LMDE kurulumu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zinedxxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zinedxxx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarımın işletim sistemin windows 7 ve birde linux mint kurmak istiyorum, bunun için HDD yi 3 e ayırdım.
1. bölümde windows7 kurulu
2. bölümde önemli dosyalar var
3. bölüme ise LMDE kurmak istiyorum.

USB ye isoyu mountladım ve sorunsuz şekilde çalışıyor mint ama kurma ekranında (manuel olarak 3. hdd bölümünü seçmek istiyorum) sdb/sda/sda1/sda2/sda3 şeklinde seçenekler çıkıyor ve sda1, sda2 veya sda3 ten hangisini seçersem seçiyim şu hata geliyor:

sorun neyden kaynaklanmakta ?
38f07b1b-971a-49b2-81d4-e3bc63c60f44.png

Not: kurulum ekranında otomatik kurma ve elle kurma şeklinde iki seçenek geliyor, otomatik kurmayı seçtim ilkbaşta ama windowsu ve tüm dosyaları sildi..

zinedxxx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kurmayı başardım ama bu sefer bilgisayar açılırken hata veriyor

Reboot and Select proper Boot device or insert boot media in selected Boot device andpress a key

ne windowsu nede minti seçemiyorum yukarıdaki hatayı veriyor.

nurdede1986

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Elle kurmayı seçip linux un grup yöneticisini kullanarak her ikisinide kullanabilirsiniz. Ama pek tavsiye etmem linux un hızlı çalışabilmesi için takas alanı gibi alanlara ihtiyacı var. Ve dosya sistemi farklı. Bu yüzden ayrı hdd ler olursa iyi olur. İllede dersen de wubi yi indir. Windows üzerinden ubuntu yu kur. Herşeyi kendisi ayarlıyor ve tek tuşlada kaldırabiliyorsun.

zinedxxx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorunu çözdüm fakat birkaç sorum olacak.
Şuan en son kararlı sürüm yüklü, driverleri otomatik kuruyor mu yoksa ellemi kurmam gerek?
Tema bulabileceğim bir websitesi var mı ?
Ve son olarak yazılım yöneticisinden uygulama yükleyemiyorum, inmiyor ve bir süre sonra resimdeki hatayı veriyor:

3b64b1b3-5a44-4d78-ab03-ce595ad2b38f.png

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
[MENTION=393579]zinedxxx[/MENTION] internet bağlantını kontrol et