Mac mini

Hasreterdal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi akşamlar apple bir bilgisayar almaya niyetlendim ancak malum fiyatlar çok yüksek bir macbook pro 5000 tl ile başlıyor. Bundan dolayı alternatifler ararken mac mini ye rastladım sistemi ve fiyatı apple sistemlere göre çok uygun i5 2.6ghz 8gb ram 1tb hdd olan model eğitim desteği ile yaklaşık olarak 2500 tl ye denk gelmekte. Ancak benim merak ettiğim şey bu sistem bana yeterli olacak mı? Genellikle autocad kullanıyorum bunun dışında ufak tefek yazılım programlarıyla ilgileniyorum ve os e geçmemin en büyük sebebi ios uygulama geliştirmek. Bugüne kadar sadece bir kaç kere imac kullandım dolayısıyla mac ler ve os ile ilgili bilgilerim sadece internetten okuduğum kadar. Sizce mac mini ihtiyaçlarımı karşılayabilir mi?

Hasreterdal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Laptop tan bahsetmiyoruz zaten masaüstü bir sistem bu aynı zamanda taşımak istediğinde kasanı yanına alabileceğin bir sistem

cagdasc

Asistan
Reaksiyon puanı
14
masaüstü olsun diyorsan, gerektiğinde yanımda taşırım diyorsan ve söylediğin ihtiyaçların için kullanacaksan bence mac mini yeterli. ben de yıllardır kullandığım koca kasadan kurtuldum ve yaklaşık 6 aydır 20 cm lik ve süper sessiz mac minimi kullanıyorum.
enerji verimliliği, yer kaplamaması, artık pc de oyun oynamamanın verdiği yüksek ekran kartı gereksinimimim olmaması beni mac mini almaya itti. Ayrıca macOS deneyimim yoktu ve kullanmak istiyordum.
iphone kullanıyorsanız airdrop, mesaj ve telefon özelliklerini masa başında bilgisayar üzerinden halledilmek harika.
düşünmeden alabilirsiniz.

Hasreterdal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
masaüstü olsun diyorsan, gerektiğinde yanımda taşırım diyorsan ve söylediğin ihtiyaçların için kullanacaksan bence mac mini yeterli. ben de yıllardır kullandığım koca kasadan kurtuldum ve yaklaşık 6 aydır 20 cm lik ve süper sessiz mac minimi kullanıyorum.
enerji verimliliği, yer kaplamaması, artık pc de oyun oynamamanın verdiği yüksek ekran kartı gereksinimimim olmaması beni mac mini almaya itti. Ayrıca macOS deneyimim yoktu ve kullanmak istiyordum.
iphone kullanıyorsanız airdrop, mesaj ve telefon özelliklerini masa başında bilgisayar üzerinden halledilmek harika.
düşünmeden alabilirsiniz.
Teşekkürler açıkçası bende birisinin bana al demesini bekliyordum ama tek korkum autocad onda da sorun yaşamayacağımı bilsem gözüm kapalı alırım.

cagdasc

Asistan
Reaksiyon puanı
14
autocad in macos uyumunu bilmiyorum sadece windows da autocad ile çalışmıştım. autocad i legal veya illegal nasıl kullanıyorsanız çalışıp çalışmadığını buna göre araştırın sorun yaşamayın.

bir de klavye ve mouse um da illa magic klavye ve mouse olsun diyorsanız fiyatlarına bakmanızı tavsiye ederim. sonra bu paraya klavye ve mouse mu olur demeyin :)

Hasreterdal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
autocad in macos uyumunu bilmiyorum sadece windows da autocad ile çalışmıştım. autocad i legal veya illegal nasıl kullanıyorsanız çalışıp çalışmadığını buna göre araştırın sorun yaşamayın.

bir de klavye ve mouse um da illa magic klavye ve mouse olsun diyorsanız fiyatlarına bakmanızı tavsiye ederim. sonra bu paraya klavye ve mouse mu olur demeyin :)
Autocad uyumu var imac te kullanmıştım. Klavye ve mouse a gelirsek bu kablolu olanı alabilirim belki 179tl idi ama mouse olarak elimde olan memnun olduğum bi mouse um var onu kullanırım. Klavyeyi yinede bi düşünmek lazım bu klavyedeki command option gibi normal klavyelerden farklı olan butonlar var o biraz kafamı karıştırdı orjinal alıp alama konusunda