Lise'yi Amerika'da nasıl okurum?

karakusnavy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar, 11. sınıf meslek lisesi öğrencisiyim ve ciddi anlamda hayalim lisenin bir yılını bile olsa Amerika'da okumak. Ancak Amerika da ücretsiz bir şekilde okumak istiyorum. Öyle bir program var mı yok mu bilmiyorum. AFS YES programları var ücretsiz olanına başvurdum ancak meslek lisesini kabul etmediklerini söylediler ve bu beni kırdı.
Dediğim gibi ücretsiz bir şekilde YES programı gibi Amerika da host ailenin yanında kalarak lise okumak mümkün mü?

Berke Çağlın

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim hem amerikan hem türk vatandaşlığım var liseyi orda okuyamıyorum sakin ol şampiyon

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
İngilizce'yi boşver paran var mı şöyle birkaç milyon dolar :)

gkhnsyl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konuyu hortlatıyorum ama seçim sonrası çokça konuşulduğu için bakayım insanlar burada da konuşuyor mu diye, baktım ki yok kimse konuşmuyor hortlatayım dedim:cool:

ABD'de lise okumak aslında sanıldığı kadar zor değil ancak meslek lisesi öğrencileri nasıl gider onu bir uzmana sormak lazım.

Genel prosedür aslında okulca basit. Bir lise değişlim programı yürütücü buluyorsun ve süreci başlatıyorsun. ABD özelinde dil yetkinliği lazım. Sonrasında ödemeyi yapıyorsun ve süreç başlıyor. Ücretsiz program arıyorsan YES var ancak onun kriterleri çok gerçekçi değil.

Kanada için ise daha esnek. Birazcık İngilizce yeterli. hiç bilmiyorsanız olmaz. Önce dil öğretiyorlar sonra lise eğitimi başlıyor. Program bitince ise dönüp yıl kaybı olamdan lise eğitimine devam ediyorsun.

Örneğin 9'dayken başvurdun, 10. sınıfı gittin orada okudun, dönüyorsun 11. sınıfa burada devam ediyorsun.

En az son iki yılı orada okursan da diplomayı da oradan alıyorsun.

Zibilyon kuruluş var google'a sorsan. ama 5-6 tanesi aslında doğrudan yapıyor diğerleri komisyonculuk peşinde. Ben İzmirden bir ekiple ile süreci yürüttüm ama orada tanıştığım ettiğim buradan giden insanlardan duyduğum da aslında benim çalıştığım ekip dahil üç kurum var. Nca ve Pce. Ben de Ovy ile gittim.

Merak eden olursa yardımcı olmaya çalışırım.