Lumia 920 mi Galaxy s3 mü? Neden ? :)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AlpLio
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AlpLio

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar .. iyi bir telefon almak için bekleye bekleye bi hal oldum .. nihayetinde karar vermek üzereyim , s3 mü lumia 920 mi .. sizin görüşleriniz nelerdir, hangisidir, nedeni nedir :)

Requ3m

Doçent
Reaksiyon puanı
2
kiyas.la sitesi çok saçma kıyaslamalar yapıyor. Ips ekran oled ekrandan kat kat kaliteli ve parlak.

İkisi arasında seçimin işletim sistemine kalmış, ben telefon için android öneririm.

pulucu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Amacının ne olduğuna da bağlı . s 3 te 4 çekirdek var telefonu nasıl kullandığının önemi var burada , android + katılıyorum . bu ara oled ekran daha renkli ve parlak videolu görmüştüm

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
S3 Android kesinlikle daha iyi. Ayrica donanim ve yazilim olsun S3 derim.

tarkankarabas

Asistan
Reaksiyon puanı
2
lumia varsa aklının bir köşesinde piyasaya çıkmasını bekle. eline al kurcala. sonra karar ver. aklında ki iki telefondan birisi aylardır piyasada olan bir telefon. diğeri ise henüz piyada olmayan bir ürün. çıktığında yazılımsal sorunları olabilir. ben kendi adıma s3'ü ya da genel anlamıyla herhangibir androidi wp8'e tercih etmem ama onu da söyleyim. yılbaşından beri wp7.5 kullanıyorum öncesinde android kullandım ki hala tabletim var android 4 yüklü... kesinlikle wp8 tavsiye ederim.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
android fazlasıyla sıradanlaştı ve 4 yıla kadarda işi bitmiş olacak s3 le wonderda aynı oyunu oynuyorsun ve güzel oyunlar paralı bence 920 al hem tip hemde özellikleri çok iyi donanımsal olarak s3 daha iyi ama şunuda eklemem lazım android wp8 oranla çok fazla sistem kullnır yani 2 telefon donanımsal olarak neredeyse eşit ben bir android kullanıcısı olark 920 yi tercih ederdim

Requ3m

Doçent
Reaksiyon puanı
2
android fazlasıyla sıradanlaştı ve 4 yıla kadarda işi bitmiş olacak s3 le wonderda aynı oyunu oynuyorsun ve güzel oyunlar paralı bence 920 al hem tip hemde özellikleri çok iyi donanımsal olarak s3 daha iyi ama şunuda eklemem lazım android wp8 oranla çok fazla sistem kullnır yani 2 telefon donanımsal olarak neredeyse eşit ben bir android kullanıcısı olark 920 yi tercih ederdim

Android de oyunları bedava olarak yükleyebilirsiniz...

Android'in dört yıla kadar işinin biteceğinden ne kadar eminsiniz böyle. Nedir sizi bu düşünceye sokan, anlatın da biz de öğrenelim.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
galaxy s3 tasarım, yazılım ve donanım konularında çok üstün. özelliklede yazılım konusunda s3 ile samsung kendini aştı diyebilirim. normal bir android'den çok daha farklı olmuş cihaz. samsung yazılım ekibi gerçekten iyi çalışmış.

sadece uygulama sayısı ve kalitesi açısından bile herhangi bir android telefon wp8'e tercih edilir.

Requ3m

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Normal bir android'den çok daha farklı ve çok daha kötü olmuş.

Touchwiz arayüzü çok kötü bence, sırf bu yüzden aosp rom kullanıyorum.

Vanilla android gibisi olmaz bence, keşke samsung kendi telefonlarına arayüz tasarlamasa da o işi google'a bıraksa.

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
S2 ile kıyaslansa daha mantıklı S3 tabi

EmreSntrk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Neden s2 ile kıyaslanıyor ? Biri Samsung'un en iyisi Biri Nokia'nın en iyisi belki Nokia iyi değil 1 2 senedir ama düzelmeye çalışıyor herkes farkında ve wp8 ile düzelecek gibi. Androidin kullandığı kadar ram işlemci kullanmıyormuş wp8 okuduğum yorumlara göre öyle ben kullanmadım. 1.5 çift çekirdek 1gb ram yeterli olur. İstersen bi lumia 900'ün erkanına bi bak adam çivi çakıyor hiç birşey yok. S3'ün erkanından kaliteli Lumia 920'dede öyle birşey olur herşey donanımda değil telefon yere düştüğünde bozulacaksa ne anladım o donanımdan s3 kötü demiyorum ama lumialarda dayanıklı.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Android de oyunları bedava olarak yükleyebilirsiniz...

Android'in dört yıla kadar işinin biteceğinden ne kadar eminsiniz böyle. Nedir sizi bu düşünceye sokan, anlatın da biz de öğrenelim.
hahaha aspalt 7 için günlerce uğraştım olmadı senin dedğin eski oyunlar için aspalt 6 falan
google diğer android cihazlarla sözleşmesini 5yıl ayarlamıştı 1i bitti 4yıl sonra %90 ihtimalle android os motorola ve google cihazların tekeline düşcek

Neden s2 ile kıyaslanıyor ? Biri Samsung'un en iyisi Biri Nokia'nın en iyisi belki Nokia iyi değil 1 2 senedir ama düzelmeye çalışıyor herkes farkında ve wp8 ile düzelecek gibi. Androidin kullandığı kadar ram işlemci kullanmıyormuş wp8 okuduğum yorumlara göre öyle ben kullanmadım. 1.5 çift çekirdek 1gb ram yeterli olur. İstersen bi lumia 900'ün erkanına bi bak adam çivi çakıyor hiç birşey yok. S3'ün erkanından kaliteli Lumia 920'dede öyle birşey olur herşey donanımda değil telefon yere düştüğünde bozulacaksa ne anladım o donanımdan s3 kötü demiyorum ama lumialarda dayanıklı.
gel ben seni alnından öpeyim adamsın:D

Requ3m

Doçent
Reaksiyon puanı
2
hahaha aspalt 7 için günlerce uğraştım olmadı senin dedğin eski oyunlar için aspalt 6 falan
google diğer android cihazlarla sözleşmesini 5yıl ayarlamıştı 1i bitti 4yıl sonra %90 ihtimalle android os motorola ve google cihazların tekeline düşcek

gel ben seni alnından öpeyim adamsın:D

Ben asphalt 7 oynuyorum şuan bedavadan yapamadıysan sen beceremiyorsun. Merak etme android bitmez kolay kolay çünkü açık kaynak kodlu.

Android ile wp8 üzerinde yapamayacağın onlarca şey var, bu karşılaştırma linux ve windows karşılaştırması.

Bir sistem açık kaynaklı olduğu sürece kendi kendine beslenir, yani android'in bitme durumu olmaz. Samsung vb firmalar android kullanmasa bile google kendi çıkartıcağı telefonlar ile piyasada lider olur.

Tablet alıcak birisine bende windows 8 öneririm fakat telefon için açık kaynak olması çok önemli.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Ben asphalt 7 oynuyorum şuan bedavadan yapamadıysan sen beceremiyorsun. Merak etme android bitmez kolay kolay çünkü açık kaynak kodlu.

Android ile wp8 üzerinde yapamayacağın onlarca şey var, bu karşılaştırma linux ve windows karşılaştırması.

Bir sistem açık kaynaklı olduğu sürece kendi kendine beslenir, yani android'in bitme durumu olmaz. Samsung vb firmalar android kullanmasa bile google kendi çıkartıcağı telefonlar ile piyasada lider olur.

Tablet alıcak birisine bende windows 8 öneririm fakat telefon için açık kaynak olması çok önemli.
becerememk dğil ilk çıktığında baktım biraz sonra salladım
google ın telefon işini samsung olmadan yappacağını düşünmek ayrı bir saçmalık
tablette niye 8 dedin

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7

Ekran bakımından birbirine yakınlar ikisininde iyi ve kötü olduğu alanlar var lumia sağlamlık bakımından daha iyi olabilir ama ben uygulama canavarı olacak bir telefondan yana olduğum için önceliği işlemciye verme taraftarıyım.

Burada ekran görüntüleri için ayrıntılı test yapmışlar ama lg optimus ile true hd ips ekran baya iddialı olacak gibi beklemekte fayda var.

AlpLio

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
wp8 li lumiaları bekliyordum .. android iyi ama ben pek ısınamadım, wp8 i denemek lazim ama .. pek bilemedim yani

lumia varsa aklının bir köşesinde piyasaya çıkmasını bekle. eline al kurcala. sonra karar ver. aklında ki iki telefondan birisi aylardır piyasada olan bir telefon. diğeri ise henüz piyada olmayan bir ürün. çıktığında yazılımsal sorunları olabilir. ben kendi adıma s3'ü ya da genel anlamıyla herhangibir androidi wp8'e tercih etmem ama onu da söyleyim. yılbaşından beri wp7.5 kullanıyorum öncesinde android kullandım ki hala tabletim var android 4 yüklü... kesinlikle wp8 tavsiye ederim.

hem farklilik olsin hem nokia olsun gibi bi düşüncem oldugundan wp8 olabilir

lumia 920 de wifi hotspot var mı yok mu? bilen var mı .. yok demisler

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
wp8 li lumiaları bekliyordum .. android iyi ama ben pek ısınamadım, wp8 i denemek lazim ama .. pek bilemedim yani

hem farklilik olsin hem nokia olsun gibi bi düşüncem oldugundan wp8 olabilir

lumia 920 de wifi hotspot var mı yok mu? bilen var mı .. yok demisler

Valla herkesin telefonu kendine güzel hocam dediginiz üzre Lumia 920 cok farklı bir telefon ancak android kadar uygulama bulabilir misin kurcalayabilir misin bilemem ama telefon cok farklı. Görünüm olarak Lumia 920 daha göze hitap ediyor bence buradaki fikirler aklının bir yerinde bulunsun kendini kaptırma yoksa sonra pişman olursun :) Nokia da sıkıntın oyun,uygulama diye düşünüyorum . Benim telefonum Xperia s 2 çekirdekli ancak Galaxy S3 ile karşılaştırdıgında performansı aynı sundugu özellikler aynı.Sadece testlerde fark görebiliyorsun bir de FPS olayı olarak ancak bana göre aynı yani isterse 12 çekirdek olsun ben cekirdek olayına pek inanmıyorum açıkçası.S3 ü de tavsiye etmiyorum ısınamadım telefona pek ben.Lumia daha şık gibi ama dedigim gibi eğer uygulama isterim oyun isterim dersen S3 alabilirsin ya da herhangi bir android telefon. :)

Tekno Çocuk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Aşağıda özelliklere göre düşüncemi belirttim,iki telefon da çok iyi bence :)

Uygulamalar; Samsung Galaxy S3

Oyun Oynama; Samsung Galaxy S3

Tasarım; Nokia Lumia 920

Şebeke; Nokia Lumia 920

Bu arada sanki Nokia Lumia 920 almak daha mantıklı gibi,çünkü 4G kullanıyor (en son çıkan nesil),bu şimdilik Türkiye'de işe yaramaz ama çok yakında ülkemizde de 4G kullanılır ;)

sakarboy

Asistan
Reaksiyon puanı
4
daha Test ortamı oluşmamış, ve uygulamaları yeni yeni gelişmekte olan bir yazılım alt yapısı olan bir cihaz ile,

4 yıldan fazladır gelişmekte olan ve 3 cihaz ile bunu oldukca olgunlaştırmış bir cihaz ile en azından şu zamanda bir kıyaslama yapmak benim bir teknoloji sever olarak mantığıma ters.

Lumia nın piyasa çıkıp gerçek kullanıcı ile buluşması gerekir. ve bu sayede oluşan geri dönüşlerle en azından 5-6 ay içersinde gelişen güncellemeler ile aynı sınıftakı bir cihaz ile karşılaştırmalı test yapılması daha mantıklı olur..

pulucu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Neyin tartışması bu kiyas.la dan kıyaslayın isterseniz. s3 ü piyasada ilk 5 e rahat koyabilirsiniz iphone a karşı , htc lere karşı tek geçerim s3 ü.

Türe

Asistan
Reaksiyon puanı
58
Fanlar basmış :) Daha karşılaştırma videoları bile çıkmamışken bu neyin kafası Androidçiler ?

pulucu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
türe verilen ipuçlarına bakarak bu mesleği yapanlar karşılaştırıyor ve s3 önde