Livorvo-Adana Demirspor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZorhaK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Irkçılığa karşı: Livorno-Adana Demir

Adana Demirspor, ırkçılığa ve de endüstriyel futbola karşı yarın İtalya'nın sol futbol geleneğinin temsilcisi Livorno ile karşılaşıyor.

371220090903040157602.jpg

İkinci Lig B Grubu takımlarından Adanademirspor, İtalya'nın sol futbol geleneğinin temsilcisi Serie A takımlarından Livorno ile yarın saat 21.00'de Adana 5 Ocak Stadyumu'nda özel bir maç oynayacak. İki ülkenin işçi ve solcu taraftar grubuna sahip takımları, yeşil sahalarda artan ırkçılık ve endüstriyel futbola karşı ortak bir mesaj vermeyi planlıyor. Bugün öğlen saatlerinde havayolu ile Adana'ya ulaşması beklenen İtalyan takımını kalabalık bir Adanalı taraftar topluluğunun karşılaması bekleniyor.
LİVORNO'YU TARAFTAR İSTEDİ

Adana Demirspor As Başkanı Önder Serin, iki takımın da endüstriyel futbola karşı ve taraftarlarının benzerlik gösterdiği için Livorno ile özel bir maç ayarladıklarını söyledi. Serin, ilk yazışmaların iki kulüp taraftarları arasında yapıldığını ve kendilerine bu talebin geldiğini anlatarak, şöyle konuştu: "Livorno'nun da bizim gibi işçi takımı olması ve ateşli taraftar kitlelerimizin benzemesi bu tercihte önemli rol oynadı. Kendimizi onlara yakın hissediyoruz." Kendilerine "Şehrin Asi Çocukları" adını veren Adana Demirsporlu Şimşekler Grubu'ndan Göksel Tel, Livorno ile ilk bağlantıyı üniversiteli destekçilerinin internet üzerinden kurduklarını ifade etti.

Livorno taraftarını siyasi olarak yakın hissettiklerini anlatan Tel, 2 bin kişiye varan grubun İtalyan taraftarlar ile bağlantıda olduğunu da kaydetti. 1990'da kurulan taraftar grubunun sözcüsü Tel, Livorno maçı ile ilgili şunları söyledi: "Biz endüstriyel futbola karşıyız çünkü futbol taraftarsız oynanmaz. Bu düzende Göztepe, Karşıyaka ve bizim gibi taraftar takımlarına yazık oluyor. Geçen haftaki maçımıza Ramazan olmasına rağmen 10 bin kişi geldi.

Bu insanlar 15 senedir üst kümeye çıkmamasına rağmen takımlarını destekliyor. Birinci ligde ise taraftarsız belediye takımları boş tribünlere oynuyor. Çünkü işin içinde para ve siyaset var."
BEŞİKTAŞ'LA KARDEŞ KULÜP
Livorno, İtalya'da endüstriyel futbol karşıtı ve sol tavrıyla tanınan bir kulüp. Kulübün İtalya dışındaki en kalabalık taraftar grubunun Türkiye'de olduğu biliniyor. Forza Beşiktaş, Çarşı ve Fenerbahçe gibi taraftar grupları Livornolu seyircilerle internetten sürekli mesajlaşıyor. İtalyan kulübün taraftarları önceki yıl Irak'ta ölen İtalyan askerleri için işgalci güç diyerek saygı duruşu yapmayı reddetmişti. Adana Demirspor taraftarları ise taraftarları, Trabzonspor'la oynadıkları maçta "Hrant Dink'i unutmadık" yazan pankart açarak, "Ogünler sizin, yarınlar bizim olacak" sloganları atmıştı.
Masrafları Demirspor karşılayacak
Livorno Başkanı Aldo Spinelli, maçın "Irkçılığa hayır" sloganıyla oynanacağını belirtti. Kulübün Sportif Direktörü Nelso Ricci ise "Adana Demirspor otel ve uçak masraflarımızı karşılarken bize 25 bin euroluk sembolik ödeme yapacak. İki milli futbolcumuz hariç tam kadro oynayacağız" açıklamasını yaptı. (Sabah)

KAynak

gretna989

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İyi seyircileri varmış.. Yakında süper lig'e de çıkar bunlar :)

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
ne zamandır gündemdeydi
sonunda kesinleşmiş :)
beşiktaşlılarda doldurur trübünleri

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Mustafa Kemal Atatürk.

Che diyen adamlar Türkiye'de yaşıyo ve Atatürk demiyo anlamıyorum :S

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
biletler çok ucuzdur belki gideriz :)

lorboloji

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Adana Demirspor ile ilgili bir video izledim gerçekten harika bir taraftar topluluğuvar.KEşke bende adana da olsaydım da maçalra gitseydim diye içimden geçirdim.Livorno taraftarı zaten harika .Livorno ya bir sempatim var.Sanırım Lucarelli den dolayı :) Livorno ya Serie A Da başarılar diliyorum.Adananında Süper Lige çıkmasını istiyorum :)

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Tebrikler güzel bi amaç. Umarım kendi liglerinde başarılı olurlar.

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Taraftarların tavrı gerçekten güzelmiş italyan askerlerine kendi askerlerine Saygı duruşu yapmıyorlar işgalci diye Tebrikler valla :)

leomessi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
livorno taraftarlarını tebrik etmek lazım ırak hakkındaki duruşları için:clap:

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
yalnız maçtan sonra adana demirspora ceza gelebilir.
duyduğuma göre artık maçlarda siyasi afiş vb. olmayacakmış. yasaklanmış..
bu maçtada siyasi afiş çıkması kuvvetle muhtemel :)

sistemik_lupus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
trabzonspor maçındaki pankart son derece faşist bir pankartmış. olayların trabzonspor,trabzon ve trabzon halkı ile alaksını kurmak hastalıklı bir beynin ürünü olsa gerek. zaten siyasetin iki yüzüde birbirinden beter, ha sağ olmuşun ha sol aynı ikisinden de kurtulmak gerek.

BU ARADA İTALYANLARLA KADAR PROTESTO MAÇLARI İÇİN KIVRANACAKLARINA İNCİRLİK ÜSSÜNÜ KAPATTIRSALARDI YA !!!

Balonsporlular sizde siyaset yaparak üst lig için kıvranıyorsunuz hiç farkınız yok :D