Logitech G19 İnceleme

Ecevit BIKTIM

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Oyun sevenler bu ürünü aylardır bekledi. Oyuncular için özel olarak tasarlanan Logitech’in yeni klavyesi olan G19 nihayet piyasaya girdi. Ürünün artıları ve eksileri bu yazımızda.

Oyun donanımları pazarı gün geçtikçe büyüyor. Bu büyüme ile birlikte birbirinden ilginç ürünler ile karşı karşıya kalıyoruz. Bunlardan biri Logitech’in oyun sevenler için geliştirdiği G15 adlı klavye.

G15, ışıklandırması sayesinde karanlıkta bile rahatlıkla işlev gören, üzerinde USB bağlantılar bulunduran ve sayısız kısa yol tuşları sayesinde birçok oyun’a kendisini adapte eden bir ürün. En büyük özelliği ise, oyun oynarken oyunun FPS değerini veren, işlemcilerin ve belleklerin yük durumunu gösteren ve bunlar yetmiyormuş gibi birde saat ve tarihi gösteren bir LCD ekranına sahip olması.

Bu ürün bu yüzden olsa gerek piyasada çok tutuldu. Öyle ki Logitech, G15’in ikinci sürümünü bile geliştirildi. Fakat bu Logitech’e yetmemiş olmalı ki, şimdi de G19 adlı ürünü ile karşımıza çıktı.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Klavye, özellikle LCD ekranı çok iyi. Fiyatı çok yüksek demişsiniz fakat ne kadar olduğu ile ilgili bir bilgi bulamadım.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Klavye, özellikle LCD ekranı çok iyi. Fiyatı çok yüksek demişsiniz fakat ne kadar olduğu ile ilgili bir bilgi bulamadım.

200 dolar yani yaklaşık 300 400 tl arası.Bu arada incelemenin ilk 4 sayfasındaki resim başka klavyenin son resim başka klavyenin hangisi G19?

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Klavyenin ingilizce olması çok çok kötü bir durum. Türkçesi çıkar diye bekleyenlerdenseniz G15 1'inci ve 2'nci sürümlerinin türkçesi çıkmadı, buda aynı yolun yolcusu.
Ancak şunu söyleyeyim bence ekran çok kullanışlı.
G15'in fiyatı 190 dolar civarında olduğuna buda 230-250 civarı bişey olur.

GAMEHUNTER

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Logitech ürünleri bambaşka.

Elinizi dokununca kaliteyi anlayabiliyorsunuz.

Ben MX3200 kablosuz seti kullanıyorum, bütçem el verse daha üst modellerini de alırdım. Ürünleri genelde siyah ve çok karizmatik duruyor masada.

Fiyatları daha makul olsa eminim daha çok kişi logitech ürünlerine yönelir.

ErHaN12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anlaşılan incelemeyi UZAKTAN yapmışsınız. Ben de kendi ofisinizde inceleme yaptığınızı sandım :innocent:

Ecevit BIKTIM

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Bütün resimler aynı klavyenin arkadaslar.
Yani resimlere nasıl bakıyorsunuz anlamıyorum ?

Çamur at izi kalsın gibi laflar da yakışmıyor.

Frostban3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Logitech G15 v2 kullanıyorum ve şunu söylemeliyim ki rahatlığı inanılmaz. LCD ekranı renkli olmasa da, yeni gelen güncelleme ile RSS kanallarını (tabi ki SDN RSS ayarlı) takip edebiliyor ve SirReal'in hazırladığı LCD eklentisi ile sistemim ile ilgili bütün bilgilere anında ulaşabiliyorum...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
CHIP den
Logitech'in G serisi klavyelerinin yeni parçası olan G19, her yönüyle oyuncular için tasarlanmış bir klavye. Klavyeye baktığınızda ilk gözünüze çarpan 320x240 piksel büyüklüğündeki mini LCD ekranı. Bu ekran aralarında World of Warcraft'ın da bulunduğu 60 farklı oyunu tanıyıp, oyunla ilgili detayları görüntülemek için kullanılıyor. Oyun dışında bu ekran, monitörde görmek isteyeceğiniz herhangi bir şeyi gösterebiliyor. Kendinden aydınlatmalı olan klavyede 12 özel programlanabilir tuş da bulunuyor. Bu tuşlara özel görevler atayabileceğiniz gibi, aynı anda birden fazla tuşa basarak farklı kombinasyonlar da üretebilirsiniz. Her oyuncunun rüyalarını süsleyecek bu klavye ilk kez CES 2009'da tanıtılıyor fakat satışa sürülmesi Mart ayını bulacak. Bu klavyeyi almayı düşünüyorsanız şimdiden 200 doları (yaklaşık 300 TL) kenara ayırmanızda fayda var.

Fiyatı makul olsa güzel bir ürün.

airy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence bu klavye iki noktada eksik kalmış:

1- ergonomik klavyelerin sahip olduğu akıcı, kıvrak hatlara sahip değil. bir klavyeye 199$ (türkiye fiyatını bilmiyorum) veren kişi ya çok zengindir (ki diyecek bir şeyim yok) yada günün nerdeyse tamamını bilgisayar başında geçiriyordur (işte kahramanımız). logitech wave veya ms natural gibi bir klavye ile bu ürünü birleştirme şansımız olsa sanırım 199 değil 299 dolara bile değer.

2- içinde gömülü linux çalıştıran bir cihazın nasıl olup da linux desteğinin olmadığına akıl sır erdiremiyorum. linuxdan daha az kullanıcısı olan mac platformu desteklenirken, ısrarla linuxa driver yazmayacaklarını ve yazanlara destek vermeyeceklerini açıklamaları bence iki yüzlülük. bu açıklama donanım alışverişlerimde tercihlerimi ve fikir soran eşe dosta önerilerimi kesinlikle etkileyecek. sen hem linuxu al kullan ürününde, hem de geriye bir şey verme, hiç yakışmıyor logitech!

asterix*

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bence bu klavye iki noktada eksik kalmış:

1- ergonomik klavyelerin sahip olduğu akıcı, kıvrak hatlara sahip değil. bir klavyeye 199$ (türkiye fiyatını bilmiyorum) veren kişi ya çok zengindir (ki diyecek bir şeyim yok) yada günün nerdeyse tamamını bilgisayar başında geçiriyordur (işte kahramanımız). logitech wave veya ms natural gibi bir klavye ile bu ürünü birleştirme şansımız olsa sanırım 199 değil 299 dolara bile değer.

2- içinde gömülü linux çalıştıran bir cihazın nasıl olup da linux desteğinin olmadığına akıl sır erdiremiyorum. linuxdan daha az kullanıcısı olan mac platformu desteklenirken, ısrarla linuxa driver yazmayacaklarını ve yazanlara destek vermeyeceklerini açıklamaları bence iki yüzlülük. bu açıklama donanım alışverişlerimde tercihlerimi ve fikir soran eşe dosta önerilerimi kesinlikle etkileyecek. sen hem linuxu al kullan ürününde, hem de geriye bir şey verme, hiç yakışmıyor logitech!

Bir yanlışın var. Linux "genellikle" iş için kullanılan bir yazılım ki, o kadarda kullanıcısı olduğu söylenemez. Çoğu işyerinde (hatta nerdeyse hepsinde) Microsoft XP kullanılıyor. Buda Linux'u bir arka plana atıyor. İkinci yanlışın ise; Mac sahipleri, Linux sahiplerinden dahada fazla. Bunu kanıtlamaya bile gerek yok benim gözümde.. Ve gerçekten bu klavyeye sahip olmak is-ti-yo-rum !!! :thumbup: