Lumia 920 mi Galaxy s3 mü? Neden ? :)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AlpLio
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erci501

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
karşılaştırma yapabilmek için önce marketlerini gezin bakın s3 ile karşılaştırdığınıza pişman olursunuz.
lumia 920 nin hiçbir yönü s3 ten daha iyi değil. ilk sayfadaki verilen karşılaştırma sitesi linkindeki bilgilerin çoğu yanlış.Ayrıca s3 ün 4g li versiyonu zaten var. 4 çekirdekli cpu,mali400gpu,aynı batarya,8.6 mm incelik,wifi şarj vs vs daha yazılımsal güzellikleri saymıyorum bile.

AlpLio

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Valla herkesin telefonu kendine güzel hocam dediginiz üzre Lumia 920 cok farklı bir telefon ancak android kadar uygulama bulabilir misin kurcalayabilir misin bilemem ama telefon cok farklı. Görünüm olarak Lumia 920 daha göze hitap ediyor bence buradaki fikirler aklının bir yerinde bulunsun kendini kaptırma yoksa sonra pişman olursun :) Nokia da sıkıntın oyun,uygulama diye düşünüyorum . Benim telefonum Xperia s 2 çekirdekli ancak Galaxy S3 ile karşılaştırdıgında performansı aynı sundugu özellikler aynı.Sadece testlerde fark görebiliyorsun bir de FPS olayı olarak ancak bana göre aynı yani isterse 12 çekirdek olsun ben cekirdek olayına pek inanmıyorum açıkçası.S3 ü de tavsiye etmiyorum ısınamadım telefona pek ben.Lumia daha şık gibi ama dedigim gibi eğer uygulama isterim oyun isterim dersen S3 alabilirsin ya da herhangi bir android telefon. :)

yok o kadar uygulama ve oyun fanatiği değilim :) bana yetecek kadar olsun yeter ..

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
uygulama fanatiği olunsa daha kapsamlı daha çeşitli daha fazla uygulama ios da var onu tutarlardı bu fandroboylar bunların ki bir nevi cekememezlik gibi birşey

Requ3m

Doçent
Reaksiyon puanı
2
becerememk dğil ilk çıktığında baktım biraz sonra salladım
google ın telefon işini samsung olmadan yappacağını düşünmek ayrı bir saçmalık
tablette niye 8 dedin

i5 işlemcili tabletler çıkarılacağı için.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
galaxy s3 tasarım, yazılım ve donanım konularında çok üstün. özelliklede yazılım konusunda s3 ile samsung kendini aştı diyebilirim. normal bir android'den çok daha farklı olmuş cihaz. samsung yazılım ekibi gerçekten iyi çalışmış.

sadece uygulama sayısı ve kalitesi açısından bile herhangi bir android telefon wp8'e tercih edilir.

ntasarım olarak odulu alan tasarım lumıa tasarımı sen neden bahsediyon android windowstan iyi olabilirmi takmışsınız anroide herkes anroidci olmuş işlemciye bakın 1,5 ghz ne deme1k kameraya bakın 8,7 lumıa fotograf karşılaştırmasına bakın açık ara nokıa daha iyi fiyattada daha uygun olcak neyin j-kafasınıyapıyonuz..

aloisnebel

Profesör
Reaksiyon puanı
4
lumia 920 :) snapdragon s4 e çok başarılı bi' şekilde optimize edilmiş sağlam, güvenlikli wp8 var karşınızda hala nasıl s3 dersiniz anlamıyorum :D çok güldüm buna harbiden :D daha giriş seviyesi androidlerin donanımını bulunduran lumia 800-900 bile s3 ün yapamadığı şeyleri yapıyor ve hatta bazı konularda üstün geliyor :D herşey oyun-uygulama evet böyle mevzulara at gözlüğüyle bakmayın arkadaşlar evet sizde haklısınız google reklam konusunu iyi kıvırdığı için sizler android de android diye tutturuyorsunuz :) sizin gözlerinizi o hayvan gibi donanımlar boyuyor anlaşıldı o 4 çekirdekli 1.5 ghz işlemciler taş gibi gpu lar falan...

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
ntasarım olarak odulu alan tasarım lumıa tasarımı sen neden bahsediyon android windowstan iyi olabilirmi takmışsınız anroide herkes anroidci olmuş işlemciye bakın 1,5 ghz ne deme1k kameraya bakın 8,7 lumıa fotograf karşılaştırmasına bakın açık ara nokıa daha iyi fiyattada daha uygun olcak neyin j-kafasınıyapıyonuz..
windows 8 senin anladığın windows ile pek ilgisi yok. mobil sürümler ile masaüstü sürümler arasında dağlar kadar fark var. mobil uygulama sayısında windows 8 mobile'ın android'e ulaşmasına daha çok var.

masaüstünde nasıl ki windows mac'den çok daha fazla uygulamaya sahip çok daha fazla özgürlük sunuyorsa, android'de aynı şeyleri mobil pazarda sunuyor. işlemciyi 1,5 ghz olarak özetliyorsan kusura bakma işlemci mimarisinden hiç bir şey anlamıyorsun demek ki. 1,5 ghz ulaşılmaz bir rakam değildir. hindistan menşeili alwinner a10 chipseti tabletler 1,5 ghz de çalışır ve 100$ etiketle satılır. ancak alwinner işlemciler ile s3'ün işlemcisi arasında 6 kat'dan fazla performans farkı var.

lumia'nın kullandığı işlemci snapdragon s4. bu işlemci htc one x'in bazı ülkelerde sürdüğü cihazlarda var. performans testleri ortada. snapdragon s4 tegra 3'den daha düşük performanslı. galaxy s3 ise sdn de yayınlanan incelemede de görüldüğü üzere özellikle tarayıcı performansında tegra 3'ün çok ötesinde bir performansa sahip. bu basit karşılaştırma bile performans konusunu açıklamaya yeter.

tasarım konusu kişiye göre değişir ancak lumianın tasarımı bende tuğla hissi uyandırıyor. ödüllü olması cebimde tuğla taşımak için geçerli bir sebep değil varsın ödülü verenler taşısınlar.
tuğla derken sadece çizgilerinide kastedmedim. galaxy s3 daha hafif ve daha ince lumia'dan. her anlamda tuğla demek istedim.

kamerasına göre telefon seçmek biraz mazide kaldı. ayrıca s3'ün de kamerası hiç fena değil aradaki fark için yazılım,tasarım gibi önemli özellikleri feda etmek saçma ötesi olur.

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Demedi demeyin 2 yıl içinde Nokia Android kullanacak..

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Bi kullansam wp8 i aklimdaki soru işaretlerini gideririm. Şu an için açık ara ağır basan s3 görünüyor.

Muvahhid

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bence almadan önce ikisinide karşılaştırmalı olarak detaylandıran ve eksi-artı yanlarınıda söyleyen arkadaşları dinle.. Diğer arkadaşlar fanatikçe destekliyor sanki telefon şirketleri bolca para veriyor... :D

tarkankarabas

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bi kullansam wp8 i aklimdaki soru işaretlerini gideririm. Şu an için açık ara ağır basan s3 görünüyor.

arkadaşım eğer tek soru işareti işletim sisteminin kullanımıysa o zaman hiç telaşa gerek yok. direk lumia derim ben. hep iddia ederim android maalesef wp kadar stabil değil. bütün iş uygulamada deniyor. birinde 400 bin diğerinde 100 bin. peki kaç android kullanıcısı telefonuna 400 bin uygulama kurmuş? ya da wp kullanıcılarından hangisi 100 bin kurup hala ihtiyacını giderememiş ? önemli olan sayı değil uygulamaların işimizi görüp görmemesi. yılbaşından beri wp7.5 htc kullanıyorum. donanım olarak aynı seviyede ki androidlerden çok stabil ve çok hızlı çalışır. kaç uygulama açık olduğu önemsizdir. hiç kasmaz hiç takılmaz. uygulamalar arası anında geçiş yapar. arka plandaki uygulamayı kapatmak için bin takla atmak ya da ayrı uygulama yüklemek gereksizdir. s3 bir yana android bir yana ama. o telefon o donanımla xpyi bile hazlı çalıştırır :) ancak maalesef android yerine wp yüklenebilse ne dedeğimi daha iyi anlarsınız.

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
arkadaşım eğer tek soru işareti işletim sisteminin kullanımıysa o zaman hiç telaşa gerek yok. direk lumia derim ben. hep iddia ederim android maalesef wp kadar stabil değil. bütün iş uygulamada deniyor. birinde 400 bin diğerinde 100 bin. peki kaç android kullanıcısı telefonuna 400 bin uygulama kurmuş? ya da wp kullanıcılarından hangisi 100 bin kurup hala ihtiyacını giderememiş ? önemli olan sayı değil uygulamaların işimizi görüp görmemesi. yılbaşından beri wp7.5 htc kullanıyorum. donanım olarak aynı seviyede ki androidlerden çok stabil ve çok hızlı çalışır. kaç uygulama açık olduğu önemsizdir. hiç kasmaz hiç takılmaz. uygulamalar arası anında geçiş yapar. arka plandaki uygulamayı kapatmak için bin takla atmak ya da ayrı uygulama yüklemek gereksizdir. s3 bir yana android bir yana ama. o telefon o donanımla xpyi bile hazlı çalıştırır :) ancak maalesef android yerine wp yüklenebilse ne dedeğimi daha iyi anlarsınız.

Benim gibi wp kullanmamışlar için iyi bir açıklama olmuş, teşekkürler.
En önemli şey cihazın iyi bir hızda stabil çalışması.

Tekno Çocuk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben ilerde daha büyük bir bütçem olduğumda Lumia serisinden bir telefon almayı düşünüyorum,tasarımları harika,hele sarı olanları :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Senin gibi kullanıcılar yüzünden Türkiye'deki forum kullanıcılarına çok üzülüp acıyorum. Herhangi bir bilgi hakkında alt yapınız olmadan sallıyosunuz ya, o bilgileri kendinize saklayında milleti yanlış yönlendirmeyin.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Neyin tartışması bu kiyas.la dan kıyaslayın isterseniz. s3 ü piyasada ilk 5 e rahat koyabilirsiniz iphone a karşı , htc lere karşı tek geçerim s3 ü.

kıyas.la kadar saçma bir site olamaz. Kıyas.la dan kıyasla yapacağınıza gidin youtube dan videolar izleyin.

Tekno Çocuk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Tekrar öneriyorum,ben Lumia 920'nin sadece tasarımına ölürüm :biggrin:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
elinde kalmasını istemiyosan samsug a yanaşma derim, bende lumia 920 yi bekliyorum nokia bu sefer anroidi de , hala dünyanın parasını verdiklerini anlayamadığım ıphoneyi bile aşmış

S

SDN Okuru

SDN Okuru
iphone ilk çıktığında tamam üstüne telf yoktu ama şimdi hem haddindan fazla para istyo hemde bekledğim özelliği yok şu s 3 ü düşünüyorum ama nokıa da win işletim sistemi kullanıcak şu an akıllı telefonlar işletim sisitemnde karasımı kaldılar ne bakalım androidmi windwsmu işletim bekleyelem ve görelm bnce

emregunay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Birinde 400 bin birinde 100 bin uygulama var demis bir arkadas. Bence ücretli uygulama sayısıda onemli. Marketplacedeki uygulamalarin %80 i ücretli. Androidin yarisi ücretlidir sanırım.

tachyon

Doçent
Reaksiyon puanı
59
android fazlasıyla sıradanlaştı ve 4 yıla kadarda işi bitmiş olacak s3 le wonderda aynı oyunu oynuyorsun ve güzel oyunlar paralı bence 920 al hem tip hemde özellikleri çok iyi donanımsal olarak s3 daha iyi ama şunuda eklemem lazım android wp8 oranla çok fazla sistem kullnır yani 2 telefon donanımsal olarak neredeyse eşit ben bir android kullanıcısı olark 920 yi tercih ederdim

Sıradanlaşan şeyin işi bitmiş olsaydı Windows'ların yıllar önce vadesi dolmuş olurdu. Aksine insanlar bilindik sistemlere yatırım yaparlar. O yüzden Android'in yıldızı önümüzdeki yıllarda çok daha parlayacak... Bunu bilmek için de dahi olmaya gerek yok.

Snn1911

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba yorumlar yine fan muhabbetlerine dönmüş. (Elmacılar ortada yok :) ) Geçen aydan beri SIII kullanıyorum. Yorumlarda Web performansı çok iyi denmiş. Kendi kullanım deneyimime göre SIII 'ün Web performansı normal sitelerde iyi ama yeni nesil web siteleri ve oyun sitelerinde zayıf kalıyor. SIII ’ten önce kullandığım Nokia N8 (Symbian) ve Nokia N9 (Meego) 'nun performansı girdiğim oyun sitelerinde daha iyiydi. (örn. alliances.commandandconquer.com ) Bence yapılan testler çoğunlukla sentetik olduğu için tam doğru sonucu vermiyor. Kullanıcı deneyimi daha önemlidir. Eğer vaktin varsa Lumia 'yı beklersen çok iyi olur. Yurtdışından telefonlar Türkiye 'ye gelene kadar 1-2 ay geçiyor. O zamana kadar da telefonun Win8 performansı hakkında bilgi sahibi olursun. Android 'in kullanım ömrünün bitmesine de yaklaşık olarak 2-3 yıl kaldı. 2-3 yıl sonra zaten SIII eskiyecek yani kullanım ömrünü hiç kafana takmana gerek yok. Aksesuar olarak SIII son derece zengin internette bol miktarda SIII aksesuarı satan site var. Aksesuarlarıyla SIII 'ü kısmi olarak bilgisayarmış gibi bile kullanabiliyorsun. (HDMI USB çeviri kablosuyla televizyona bağlayıp kablosuz klavye ile internetten film izleyip web sitelerinde gezinebiliyorsun. )

Bence acelen varsa SIII 'ü al. Şu anda piyasadaki en güçlü android telefon SIII ( Alternatifi HTC One X ama One X ’in işlemcisi hızlı, aksesuar desteği, tasarımı ve ekranı biraz daha zayıf.) Acelen yoksa da bekleyip Win8 'in performansını görüp telefonu ona göre alman daha sağlıklı. Nokia 5-6 senelik Symbian 'la sadece güncelleme ile rakiplerine göre çok zayıf olan telefonlarla harikalar yaratıyor. Win8 ‘de ise eğer Microsoft'un vaat ettiği gibiyse coşar.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Resm konusunda bir kıyas yapalım hazır burdayken :)
nokialumia920vsappleiph.jpg

http://www.engadget.com/2012/09/26/lumia-920-low-light-shootout/

em2222

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar s3-un donanimsal olarak ustunlugu yok

unutmayin ki s3 amerikada s4 plus ile satiliyor

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
185 gr ağırlık lumia'yı biraz benim gözümde düşürdü.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Sıradanlaşan şeyin işi bitmiş olsaydı Windows'ların yıllar önce vadesi dolmuş olurdu. Aksine insanlar bilindik sistemlere yatırım yaparlar. O yüzden Android'in yıldızı önümüzdeki yıllarda çok daha parlayacak... Bunu bilmek için de dahi olmaya gerek yok.
sanane kardeşim benim görüşümde bu tövbe tövbe

AlpLio

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar tamam sakin olun :)isteyen istediğini alır, bize de saygı göstermek düşer , gerisi boş .. amacım sadece sizin her türlü görüşleriniz

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
s3 diyenler daha iphone bile cift çekirdekle s3 ün 4çekirdeğini katladığını unuttu galiba :)

tarkankarabas

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Birinde 400 bin birinde 100 bin uygulama var demis bir arkadas. Bence ücretli uygulama sayısıda onemli. Marketplacedeki uygulamalarin %80 i ücretli. Androidin yarisi ücretlidir sanırım.

ben dedim onu ama burada söylemek istediğim başkaydı. yorumumu iyi okursanız anlarsınız. normal bir kullanıcının telefonunda kullandığı maksimum 10 bilemediniz 15 uygulaması olur. oyunlar hariç tabi.. ama normal uygulamalar için bu sayı yeterlidir. eğer geliştirici ya da power user denilen tip bir kullanıcı değilseniz market place size Google play' i aratmaz. oyun olarak ta tablette beğendiğim her oyunun wp sürümünü ya da benzerini buldum. benim için uygulama bir seçim faktörü değil. ilk yorumumda yazdım s3 salt fiziksel donanım olarak kesinlikle piyasanın en iyisi olabilir ama telefon sadece donanım değildir. iyi telefon donanım ve yazılımla en iyi optimize edilmiş olanıdır. bu noktada herhangi bir Windows phone telefon sadece iphone ile kıyaslanabilir. zira andriod kesinlikle bulunduğu donanımı stabil kullanamıyor. andriod kullanan telefonlar çok geniş bir skalada üretiliyor bu da androidin aynı Windows pclerin düştüğü duruma düşmesine sebep oluyor. her telefona özel bir sistem üretilmesi aynı zamanda uygulama uyumluluğu için pek çok şeyinde benzer olması gerekiyor ki bu çok zor. iphone bu konuda çok iyi yazılım ve donanım tek bir amaç için bir arada geliştiriliyor. uyum mükemmel. Microsoft burada bunun için üreticileri çok sıkı tutuyor ve telefonların temelde aynı şekilde olmasını istiyor ki donanım yazılım uyumu yüksek olsun. wpler arasında farklar uygulamalar ve dış görünüşle sağlanıyor.