut yazmadan açılınca usbler çalışmıyor birden donuyor kalıyor ama -v cpus=1 ile acarsam sorunsuz çalısıyor ondada araştırdığıma göre işlemci çift çekirdek çalışmıyormuş ?İtunesada bir haller oldu açılmıyor hata verıyor ,sildim yeniden yükledim yine çalışmadı ? ne dersin

Hocam güncelleme filan yaptıysanız eğer 10.6.6 sürümünde sleepenabler çalışmıyor ve sorunlar çıkarıyor. Güncelleme yapmadan önce ben sleepenabler'i sildim güncelledim . Ve güncelledikten sonra tekrardan izinleri onardım öyle restart ettim. Makina canavar gibi çalışıyor hiç bir sorun yok . İşlemci de çift çekirdek çalışır . Onun çalışabilmesi içinde ben kurulumda kernel seçmiyorum. Ve Vodoo Power + Vodoo PState kesinlikle seçiyorum . İşlemciler sorunsuz çalışıyor/görüyor böylelikle.

deherli hocalar size zahmet şu sistemi bir deherlendirirmisin

AMD Phenom II X4 965
ASUSTeK Computer INC. M4A78T-E (AM3)
ATI Radeon HD 4800 Series (ATI AIB)
1465GB SAMSUNG SAMSUNG HD154UI ATA Device (SATA)
4.0GB İkili-Kanal DDR3 @ 668MHz

bu sisteme mac os x snow leopard kurulabilirmi? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Hocam sizin işlemciniz ve ekran kartınız sorun yaşatabilir. O yüzden bence hiç girişmeyin . Ama yinede siz bilirsiniz.

etoo09

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Olabilir hocam 10.6.7 yaptım ..sleepenabler kullanmıyorum :) Vodoo Pstatedenmı acaba dıye kaldırdım buseferde fan deli gibi çalışmaya başladı :) tekrardan kurdum sımdı VodooPstate i yanına Vodoopowerda kurayım ama söylediğim açılma sorunu ilk başlardan beri vardı..neyse kurcalayıp bulayım :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...