Mac Bağımlısı Olmak İçin 10 Neden

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan godmin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

blgram

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Macintos=Populer kultur.

her 15 yasina gelen velet neden converse ayakkabi alip parcalayip yirtip giyiyorsa bazi bilgisayar kullanicilari onun icin mac kullanir.

mac bir ise yaramaz , sekil bilgisayaridir.

istisnalar haricinde hicbir sektorel programi calistirmaz. oyun calistirmaz, cevresi ile uyumlu degildir. Pili bile cikmaz.

Unutmayin fan boylar, steve size surekli hakaret etsede siz onu hic mahcup etmiyorsunuz. Tebrikler..

Bunlar haricinde tamamen begenilerine ve aliskanliklarina dayali ( ozellikle mac touchpad kullanicilari fare kullanmaz, siradan touchpadlerden nefret eder ) kullanicilara lafimiz yok, boynumuz kildan ince. Ama bu oranin oldukca dusuk oldugunu soylemeden edemeyecegim.

DN: PC fanatigi yada MS fanatigi falan degilim. Akilci olmak islevsel ile populer arasindaki farki anlamak icin yeterlidir.

Era.

Uzgunum ama size katilmiyorum.Sekil bilgisayardan ziyade eger paraniz varsa niye windowsun sacmaliklariyla ugasasiniz niye daha basit kullanisli bir isletim sistemi kullanmayasiniz.
Oyun calistirmaz degil mace oyun yukleyebilirsiniz.Sadece illegal oyun bulmak biraz ugrastirici fakat arayan dervis muradina ermis.
Pili cikmaz varsin cikmasin 5 saat sarj omru var umrumda çıkıp çıkmaması eger başka bilgisayarlarda 5 saat omrune sahip olup birde pili cikiyor olsaydi tamam dogru derdim ama çok zor uzun pil süresine sahip bilgisayar bulmak.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Linux hackerlar, mac profesyoneller, windows çocuklar içindir. :)

O zaman ben gerçekten çok küçük bir çocuğum:D:D
Güzel espiri...
Gerçeği:
Parası çok gösteriş budalalrı için MacOSX
Biraz özgürlüğü kısıtlanmış olanlar için:Linux dağıtımları..
Ve profesyoneller vede işini bilenler için Microsoft yeterde artar...
:4:

nietzschezs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çoz uzun zamandan beri mac kullanıcısıyım imac macbook ve macbook pro...Para ile ilgisi olduğunu kesinlikle sanmıyorum çünkü bu forumdaki herkes az çok bilgisayarına bir mac kadar parada harcamıştır...Neden mac olmasına gelince öncelikle işletim sistemi olarak 10.6.6 tamamı ile sorunsuz herhangi bir programda tıkanma yaşamıyor gerçi 10.5 leopard ve 10.4 de de hiç problem yaşamadım.İkincisi artık bootcamp ile zaten windowsun yada linuxun herhangi bir versiyonunu da snow leopardın yanında kullanabilmek mümkün üstelik hiç kasmadan...Virüse gelince tek kelime ile dert değil bulaşmıyor..öyle pc dekı gıbı program ekle kaldır fılan yok yada kaldırınca kucuk parcacıkların kalması makınenın agırlasması yok programın ıconunu cope at gıtsın bıttı program kalktı :) program bulma konusunda ıse eger ınternette ıyı gezınen bırısı ısenız hıc problem yok her programın neredeyse mac versıyonunu bulabılırsınız oyun desenız aynı...grafık tabanı dendıgınde apple 1 numara ozellıkle grafık ıslerı ıle ugrasanlar zaten pc kullanmayı pekde tercıh etmezler...kısaca mac harıkadır sıktır ve huzurludur oyle donanım monanım yukle drıver tanınmadı derdı de yok formatını at drıver fılan hersey tastamam formattan sonra dırek kullan.Pc ye gelınce elbet onunda artısı vardır hak yememek lazım mesela kullanımı kolay olması cok ozel bence cunku bır kız cocuguna mac versenız pek anlamaz ama windows kolaydır herkese hıtap eder mac kullanmak bırazdaha ozele kacıyor işte bu yuzden imac !

---------- Post added at 13:31 ---------- Previous post was at 13:25 ----------

Bu konuda bene size katılmıyorum...Pc de yapabildiğiniz herşeyi macta sorunsuz bir şekilde yapabilirsiniz program ve oyunda aramayı bilen için hiç ama hiç dert değildir çok rahat bulunur...herseyden once vırus derdının olmaması, grafık tabanının kuvvetlı olması ve donanımsal hıcbır hata vermemesı bıle sadece pc ye yeterlı bence...ama sıze katılmamakla saygıda duyarım herkesın bır alışkanlığı ve kullanım kolaylıgı aradıgı bılgısayarı vardır elbet bence mac sızce pc !

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Çoz uzun zamandan beri mac kullanıcısıyım imac macbook ve macbook pro...Para ile ilgisi olduğunu kesinlikle sanmıyorum çünkü bu forumdaki herkes az çok bilgisayarına bir mac kadar parada harcamıştır...Neden mac olmasına gelince öncelikle işletim sistemi olarak 10.6.6 tamamı ile sorunsuz herhangi bir programda tıkanma yaşamıyor gerçi 10.5 leopard ve 10.4 de de hiç problem yaşamadım.İkincisi artık bootcamp ile zaten windowsun yada linuxun herhangi bir versiyonunu da snow leopardın yanında kullanabilmek mümkün üstelik hiç kasmadan...Virüse gelince tek kelime ile dert değil bulaşmıyor..öyle pc dekı gıbı program ekle kaldır fılan yok yada kaldırınca kucuk parcacıkların kalması makınenın agırlasması yok programın ıconunu cope at gıtsın bıttı program kalktı :) program bulma konusunda ıse eger ınternette ıyı gezınen bırısı ısenız hıc problem yok her programın neredeyse mac versıyonunu bulabılırsınız oyun desenız aynı...grafık tabanı dendıgınde apple 1 numara ozellıkle grafık ıslerı ıle ugrasanlar zaten pc kullanmayı pekde tercıh etmezler...kısaca mac harıkadır sıktır ve huzurludur oyle donanım monanım yukle drıver tanınmadı derdı de yok formatını at drıver fılan hersey tastamam formattan sonra dırek kullan.Pc ye gelınce elbet onunda artısı vardır hak yememek lazım mesela kullanımı kolay olması cok ozel bence cunku bır kız cocuguna mac versenız pek anlamaz ama windows kolaydır herkese hıtap eder mac kullanmak bırazdaha ozele kacıyor işte bu yuzden imac !

hayırdır yeni mac mi aldın konuyu hortlatmışın.

yazdıkların da doğru değil bu arada. grafik işinde mac 1 numara değildir. mac'deki performansı ucuz bir nvidia quadro kart alıp sağlayabilirsiniz.

mac de donanım sorunu yaşamıyor olmanızın sebebi mac'de donanım çeşitliliğinin olmamasıdır. ki zaten windows'da donanım sorunu yoktur .

virüs konusuna gelince virüs maclere de bulaşmaktadır. örneğin geçen sene photoshop cs4'ün crack dosyasından dolayı binlerce mac kullanıcısının bilgisayarı zombi oldu çözümü bir haftada gelebildi. windows'un ise en azından bu konuya karşı bir önlemi var.

mac şudur pc şudur diye ötekeliştirmek doğru olmaz zaten dediğin kadar müthiş olsaydı herkez mac kullanıyor olurdu

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
He yani normal bir insanın işletim sistemini anlamaması kullanamaması o işletim sistemini iyi mi kılıyor çok saçma. Apple ürünlerinin hiç birini kullanmam. İster bilgisayar olsun ister müzik çalar ister telefon. Sadece gösteriş.Resmen sömürüyorlar. Mac kullandık işyerinde bir dvd okuyucusu bozuldu gitti 1 hafta boyunca ses yok daha sonra yüzlerce lira para çıkarttılar. Benim şahsi görüşüm apple ürünleri sadece şıklık sunuyor gerisi fos. Öyle bir sisteme okadar para vermek bana göre enayiliktir. Aynı sistemi 1000 liraya almak varken niye 2 katı para verip cebimi yakayım. Aklımı seveyim aklımı.

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Tek kelimeyle apple ürünleri; Teknoburjuva..

Apple ürünlerini 5 bin tl hatta 20bin tl ulaşan ürünlerini alanlar yüksek bir beklenti içerisinde olacaktır hatta amuda kalkmasını bile bekleyecektir takla atmasını bile bekleyecektir.Siz zannediyormusunuz ki mac aldıktan sonra sorunsuz bir şekilde kullanacağınızı elbette hayır..

Macbooklar 2 amac için alınır;

1.Yüksek boyutlarda grafik kullanımı için.Bunu ben gereksiz görüyorum. fps oranı 70 yerine 73 olsun diye gidip mac alınmaz ki hemde dünya kadar para veriyosun..

2-Genelde bu oluyor ki cafelerde,okulda,parkta,işyerinde sırf hava atmak için alınır..Bu zihniyetle sömürülüyor insanlar yazık..

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
Mac iyidir de pahalı Bilkom ve envai çeşit vergiler yüzünden. Şimdi mac app Store da var daha çok program çeşitliliği var.
%100 virussuz güvenli diye de bir şey yok saldırganlar daha çok kullanıldığı için windowsu hedef alıyorlar. İsletim sistemi farklı olduğu için virüsler işlemiyor haliyle.
Es deger donanımda windowsa göre daha performanslidir mac os.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Bana göre rezalet bir işletim sistemi Mac... Mac kullanacağıma gider linux kullanırım daha iyi.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
adobe olmasa apple yerlerde sürünen bir şirket olur yatsın kalksın adobe ürünlerinin mac versiyonları var maclerin pc den bir farkı yok tabi bu yazıyı yazan arkadaş bilmez apple powerpc zamanlarını işte ozamanlar bir mac bilgisayarın pc den farkı vardı o farkda işlemci ile ilişkiliydi macos 8 - 9 windows 95 den daha kötü bir sistemdi ayrıca :) yani kısaca kenarımın mac i diyorum

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
adobe olmasa apple yerlerde sürünen bir şirket olur yatsın kalksın adobe ürünlerinin mac versiyonları var maclerin pc den bir farkı yok tabi bu yazıyı yazan arkadaş bilmez apple powerpc zamanlarını işte ozamanlar bir mac bilgisayarın pc den farkı vardı o farkda işlemci ile ilişkiliydi macos 8 - 9 windows 95 den daha kötü bir sistemdi ayrıca :) yani kısaca kenarımın mac i diyorum

+1

o zamanlar apple ibm işlemci kullanıyordu ve grafik yongaları bu kadar gelişmiş değildi.

şimdi macler tıpkı pcler gibi intel ve nvidia kullanıyor

nietzschezs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tıpkı senin de dediğin gibi PC en iyisi ise Ozaman herkes PC kullanırdı !!!

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
MAC bir çeşit kendini kandırma biçimi.

Steve Jobs iyi iş çıkardı, içerisinde "0" profesyonellik olan cihazları insanlara özel olacaklarını vaad ederek sattı.

Özellik sadece fiyatında, server fiyatına standart bir laptop donanımı !!

Sadece bilgisayar konusnuda değil, diğer ürün gamlarında da aynı durum geçerli.

Örneğin, standart bir kullanıcı IPhone' da MP3 ü melodi yapmakta zorlanıyor.
Halbuki annem (en vasat kullanıcı) 150 tl lik telefonunda istediği müziği melodi yapıyor.
IPHONE'da alarm kurmak için bile 5-6 hareket yapmak gerekiyor.

Steve amcanın milleti öyle değil şöyle tutacaksın diye fırçaladığı günler ne çabuk geride kaldı ?

Hala donanımdan nasıl bahsediliyor? 20 donanımı destekleyen bir işletim sisteminde ne tür bir problem olabilir ki ?
Denetim masasının ayarları ancak windowsun paintindeki seçenekler kadar geniş !!

Ayrıca bu nasıl bi zeka ürünü laftır, virüs yokmuş pehhh.
Pazar payı %5 olan sisteme mi virüs yazarsın %85 olana mı ?

Ichat :D
Sadece MS office için alternatif bulsunlar önce...

Özetlemek gerekirse

-Pahalı
-Donanımı Zayıf
-Yazılım yaygın değil
-Servisi zavallı
-Uyumsuz (%85 payı kapmış Windows ile uyumsuzluğu aşikar)

Gold Eagle

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Mac biraz pahalı :) Tabi Türkiye'de.

Bir de Mac'te de virüsler var artık

Saw_

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Mac cok ayrı birşey kullanmayan bilemez:)

Virüs olayıda en azından her flash taktıgında bulaşan vs... virüsler yok.

Kasmaz.

En iyi pc yide alsan windows yine kasar geç açılır (Mac e göre) .

Ama windows ta da uygulama çok ordan kazanıyor zaten:)

Adobe olmazsa mac satılmaz dogru ama adobede az kazanmıyor mac den.

Sencer Aramok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhabalar
bu sayfaya rastgele geldim bazı insanların yanlış bilgilenmesini istemedim :)
windows 95 çıktığından beri pc kullanırım

şimdi kimse gelipte bana şurası boyle şurası şöyle demesin
mac kullanmamış bir kimsenin eleştirmeye hakkı yok hayatında görmediğin birşeyi nasıl eleştirebiliyorsun
fanatik felan değilim 2 tane bilgisayarım var windows 7 de kullanıyorum macosx de kullanıyorum bana gore ikiside farklı birbiriyle alakası bile yok

donanım bakımından ele alırsan apple ın donanımlarını değiştiremiyceksin diye birşey yok
bilmeden konuşcağınıza mac pro yu biraz araştırın görelim

2. mesele macbookların pili çıkmıyor diyenler
çıkmaması güzel birşey zaten pilini çıkartmakta neymiş eğer laptobu olupta pilini çıkartıp kullanıyorsa o pili çöpe atsın ben memnunum felanda demesin böyle hatalara düşmesin pili çıkartcağına pil takılı şarzda kullan bataryanın hücrelerini çok kullanmazsan ömrü bitmez , buda düşüm amper ile olur eğer hiç takmazsan bir kaç aya varmadan yarıya iner

3. mesele macosx e basit işletim sistemi diyenler macosx parallels windows 7 diye youtube da aratsınlar :)
hatta maclere windows kurulmadığını sananlarda efi boot windows diye aratabilirler. yada bootcamp windows 7

4.pahalı fiyata gelince
o konudada alternatifler var isterseniz yurt dışından alın isterseniz buradan sonuçta alıcağınız ürün aynı özellikte bilgisayardan pahalı olucaktır
peki ya neden , yine google da aratın powerbook g serisini bakalım 200. yılıncan bu yana hala sağlam kalabilmiş macbookların durumuna , pillerine , :) bide o donemdeki pc lere. pil bulmaksa problem değil appleın bayisine git eski pilini ver yenisini ucuza al bkz:support apple

windowsta direckx var oyunlarınızı oynarken kolaylık sağlar ama open CL diye bir teknoloji yok photoshop açtığınızda cinema4d açtığınızda windowsla arasında bariz bir fark görebilirsiniz.inanmayanlar için youtube
macosx de oyun oynayamazsınız taki macinize windows kurabilirsiniz
oyuna girmek i,çinde macosx i kapaıp windowsu açmanıza gerek yok parallelsen 2.masaüstündede windows açarsınız oyunu oradan oynarsınız. windowsu kapatıp macox den devam edeersiniz
macosx işlemci kullanımını boş zamanlarda minimum kullanıma mhz indirerek daha fazla pil ömrü sağlar , i5 işlemcili 4gb ram 512 ekran kartlı bilgisayarımda facebook başında wifi ile 11 saat bilgisayarda oturduğumu world belgesi yazdığımı yada arkadaşlarla 5 saat boyunda pil ile world of warcraft oynadığımı hatırlarım, pili mükemmel

eksileri yokmu
eğer eksilerden kastınız windowsun olmamasıysa linuxun olmamasıysa kurarsınız eksiği olmaz
hava atmak için almazsınız mac bilgisayarınızı

sadece uzun ömürlü olsun diye alırsınız
6 7 sene ömrü olan bi bilgisyara 3000 lira veririm
ki zaten vermezsem eğer 3 senede bi 2 bilgisayar ve 4 pil değiştiriceğim format atıp attırıcağım için zaman para güç enerji kaybı yaşıycam kesin ..

windowsa bakarsan macosx den daha fazla program oyun yelpazesi var
windows ihtiyacım varsa mac ime windows kurarım sorun hallolur

e peki macosx kullanmak istiyorum pc ye kurayım :D kuramazsın anakarta boot sistemine uymaz

ayrıca herşey özellik ram işlemci demek değil veriyolu anakartın kaliteside onemlidir :) araştırmadan konuşmakta tabikide yanlış olandır

bu bilgileri sadece onyargısını kıramamış insanların yorumlarına kanıpta alacakların şeyden vazgeçmek üzere olan insanlar için yaptım

eğer imkanınız varsa mac alın
yok param yetmiyor şöyle böyle derseniz gidin pc alın

hiçbirşey farketmez hepsi aynı işi yapar hepsi insan için bir araçtır :)

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Türkiye'de Pc'lerin çok kullanılmasının sebebi kimsenin hakkında bilgi sahibi olmayıp sadece fiyatıyla ilgilenmesinden kaynaklanıyor. Benim çok arkadaşım var 500tl'ye de bilgisayar o kadar para verilir mi bilgisayara diyen. Ha o kadar parayı verip Mac alsalar zaten o kadar iyi işler yapmıyorlar, sadece internette dolaşıp sıklıklada oyun oynuyorlar ve oynadıkları oyunlarda o kadar güçlü bilgisayar istemiyor. 500tl'lik bir bilgisayarda da çalışabilecek oyunlar ile ilgileniyorlar zaten... Bundan dolayı Mac alacak olanların aldıktan sonra yaptığı iş ile parasını çıkarması fikri daha baskın olduğu için ya parası olan alıyor, ya işi olan...

Birde unutmamak lazım Microsoft'un reklamları insanları uzun süredir etkilediği için pc'ler daha çok tutuluyor...

washaq

Asistan
Reaksiyon puanı
9
mac e oyun yüklenebiliyomu ya pcdeki gibi ben onu çok merak ediyom
yok yüklenmiyor ortaam, mac oyun için alınmaz. ama mac için de oyunlar var yok değil hatta çok popüler oyunların mac versiyonları bile çıkıyor, hatta maca' win kuruyuson sonra oyun kuruyosun ve görüyorsunki macde ki oyun performansı pc de yok...

zıppırık

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Mac bağımlısı olmamak için tek neden.
Çarpı işareti Solda lan!!!!!!!! :S :D:D:D:D

washaq

Asistan
Reaksiyon puanı
9
MacBook Pro aldım alalı 7 aydan fazla oldu sanırım ve inanırmısnız bi kere bile microsoft işletim sistemini aramadım hatta bi kere yükledim bootcamp ile sonra onuda sildim,
çünkü microsoft için olan herhangi bir programın kesinlikle mac için olanıda var hatta bazıları çok daha işlevsel ve tasarım olarak daha güzeller, ayrıca mac'in touchpadi tüm alışkanlıklarınızı alt üst edecek, harici mouse almak israfmış diyeceksiniz, evet pahallı ama o paraya kesinlikle değer hiç bir sıkıntı görmedim şimdiye kadar kitlenme sorunu yok, program tıkanırsa ki nadiren oluyor, o programı kapatabiliyorsunuz mac'i kitlemiyor, hiç mac adaptörünü patlatan duydunuzmu ben duymadım, ama pc çok gördüm, bir işletim sistemi bu kadar ergonomik olabilirmi, evet olabiliyor ve ayrıca yeni çıkan işletim sistemi 50ytl biliyormusunuz microsoftun ki kaç para acaba, önemi yok zaten crackli felan bulcaz, virus derdi yok. bu mac'e virus işlemez ile alakalı değil tamamen güvenlik ile alakalı mac'in sistem dosyalarını değiştirmek için kesinlikle sizden izin alınması gerekiyor ki zaten böyle birşey olduğunda programın kötü amaçlı olduğunu anlıyorsunuz.

ikinci makinem yine mac olacak inş.

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
En iyisi(Toplama) PC + Linux .... İstediğin zaman istediğini kafana göre değiştireceksin .

CodeName347

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kendimi bildim bileli pc kullaniyorum.Mac ' i denedim herseyi ters kardesim hic alisamadim :D

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Herkesin PC'ye alışık olması normal. İlk bilgisayarınıza sahip oluyorken o kadar yüksek donanıma sahip olmayan PC'ler alınıyor bozulma ihtimaline karşı. Kullana kullana alışıyoruz, ondan sonra PC yetmemeye başlayınca değiştirmeliyiz diyoruz. Ve yeni bir PC ile devam ediyoruz. Uzun bir süre kullandıktan sonra Mac'in varlığından haberdar oluyoruz ancak başına geçtiğimizde çoktan PC'ye alışmış oluyoruz. Bence Mac'in ev kullanıcıları tarafından daha çok tercih edilebilmesi için giriş seviyesi ve ucuz versiyonları olması şart.