Lütfen kimse kızmasın

adas12

Doçent
Reaksiyon puanı
4
arkadaş bugün gaziantep sanko parkta golp bilgisayar ın açılışı vardı bazı ürünler %50 indirimi vardı. gittim sırada bekliyordum benle beraber 50 kadar kişi vardı..
biz beklerken polis gelgi baktı indirim var ben polisim dedi kimliğini gösterdi sıra beklemeden alacağını aldı gitti...:cursing::cursing::cursing:
şimdi polisten neden nefret etmeyeyim söyleyin bana?

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Haklısın valla.

Taşıdığı ünvanı kendisine değil, ülke menfaatine kullanmalı.

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Genelde olan bir durum..
Bankada havale veya hesap işleri için 100-200 kişi bekliyorum..
Bir asker veya polis veya bir mülkiyeci gelip içerdeki personelle veya emirle hallediyor..
Tamamen ezik ve saçma sapalak sistemimizn ürünü torpilcilik ve adam kayırma henüz bitmiş değil.. :(

enrooy

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Genelde olan bir durum..
Bankada havale veya hesap işleri için 100-200 kişi bekliyorum..
Bir asker veya polis veya bir mülkiyeci gelip içerdeki personelle veya emirle hallediyor..
Tamamen ezik ve saçma sapalak sistemimizn ürünü torpilcilik ve adam kayırma henüz bitmiş değil.. :(

abi çok doğru söyledin sonuna kadar katılıom:thumbup:

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Böyle işte arada çıkıyor. Adama bu kadar yetki verirsen adamda olur olmaz yerde kullanabiliyor.

son.durak.27

Profesör
Reaksiyon puanı
11
ben sana dedim git polis ol. bak gördün mü nasıl faydalanıyorlar. polisler cok gıcık insanlar

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Öyle bir yetkileri var mı bilmiyorum ama varsa ve o yetki sizde de olsa siz de kullanırdınız. Hiç boşuna gıcık oldum demeyin.

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20
ben tıp okuyorum. hastanede sekreterlik,muayene odaları,laboratuarlar,röntgen odaları gibi yerlerde sıra bekleyen onlarca insanı aldırmadan beyaz önlüğümü giyip işimi hemen halledebiliyorum.. yada randevu ile çalışan röntgen diş hekimlikleri gibi yerlerde de 1 sene sonrasına gün almıyorum. dışardaki hastayı bekletip önce beni alıyorlar. ne zaman gidersem gideyim

iyi bir şey polise hak verdim

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Öyle bir yetkileri var mı bilmiyorum ama varsa ve o yetki sizde de olsa siz de kullanırdınız. Hiç boşuna gıcık oldum demeyin.

Bak bu çok doğru işte. :D Siz olsa siz de kullanırdınız. :) Suç o adamda değil, onu yetiştiren insanların geçmişten beri süregelen etik olmayan ahlâkları.

calvaria

Profesör
Reaksiyon puanı
9
polis biraz edepsizlik yapmış kanaatimce :cursing:

onaryo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ben tıp okuyorum. hastanede sekreterlik,muayene odaları,laboratuarlar,röntgen odaları gibi yerlerde sıra bekleyen onlarca insanı aldırmadan beyaz önlüğümü giyip işimi hemen halledebiliyorum.. yada randevu ile çalışan röntgen diş hekimlikleri gibi yerlerde de 1 sene sonrasına gün almıyorum. dışardaki hastayı bekletip önce beni alıyorlar. ne zaman gidersem gideyim

Ben komiser olma yolunda ilerliyorum(öğrenciyim)...ki böyle bişey yapılması hiç doğru değil.. Kul hakkı yemek "kötü"..:wink:

Ciana

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ülkemizde herşey torpille yürüyor ...

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20
bence de öyle bir hakkınız olsa sonuna kadar kullanırdınız. ben de kullanmam diyordum ama sıra falan takmıyorum şimdi

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Hala anlaşılmayan noktalar var. İş polislikte, askerlikte, doktorlukta falan değil. İş insan olmakta. Bir zorunluluk durumu yoksa herkes diğerleri gibi davranmalıdır.

Big

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Polisten nefret etmek yerine bunu yapan adamdan nefret etsen!

adas12

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Hala anlaşılmayan noktalar var. İş polislikte, askerlikte, doktorlukta falan değil. İş insan olmakta. Bir zorunluluk durumu yoksa herkes diğerleri gibi davranmalıdır.

kesinlikle haklısın

y.karahan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
beşiktaş taraftarıyım polislerden ve çevik kuvvetten nefret ediyorum tiksiniyorum...
bkz:çarşı pkk muamelesi gördü

İLHAN-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0

sacmalıyorsun...

onların durumuna duste ıns ben goreyım senı !!

QaFeİN

Profesör
Reaksiyon puanı
19

Genelleme Yapma Modum

Karahan Tek Bir Olayla Polislerin Tümüne Genelleme Yapmassın Ayrıca Çarşı'da Az Değil

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Polis e ülkemizde yetki verilmedi deniyor ancak öyle yetkilere sahipler ki...

1) Polis sivil bir vatandaşın amiri üstü falan değildir...
Daha açık konuşmak gerekirse bırak üstü amiri olmayı onların hizmetçisidir koruyucusudur... Bunun için para alır... Görevi benim güvenliğim sağlamaktır...

2) Ülkemizde para ile silahı kime verirseniz kendini en güçlü görmektedir... Adama 2 milyara yakın para ver beline silahı tak sal ortalığa... Adam kendini şehrin ağası sanıyor... Bir kez önce polis ahlaklı olmayı edepli olmayı bilecek...

3) Yaşadığım bir olay geçen yıllarda bir kavga yaşadık... Yakınımız bir kiracının evine ev sahibi o yokken izinsiz girmiş... Bunu neden yaptıklarını sormak istedik adam silahı çıkardı direk suratımıza tuttu... Kavga büyüdü arkadaşın kafasına silah dayadı... Neyse polis geldi kavga ayrıldı... Allah tan o silah patlamadı...

Karakolda öğrendik ki o silahı tutan şehis Polismiş... İzindeymiş...
Yani aramızda izindeyken görevli olmadığı sürede sivil olarak gezerken o polis neden SİLAH taşır?

Daha önemlisi devletin güvenliği asayişi sağlaması için verdiği silahı neden kendi çıkarı için halka doğrultabilir...

Bu polisler neden emekli olduklarında dahi silah taşıyabiliyorlar?

Bana kalırsa bir polis sadece üzerinde üniforma varken Polis olmalı ve sadece o zaman silah taşıyabilmeli...

İngiltere de halkın içinde gezen polisler silah taşımazlar... Peki ingiltere bizden daha mı güvenliksiz?

Silah denilen şey halkın gözüne durmadan sokulmamalı... Sadece gerektiği yerde kullanılmalı...
--------

Belli yerlerdeki ayrıcalığa gelince...
Bu her kurum içinde olabilir engellenemeyecek türden insanların vicdanına kalmış bir uygulama...

Bir tıpçı hastahanelerde illaki önceliği alabilir...

Bir polis de emniyet te ki bir işinde elbet önceliği alabilir...

Ama burdaki konu bir polis in Bankada Bir mağazada yani kendisiyle hiç bir alakası olmayan bir yerde kendini toplumdan üstün görerek önceliği alma çabasıdır...

Toplum olarak bunla mücadele etmeliyiz...

Ben de olsam yapardın sende olursan yapardın dersek galen geçen üzerimize basar geçer biz de arkasından söveriz o kadar...