Macintosh Açılmıyor.

Black Wolf

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Merhaba.
2 aydır Mac OS X Snow leopard kullanıyorum.
Geçenlerde sistemde donmalar olmaya başladı ve bilgisayarı restledim. Sonrasında ise ekranda apple simgesi görünüyor, Fakat bilgisayar açılmıyordu.
Bilgisayarı tekrar kapatıp açtığımda ise, Ekranda; yuvarlak, yuvarlagın ıcınde sagdan sola caprazlamasına gelen bır cızgı bulunan bir sımge belırdı ve sistem açılmıyor. Ne yapabilirim ?

Black Wolf

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Bilgisayar Apple
Modeli Z0GCQ

Biraz önce, sistem DVD sini takıp tekrar kurmayı denedim, uzun bir bekleyişin ardından hiç bir sonuç alamadım ve bilgisayarı kapattım biraz bekledikten sonra tekrar açtım fakat bu sefer Yükleme seçimi bile çıkmıyor.
HDD arızalanmış olabilir mi ?

svksy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Mac bilgisayarlarda en çok rastlanan sorun hard disc arızası. "Hard disc" in sesini dinleyin. Periyodik olarak tak tak sesini duyarsanız yapacak hiç bir şey yoktur. Kafa vurması denilen olay olma olasılığı yüksek. Daha geçen ay bir hard disc değiştirdim. Umarım sadece işletim sistemi ile ilgilidir.

Reaksiyon puanı
189
verbose mode'da açarak sistemin nerede çakıldığına bakabilirsiniz...

Black Wolf

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Yarın sabaha kaldı artık.
Sorun HDD ise, garanti kapsamına girer mi ?

Black Wolf

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Yeniden yükleme seçeneğiyle yükleme yapıyordum lakin, 28 Dakika kala yükleme durdu ve hiç ilerleme göstermedi. Ardından ise şu iletiyi göründü ekranda.

Mac OS X could not be installed on your computer.
The installer encountered an error that caused the installation to fail.
Contact the software manufacturer for assistance.
Click Restart to restart your computer and try installing again.

(Mac OS X bilgisayarınızda yüklü olamazdı.
yükleyici başarısız yükleme neden bir hatayla karşılaştı.
Yardım için yazılım üreticisine başvurun.
Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve tekrar kurmayı deneyin Yeniden Başlat'ı tıklatın.)

Yeniden başlattım lakin bu seferde hiçbir işlem yapmadan bir uyarı geldi ve sistemi yeniden başlatmam gerektiğini söylüyordu.
Sistemi kapattım şuanda kapalı durumda, başlatmıyorum. Sorun HDD ile ilgili sanırım.