• Üyelikler Hakkında:

SDN Forum üyelikleri yönetici onayına tabidir. Şüpheli işleme sahip üyelikler onaylanmayacaktır.

macOS'in Apple'ın üretmediği cihazlara indirilebilen sürümü?

fatihege

Doçent
1 - macOS işletim sisteminin Apple'ın üretmediği bizim hali hazırda FreeDOS olarak satın aldığımız veya topladığımız sitemlere indirilebilen sürümü var mı? Var ise adı nedir?
2 - Ben Hackintosh isimli bir işletim sistemi duydum. Hackintosh nedir?

@EFI Shell
Sen daha iyi bilirsin :)

1 - macOS işletim sisteminin Apple'ın üretmediği bizim hali hazırda FreeDOS olarak satın aldığımız veya topladığımız sitemlere indirilebilen sürümü var mı? Var ise adı nedir?

@EFI Shell
öyle bir sürümü yok sadece onu normal bir şekilde kuruyorlar. fakat sadece intel işlemcili uhd/iris/hd graphics gpu'ya sahip laptoplara kurulabiliyor. toplama bir sisteme kurulamaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu dediğime hackintosh diyorlar. apple olmayan bir cihaza macOS kurmak.

@EFI Shell
Hackintosh ya da OSx86, Apple olmayan bilgisayarlarda OS X işletim sistemini çalıştırmak için değişiklik yapılmış işletim sistemidir.
Eğer parçalar uyumlu ise kurabilirsiniz.Ve bu işletim sistemi düşük sistemler için değildir.

Hacktintosh eskiden yükelenebilirdi ama artık o da yok apple arm işlemciye geçtiği için yeni sürümler intel uyumlu olmayacak.

öyle bir sürümü yok sadece onu normal bir şekilde kuruyorlar. fakat sadece intel işlemcili uhd/iris/hd graphics gpu'ya sahip laptoplara kurulabiliyor. toplama bir sisteme kurulamaz.
Burada böyle bir algı var. Bunu düzeltmek için en kısa zamanda bir rehber yapıcağım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hacktintosh eskiden yükelenebilirdi ama artık o da yok apple arm işlemciye geçtiği için yeni sürümler intel uyumlu olmayacak.
En fazla 5 yıl Hackintosh devri devam edecek bence.

Geri