Mac Bağımlısı Olmak İçin 10 Neden

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan godmin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

akinov5

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Linux hackerlar, mac profesyoneller, windows çocuklar içindir. :)

Dünyanın %90 ından fazlası Windows işletim sistemi kullanıyor. Sen %10 luk kesimdensin galiba. Unutma azınlık iyi olduğu için değil kötü olduğu için azınlıktır :)

---------- Post added at 22:08 ---------- Previous post was at 22:04 ----------

Herkesin PC'ye alışık olması normal. İlk bilgisayarınıza sahip oluyorken o kadar yüksek donanıma sahip olmayan PC'ler alınıyor bozulma ihtimaline karşı. Kullana kullana alışıyoruz, ondan sonra PC yetmemeye başlayınca değiştirmeliyiz diyoruz. Ve yeni bir PC ile devam ediyoruz. Uzun bir süre kullandıktan sonra Mac'in varlığından haberdar oluyoruz ancak başına geçtiğimizde çoktan PC'ye alışmış oluyoruz. Bence Mac'in ev kullanıcıları tarafından daha çok tercih edilebilmesi için giriş seviyesi ve ucuz versiyonları olması şart.

İntel ile AMD Mac e ozel ekran kartı işlemci çıkarmıyorki farklı sistem olsun. Sadece tasarım farkı var. Tasarım farkıylada performans artmıyor.

SnaCk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Mac grafik - tasarım işleriyle uğraşanlar için perfomans açısında iyidir fakat Mac dışındaki diğer platformlardada bu işlemlerdeki performans vasat düzeyde değil Macintosh bu grafik işlerinde 1 adım önde oda mimari yapısından kaynaklanan bi neden.

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
99
Stallman denen adam şöyle diyor : '' ....özgürlüklerinden etmek için tasarlanmış hapisanemsi şık bilgisayarlar... '' kaynak

noname82

Asistan
Reaksiyon puanı
8
adobe olmasa apple yerlerde sürünen bir şirket olur yatsın kalksın adobe ürünlerinin mac versiyonları var maclerin pc den bir farkı yok tabi bu yazıyı yazan arkadaş bilmez apple powerpc zamanlarını işte ozamanlar bir mac bilgisayarın pc den farkı vardı o farkda işlemci ile ilişkiliydi macos 8 - 9 windows 95 den daha kötü bir sistemdi ayrıca :) yani kısaca kenarımın mac i diyorum

doğruya doğru..

mac iyi pc kötü denmeye çalışılmış özünde..

3 yıl kadar etti sanırım hp pavilion dv6 serisi bilgisayarım.. daha 2 gün evvel format attım.. stabilite, hız, virüs sebebleriyle değil can sıkıntısından.. sistem win7 home premium 64 bit.. bu makinayı alırken bir de mac vardı.. 1,5 kat fiyat yaklaşık aynı özellikler..

ondan önce de toplama masaüstüm vardı.. epey bir paraya mal olmuştu (arızadan değil, sistem yükseltmeden dolayı).. sıkıntı yaşadım mı.. hayır..

pc mükemmel demiyorum, daha elastik, daha kullanıcı dostu.. mac için harcanan parayla daha alengirli ve daha uzun ömürlü bir pc rahatlıkla alınabilir..

demem o ki; mac dediğin popüler kültür ürünüdür şahsımca.. (gerçekten kullanan var, tasarım gibi konular ki onlar ayrı)..

bu olay aynı özellikte 1000 tl ye smartphone yerine 2000 tlye iphone almak gibi birşey.. maksat dostlar alışverişte görsün derdi..

godzilla87

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Dünyanın %90 ından fazlası Windows işletim sistemi kullanıyor. Sen %10 luk kesimdensin galiba. Unutma azınlık iyi olduğu için değil kötü olduğu için azınlıktır :)

---------- Post added at 22:08 ---------- Previous post was at 22:04 ----------

İntel ile AMD Mac e ozel ekran kartı işlemci çıkarmıyorki farklı sistem olsun. Sadece tasarım farkı var. Tasarım farkıylada performans artmıyor.

windows çocuklar için olmayabilir amma velakin alışkanlık meselesi tamamıyle doğrudur. Bugün lise ve altı öğrencilere ve de üniv. okumamış insanlara sorsanız windows'u pC'nin ayrılmaz bir parçası gibi görmektedir. Bilgisayar öğreniyorum diye yıllarca windows anlatılmadı mı? Bizler de aynı şeyi yaşadık. mac os'tan linux'tan haberimiz yoktu. Ne zaman ki üniv.de bilgi teknolojileri ile haşır neşir olduk o zaman gerçeğin farkına vardık.

İnsanlar iyi olduğu için windowsu seçmiyor, alışkanlık olduğundan seçiyor. tıpkı xbox gibi daha iyi bir konsol varken ps kafelerden ötürü ps almamız gibi.

---------- Post added at 17:22 ---------- Previous post was at 17:03 ----------

MAC bir çeşit kendini kandırma biçimi.

Steve Jobs iyi iş çıkardı, içerisinde "0" profesyonellik olan cihazları insanlara özel olacaklarını vaad ederek sattı.

Özellik sadece fiyatında, server fiyatına standart bir laptop donanımı !!

Sadece bilgisayar konusnuda değil, diğer ürün gamlarında da aynı durum geçerli.

Örneğin, standart bir kullanıcı IPhone' da MP3 ü melodi yapmakta zorlanıyor.
Halbuki annem (en vasat kullanıcı) 150 tl lik telefonunda istediği müziği melodi yapıyor.
IPHONE'da alarm kurmak için bile 5-6 hareket yapmak gerekiyor.

Steve amcanın milleti öyle değil şöyle tutacaksın diye fırçaladığı günler ne çabuk geride kaldı ?

Hala donanımdan nasıl bahsediliyor? 20 donanımı destekleyen bir işletim sisteminde ne tür bir problem olabilir ki ?
Denetim masasının ayarları ancak windowsun paintindeki seçenekler kadar geniş !!

Ayrıca bu nasıl bi zeka ürünü laftır, virüs yokmuş pehhh.
Pazar payı %5 olan sisteme mi virüs yazarsın %85 olana mı ?

Ichat :D
Sadece MS office için alternatif bulsunlar önce...

Özetlemek gerekirse

-Pahalı
-Donanımı Zayıf
-Yazılım yaygın değil
-Servisi zavallı
-Uyumsuz (%85 payı kapmış Windows ile uyumsuzluğu aşikar)

sevgili arkadaşım. bu açıklamalarınla pc'lerde virüs sorunu olduğunu kabul etmiş oluyorsun. sana şöyle anlatayım. sen bir yere kafa dinleyip tatil yapmaya gideceksin. güzel bir yer arıyorsun. bodrum, çeşme filan güzel ama aşırı kalabalık ve çok gürültülü. biliyorsun orada rahat edemiyorsun. niye çünkü tüm sosyete, magazin dünyası orada, herkes oraya akın etmiş çünkü. öte yandan ekranlarda fazla gözükmeyen muğla akayaka var. hem bodrumdan daha güzel hem de daha sakin. senin maksadın popüler yere gitmek mi, tatil yapmak mı?

---------- Post added at 17:29 ---------- Previous post was at 17:22 ----------

Tek kelimeyle apple ürünleri; Teknoburjuva..

Apple ürünlerini 5 bin tl hatta 20bin tl ulaşan ürünlerini alanlar yüksek bir beklenti içerisinde olacaktır hatta amuda kalkmasını bile bekleyecektir takla atmasını bile bekleyecektir.Siz zannediyormusunuz ki mac aldıktan sonra sorunsuz bir şekilde kullanacağınızı elbette hayır..

Macbooklar 2 amac için alınır;

1.Yüksek boyutlarda grafik kullanımı için.Bunu ben gereksiz görüyorum. fps oranı 70 yerine 73 olsun diye gidip mac alınmaz ki hemde dünya kadar para veriyosun..

2-Genelde bu oluyor ki cafelerde,okulda,parkta,işyerinde sırf hava atmak için alınır..Bu zihniyetle sömürülüyor insanlar yazık..

hiçbir firma rekabet ortamında sırf pahalı satmak için fiyatımı arttırayım demez. fiyatı yüksekse vardır bir sebebi.

Sencer Aramok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anlamadığım şeyler var yane insan şu şöyle ama daha iyisi böyle diye düşünüp birşeyi alıyorsa onun için zaten daha iyisi odur

birşeyi kullanmaktan ziyade aldığın şeyide sevmen lazım sana zevk vermesi lazım
elinde 25 30 milyar paran var gidip o fiyata en iyi arabayımı alırsın en hızlısını? yoksa
sana uygun tarzına uygun keyif veren hoşuna giden ihtiyacını karşılayan en iyi arabayı alırsın
işte mac almakta böyle birşey
"yok 3 milyar verdim 500 tl lik bilgisayarla aynı oyunları oynatıyor"
nerden biliyorsun :D denedinmi varmı appleın sahipmisinde kıyaslıyorsun
ferrariyi kullanmak çok keyifli diyebilirmisin varmı ferrarin sahipmisin diyemezsin
ama ben derim
ever apple kullanmak daha keyifli insanın gözünede hitap ediyor
odaklanmam gereken şey nedir , iştir
belgeler dosyalar veriler internet programlama
neden mac almıyım
yane ayda bi kurduğum photoshop bookmarklarım belgelerim dosyalarım müzik kütüphanem bile hepsi her virüs girmesinde her formatta gitsinmi gülerimi saatlerimi herşeyi yedeklemekle tekrar toplamakla geri yüklemeklemi kaybediyim
bilgisayarı her açtğımda küçücük bir not defterinde ufak şeyleri yazarken
neden antivirüs programı çalışsın işlemci neden yüzde 50 performansta elektiriği emsin
sırf müzik dinlemek için açtığımda nedne şehir şebekesinin tüm elektiriği benim bilgisayarımın üzerinden aksın

ben işime odaklanmak istiyorum bir eklenti ekstra güncellemeler paralar vakit öldürmeler istmeiyorum

oyun oynıycaksamda windowsumu kurarım çatır çatır oynarım
500 liralık bilgisayarla aynı oyunu oynatıyor kaldırmıyor diyen zihniyetede böyle devam etsin derim

------>
rekabet ortamında nasıl oluyorda fiyatı fazla diyen insanada apple ürünlerinin yurdışındaki fiyatlarını sorarım
misal hp bilgisayar 699dolar asus 799dolar apple 999 dolar
samsun galaxy s 499 apple iPhone4 399
türkiyede bunu dağıtan tek bir firma varsa tekelleşmiş bi firma varsa isyan edip küfretmeye gerek yok
pahalı olması applın suçu değil türkiyede bunu dağatan adamın suçu
işte alıp almamak için orada düşünürsün alternatif yollar bulursun ama
birilerini suçlamaya gerek yok
azınlık olmak her zaman kötü değildir bilim adamları sanatçılar dünyada birer azınlıktır

öncelikle düşünülür araştırlır sonra konuşulur benim bildiğim tartışma kuralarıda böyledir:)

pcye mac kurulmaz yanlış düşünce
macos ta şu yok bu yok yanlış düşünce ki karşındaki
windows 7 yi pencere içinde açan bi işletim sistemi

tasarım farkıyla performans öyle bir artıyorki araştır bugatti veron youtube :)
birşeyin sadece içine yada sadece dışına bakamazsın
anakartın markasına modeline bakmadan da sadece 4 gb ram 8 gb ram ile sınıflandırıp bilgisayarda satın alamazsın
:) kısacası bu konuda ne kadar konuşsanda önyargısı olan adama laf anlatamazsın
bende önyargı varmı
ever önyargılı konuşan adama karşı kocaman bi önyargım var

ama öyle biri çıksınki beni ikna etsin
pc nin gerçekten mac ten daha iyi olduguna
bilgisayarımı satarım gider pc alırım!

mckenzie

Asistan
Reaksiyon puanı
4
aynen katılıyorum mac demek apple demek huzur ve zirve demektir..

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Eski pc(hala pc m var) yani mac kullanıcısı olarak buradaki bazı maddelere kesinlikle katilmakla beraber özellikle 7 maddeye katılmıyorum. Bir kimsenin mac kullanması onu Ozel yapmaz. Bu tamamen bütçe ve tercih meselesidir. Mac in yazılimsal olarak performansı ve güç tüketimi hakikaten tartışılmaz. Herhangi bir fan vb ye ihtiyac duymamasi, gürültünüz calışması, ısınma problemi olmaması mac i pc ye göre cok one çıkaran özellikleri.
ancak is dunyasına yönelik bir takım uygulamaların çalışmaması (visio gibi, spesifik konfiguratorler vb) mac i pc ye göre geri plana itiyor.
Ben iki işletim sisteminide kullanmak zorunda kalıyorum. Ama suda bir gercek ki Windows 7 mac üzerinde inanılmaz performansli çalışıyor.