Mac Bağımlısı Olmak İçin 10 Neden

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan godmin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

godmin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
  1. Üç kullanımdan sonra çizilmiş, yamulmuş ve hatta kırılmış PC ve laptop’lardan gına geldiği için! Mac öyle mi ya? Her daim yeni gibi, ışıl ışıl, genç görünmeye bayılır.
  2. PC çirkin komedi aktörlerine benzerken, Mac Hollywood’un en karizma aktörlerine taş çıkartır.
  3. PC horlayan bir yaşlıya benzerken, Mac bebek gibi mışıl mışıl uykusuyla mükemmel enerji tasarrufu sağlar.
  4. Bill Gates 5000 metrekarelik eviyle konuşulurken Steve Jobs siyah gömlekleri ve teknoloji aşkıyla gündemdedir.
  5. Grip virüsüne karşı korunmak bile mümkünken PC, virüsle baş edemez. Mac’e virüs işlemez.
  6. PC’de bir programda sorun çıkınca tüm bilgisayar kitlenir, adamı hasta eder. Oysa Mac’ta kitlenen program diğer programları etkilemez. Force Quit dersiniz olur, biter.
  7. Mac özel insanlar içindir. Kendine özel iPhoto, iDVD, iMovie gibi yüzlerce uygulaması vardır.
  8. Apple’ın kullandığı tüm donanım ve yazılımlar birbiriyle uyumludur. PC sistemleri başınızı ağrıtırken Mac demek, huzur demektir.
  9. En basitinden iPhone, iTunes, iPod, iPad bile alemde Apple’ı tek kılıyor.
  10. Artık yaşam standardınızı ve kalitenizi arabanızın modeli, yaşadığınız semt veya kol saatinizin markası değil; Mac’inizin olup olmadığı gösteriyor!

Daha fazlası için:
http://on.fb.me/macaddicts

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Ek olarak ;

11. PC nizin düğmesine basarsınız bir kahve almaya gidersiniz mutfaktan, şeker poşetini açmak için vakit ayırırsınız sonra gelirsiniz yeni açılır, oysa ki mac düğmeye bastığınızda 5 kez göz açıp kapatıncaya kadar açılır :)

Not: bir Mac'im var mı? Yok! neden? Çünkü biraz pahalı :D

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Eee para konuşuyor...3'e mal edip 15 satınca biz de bunu alınca güzel oluyor...:D

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Apple firmasını zengin etmeye değmez.

xyunusx

Doçent
Reaksiyon puanı
41
mac e oyun yüklenebiliyomu ya pcdeki gibi ben onu çok merak ediyom

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
aynı haber donanımhaberde de yayınlandı cevabımı direkt yapıştırıyorum

Tüm maddeler yanlış

1. Üç kullanımdan sonra çizilmiş, yamulmuş ve hatta kırılmış PC ve laptop’lardan gına geldiği için! Mac öyle mi ya? Her daim yeni gibi, ışıl ışıl, genç görünmeye bayılır.
- Mac parasına Alianware alıp torunlarına dahi bırakabilirsin

2. PC çirkin komedi aktörlerine benzerken, Mac Hollywood’un en karizma aktörlerine taş çıkartır.
- PC'deki tasarım çeşidinden bahsetmeye gerek bile yok.

3. PC horlayan bir yaşlıya benzerken, Mac bebek gibi mışıl mışıl uykusuyla mükemmel enerji tasarrufu sağlar.
- nvidia tegra, intel atom, led ekran, gibi seçenerklerle her türlü daha az enerji tüketebilirsiniz

4. Bill Gates 5000 metrekarelik eviyle konuşulurken Steve Jobs siyah gömlekleri ve teknoloji aşkıyla gündemdedir.
- bill gates emekli oldu ve yaptığı bağışlarla gündemde, Steve Jobs ise müşterilerine "leave us alone" demesiyle gündemde

5. Grip virüsüne karşı korunmak bile mümkünken PC, virüsle baş edemez. Mac’e virüs işlemez.
- pc'de windows kullanılmak zorunda değil, mac os veya linux'da kullanılabilinir.

6. PC’de bir programda sorun çıkınca tüm bilgisayar kitlenir, adamı hasta eder. Oysa Mac’ta kitlenen program diğer programları etkilemez. Force Quit dersiniz olur, biter.
- windows xp'den itibaren windows'da da force quit'in karşılığı olan görevi sonlandır vardır.

7. Mac özel insanlar içindir. Kendine özel iPhoto, iDVD, iMovie gibi yüzlerce uygulaması vardır.
- uygulama konusuna girmeye bile gerek yok

8. Apple’ın kullandığı tüm donanım ve yazılımlar birbiriyle uyumludur. PC sistemleri başınızı ağrıtırken Mac demek, huzur demektir.
- Apple'ın uyumlu olduğu kendi üretimi olan donanımlar ve anlaşmalı şirketlerin yazılımlarıdır, pc ise tüm donanım ve yazılımlara uygundur. ayrıca en son çıkan donanımların sürücüleri ilk windows'a üretilir

- ürünlerin başına i koyup tekelleştirmek başlı başına bir ayıptır buna rağmen iphone, itunes, ipod, ipad gibi ürünleri pc'de kullanabilirsiniz her ne kadar daha iyi alternatifleri olsa bile

10. Artık yaşam standardınızı ve kalitenizi arabanızın modeli, yaşadığınız semt veya kol saatinizin markası değil; Mac’inizin olup olmadığı gösteriyor!
en dandik bir arabanın 3000 lira olduğunu düşününce Mac fiyat olarak pek değerli bir şey değil. ayrıca hemen her sınıftan insanın parası olabilir ve apple ürünü alabilir. dolayısıyla apple'ı kullanan kişiler elit'dir demek mümkün değil hatta saçma

özetle sıradan bir kullanıcı için mac almak tam bir israf. iphone, ipad ve ipod donanım açısından başarılı olduğu için tercih edilebilir. iTunes ise türkiye için tamamen gereksiz. iStore'un türkiye için yayınlaşması durumunda belki tercih edilebilir hale gelir.

Reaksiyon puanı
189
standart bir bilgisayar kullanıcısı olmadığımdan ve maclerin pc ile olan farkını gayet iyi biliğimden bir sonraki notebook'um kesinlikle bir macbook ya da macbook pro olacak...

ea-GTR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence mac'e verilen paraya değmez , ne olursa olsun bir bilgisayara 1500'den fazla mümkün değil vermem ;)

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Merhaba Ben Alican Ne Zamandır Takip Ediyorum Üye Olmak Bugüne Nasipmiş :D
Şimdi Ben MAci Severim Fakat Microsoftta Güzel Be Hem Mac Cp Yakıyor Öyle Değilmi Şöyle Birşeyde Var Microsoft Maci Batmaktan Kurtardı Bu Yüzden Microsoftada Haksızlık Etmemek Lazım..:lol:

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Bağımlı olmak için mac i çay kaşığında eritip limonla sulandırıp şırıngayla damara enjekte etmelisiniz :D

mperk

Profesör
Reaksiyon puanı
55
MAc bilgisayar almam o kadar paraya kıyıp
Fakat mac işletim sistemi kurmayı düşünüyorum çünkü çok hoşuma gidiyor..

Reaksiyon puanı
189
MAc bilgisayar almam o kadar paraya kıyıp
Fakat mac işletim sistemi kurmayı düşünüyorum çünkü çok hoşuma gidiyor..

Sadece işletim sistemi değil donanımı da çok iyi. Mesela normal pclere aldığınız ramler non-ecc ramlerdir. Ama macler ecc ram kullanır. Bu tip ramleri genelde sunucular kullandığı için sistem stabilitesi mükemmel seviyededir.

Kısacası sadece işletim sistemi olarak değil donanım olarak da mükemmel kalitede bir bilgisayarınız olmuş olur...

erhandenizz

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ne gariptir ki tüm arkadaşlarıma katılıyorum :) APPLE ürünleri uyuşturucu ( Mac : eroin , iPhone : kokain, iPad : extacy ) gibidir. Bağımlılık yapar ama pahalıdır :D :D
o kadar para verip günaha giremem :)

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
66
Param varsa alırım düşünmeden herşeyin bi ederi var.

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Sonuç da sadece 3-5 donanım üstünde çalışacak şekilde modifiye edilen bir BSD çekirdeği ve aqua arabirimi,başarılı olması doğal...
ama windows'da linux'da aynı stratejiyi izleseydi eminim çok daha iyi bir tablo ortaya çıkardı...
oyun konsolları niye bu kadar başarılı?tek donanım ve ona özel sistem...apple ürünleride aynı...
tabi bence:)

vegaturk

Profesör
Reaksiyon puanı
117
Pc mi Mac mı sonuna kadar Mac

2 veya 3 ay içinde Imac alacağım artık bu yaştan sonra saçma sapan sorunlarla vakit kaybetmek istemiyorum..

ayrıca adamlar kullandıkları donanımdan %100 performans almasını biliyor fiyatlarını biraz daha aşağı çekseler ortalık mac kullananlardan geçilmez...

mperk

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Sadece işletim sistemi değil donanımı da çok iyi. Mesela normal pclere aldığınız ramler non-ecc ramlerdir. Ama macler ecc ram kullanır. Bu tip ramleri genelde sunucular kullandığı için sistem stabilitesi mükemmel seviyededir.

Kısacası sadece işletim sistemi olarak değil donanım olarak da mükemmel kalitede bir bilgisayarınız olmuş olur...

Mükemmel tabi de o kadar paraya kıyamam çünkü şuan öyle bir durumum zaten yok:)
He Param olsa yoksa alırım 'hepsinden birer tane getir abi' :)
İşletim sistemi ile de kendimi tatmin etmem de bundandır..

EraBrown

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Macintos=Populer kultur.

her 15 yasina gelen velet neden converse ayakkabi alip parcalayip yirtip giyiyorsa bazi bilgisayar kullanicilari onun icin mac kullanir.

mac bir ise yaramaz , sekil bilgisayaridir.

istisnalar haricinde hicbir sektorel programi calistirmaz. oyun calistirmaz, cevresi ile uyumlu degildir. Pili bile cikmaz.

Unutmayin fan boylar, steve size surekli hakaret etsede siz onu hic mahcup etmiyorsunuz. Tebrikler..

Bunlar haricinde tamamen begenilerine ve aliskanliklarina dayali ( ozellikle mac touchpad kullanicilari fare kullanmaz, siradan touchpadlerden nefret eder ) kullanicilara lafimiz yok, boynumuz kildan ince. Ama bu oranin oldukca dusuk oldugunu soylemeden edemeyecegim.

DN: PC fanatigi yada MS fanatigi falan degilim. Akilci olmak islevsel ile populer arasindaki farki anlamak icin yeterlidir.

Era.

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
bence mac mi , pc mi, diye tartismak cok sacma. herkes ihtiyacina gore cihaz aliyor. cok zengin olan da gidip alianware e 5000€ veriyor yine cok zengin olan da gidip top model mac alabiliyor. Bu genelde biraz soyle isliyor mac kullanmayi bilen adam mac aliyor. windows bilen adam windows pc aliyor. linux iyi bilen linux kullaniyor. Kisacasi kimin ne kullanacagi biraz ihtiyac meselesi.

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Konu saçmalık ötesi... Mac denilen aletin normal Pcden eksiği var fazlası yok. Ben sırf hava atmak için bir ton para verip bu Mac denilen aleti almam...

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
aynı haber donanımhaberde de yayınlandı cevabımı direkt yapıştırıyorum

Tüm maddeler yanlış

- Mac parasına Alianware alıp torunlarına dahi bırakabilirsin

- PC'deki tasarım çeşidinden bahsetmeye gerek bile yok.

- nvidia tegra, intel atom, led ekran, gibi seçenerklerle her türlü daha az enerji tüketebilirsiniz

- bill gates emekli oldu ve yaptığı bağışlarla gündemde, Steve Jobs ise müşterilerine "leave us alone" demesiyle gündemde

- pc'de windows kullanılmak zorunda değil, mac os veya linux'da kullanılabilinir.

- windows xp'den itibaren windows'da da force quit'in karşılığı olan görevi sonlandır vardır.

- uygulama konusuna girmeye bile gerek yok

- Apple'ın uyumlu olduğu kendi üretimi olan donanımlar ve anlaşmalı şirketlerin yazılımlarıdır, pc ise tüm donanım ve yazılımlara uygundur. ayrıca en son çıkan donanımların sürücüleri ilk windows'a üretilir

- ürünlerin başına i koyup tekelleştirmek başlı başına bir ayıptır buna rağmen iphone, itunes, ipod, ipad gibi ürünleri pc'de kullanabilirsiniz her ne kadar daha iyi alternatifleri olsa bile

en dandik bir arabanın 3000 lira olduğunu düşününce Mac fiyat olarak pek değerli bir şey değil. ayrıca hemen her sınıftan insanın parası olabilir ve apple ürünü alabilir. dolayısıyla apple'ı kullanan kişiler elit'dir demek mümkün değil hatta saçma

özetle sıradan bir kullanıcı için mac almak tam bir israf. iphone, ipad ve ipod donanım açısından başarılı olduğu için tercih edilebilir. iTunes ise türkiye için tamamen gereksiz. iStore'un türkiye için yayınlaşması durumunda belki tercih edilebilir hale gelir.

aynılarını ben yazacaktım. Mac hiç bir zaman bir PC ile yarışamaz. Microsoft' a tekel, bağımlılık vs.. deniliyor. PC, Mac' e karşı her konuda özgürdür. İstediğin işletim sistemini kur, istediğin parçaları ekle. Mac de bunlar mümkün değil.

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Şu Mac kullanıcıları Apple fanboylarının biz elit asil burjuva kitleyiz davranışları çok komik :D
Mac Amerikadan başka bir yerde tutmaz, hatta farklı yerde üretilseydi bu kadar bile tutmazdı, Mac bilgisayar MacOS zımbırtısı da işletim sistemi tanımını haketmiyor, Mac için oyuncak MacOS için çoklu ortam yazılımı denebilir.
Bir de Linux varmış, onu da araştırma sürecindeyim, onun da sorguya çekecem :lol:

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Mac mi... O da ne ???
Grafik işlerinde mi iyiymiş ??? -Başka bir işe yarıyormuydu ki ???
Yazılım geliştirme işlerinde de mi iyiymiş ??? -Sen hiç FreeBSD üzerinde Emacs kullanmadın sanırım???
Mac kullanmak çok mu kolay ??? -İşin basitine kaçacağından emindim zaten :)
Bu kadar da deme canım, gerçekten iyi ürünler çıkartıyor. -Steve Jobs' ın egolarını kullanamam. Mac benim değil, Steve Jobs' ın beğenisi...

byje

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mac deymez en düsük özellikli notebook 2000 tl :(

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Linux hackerlar, mac profesyoneller, windows çocuklar içindir. :)

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Hangisini kullanıyorsun?

Buradan sonra kopar gider... onca milleti zan altında bıraktın...

Burası mahkeme salonu değil ki, sizde sanık değilsiniz. Sonundaki ifade de zaten fazla ciddiye almayın anlamında. O ifadeyi oraya boşuna koymadım. Ama mesela KPSS skandalı konularında o ifadeyi kullandığımı göremezsin. :)