Haber Futbol Tarihinde Kara Bir Leke, Heysel Faciası.

aşkınyolcusu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,617
Heysel Faciası, 29 Mayıs 1985 günü Brüksel'de oynanacak olan Juventus ile Liverpool arasındaki Avrupa Şampiyon Kulüpler kupası final maçının başlamasından önce Liverpool taraftarlarının İtalyanlara saldırması ve çıkan panik sonucu bir duvarın çökmesi ve taraftarların tel örgülere sıkışması sebebiyle 32 İtalyan, 4 Belçikalı, 2 Fransız ve 1 Kuzey İrlandalı taraftarın öldüğü olaylara verilen isimdir.
Bu olaylar sonrasında ise genel olarak İngiliz taraftarlara 5 yıl, Liverpool taraftarlarına ise 6 yıl men cezası gelmiştir.

Olaylar nedeniyle Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA), Liverpool'a vereceği cezayı az bulan Thatcher, 'Bu hayvanların cezasını ben vereceğim' demiş ve ülkesinin Avrupa kupalarından 5 yıl menedilmesini göze almıştı.

Holiganizmin doğuşu İngiltere'dir bilindik en büyük holigan gruplar West Ham United ve Milwall taraftarları ve birbiriyle yaşadıklarıdır. Bu iki takımın taraftar boyutundaki rekabeti, daha doğrusu holiganizm boyutundaki rekabeti ne yazık ki sonu ölümlerle biten olayları doğurmuştur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Alanur Erdemir başlık yanlış oldu düzeltemedim, Futbolda değil sadece Futbol yazacaktım.