Liseden sonra okulu bırakmak?

Bu konuyu okuyanlar

unalvurall

Öğrenci
Katılım
6 Kasım 2020
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
4
Puanları
3
Yaş
18
Merhaba Abiler ve Ablalar ben şuan lise 2 ye gidiyorum. Ülkemizin durumu belli hem işsizlik olarak hemde ekonomik olarak sıkıntılı bir yer yani insanlar yıllarca üniversite okuyor ve sonuçta yıllar boyu ya işsiz kalıyor iş arıyor yada iş bulup ortalama bir maaşa sıkıcı masa başı bir hayat yaşıyor ve açıkçası benim kişiliğim hiçte o standartlarda çalışıcak gibi değil, bana sorucaksınız ee kardeşim iyi hoşta ailenin durumu nasıl? nasıl öyle olucaksın? diye benim ailemin durumu gayet iyi babam Hayvancılık ve Et sektöründe büyük çaplı işler yapıyor yaşıdığımız bölgenin dışında sevkiyatlar yapıyor aynı zamandada bölgemizde işlek bir kasabımız var yani elimde çok fazla fırsat var ve benim bunları yönetmek için bir üniversiteye gitmeme gerek yok sadece elimde bulunanlarla istediğim hayatı yaşayabilirim, yaklaşık 4 yıldan beride babamdan bu işlerin nasıl yürüdüğünü görüyorum. Bunun içinde okulu liseden sonra bırakmak istiyorum, üniversitenin benim için sadece zaman kaybı olduğunu düşünüyorum yani 4 yılımı üniversitede geçirmek yerine o 4 yılda işimi çeşitli yatırımlarla genişletebilirim.

yanlış anlamayın Ailem eğitim konusunda bana ve ablalarıma sınırsız fırsat tanıyor şuan derslerim için 4 ayrı derse özel kurs alıyorum ve eğitim den kastım tek dersler değil spor olarakta yüzme kursu alıyorum lisansım var ve fitness lada uğraşıyorum, ailem kararı bana bıraktı hayat senin diyorlar buraya yazmamın nedeni benden büyük farklı insanlardan görüş ve fikir almak.
 

Overclocked

Profesör
Katılım
2 Kasım 2020
Mesajlar
3,749
Reaksiyon puanı
4,580
Puanları
113
Ben olsam senin gibi yapardım ama okul yok diye yan gelip yatmayacaksın tabii. Kendini geliştireceksen olabilir. İmkanın var zaten ama tavsiyem 2 yıllık herhangi bir bölüm oku çünkü üniversite hayatına birçok şey katacaktır.
 

unalvurall

Öğrenci
Katılım
6 Kasım 2020
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
4
Puanları
3
Yaş
18
Önceliği okuluna ver. Diyeceksinki okuyanda işsiz zaten yazmışsında okuyan işsiz ama iş bulma imkanı okumayandan daha fazla.
Benim işsizliği örnek vermemin nedeni ileride birgün diyelim ben bu herşeyden vaz geçtim ve babama, baba ben bunları yapamıyacağım A işi üzerine üniversite okudum ve ben A işini yapmak istiyorum dediğimde iş bulmam eğer torpilim yoksa çok zor canlı örneklerini etrafımda görüyorum ve duyuyorum.
 

EnesS16

Asistan
Katılım
26 Aralık 2017
Mesajlar
223
Reaksiyon puanı
96
Puanları
28
İşletme veya ekonomi gibi bölümler okuyabilirsin ve eğer üniversite sınavında iyi bir derece yaparsan Koç, Boğaziçi ve Bilkent gibi mezunlarının rahatça iş bulduğu üniversiteler var. Senin işin de hazır. Umarım en iyi kapıları açılır sana.
 

fortekno

Asistan
Katılım
15 Mayıs 2020
Mesajlar
343
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
189
Puanları
43
Yaş
21
İşletme okumanı tavsiye ederim. İlla da olmaz diyorsan açıktan da olsa 4 yıllık işletme veya ilgili bir bölüm oku bence.
 

fortekno

Asistan
Katılım
15 Mayıs 2020
Mesajlar
343
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
189
Puanları
43
Yaş
21
Ticaretle uğraştıkları için işini büyütmesine yardımcı olacak bilgiler edinebilir.
 

Fakehero

366. Gün
Katılım
5 Aralık 2019
Mesajlar
5,336
Reaksiyon puanı
5,380
Puanları
113
Yaş
35
Eğer işin başına geçeceksen o alanla alakalı bir bölümü mutlaka bitir. Örneğin lise mezunu bir çiftçi ile ziraat mühendisliği mezunu olan bir çiftçi aynı değildir. Üniversite bitiren daha iyi hasat daha az kayıp yaşar yetiştirdiği ürünlerde.
 
S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Ülkemizin haline bak. Genç nesil, Üniversite okumadan işe atılıyor. Meslek Lisesinde gereksiz bilgiler, dersler var. Eğitim sistemine reset atılması lazım. Fabrikalar açılıp, kat kat site yapmak yerine şirket açılabilir.
 
Üst