Linuxu Cd Ye Yazma Ve Hdd Biçimlendirme

ZAMPORA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar bende bir tane iso formatlı linux kurulum dosyası var.Bunu bilgisayara(başka bilgisayra) nasıl okutabilirim? Mesela USB ye atıp boot tanda usb yi göstersem olur mu? Veya cdye nasıl yazabilirim bu dosyayı doğrudan iso formatındayken mi cd ye atacam ?Ve cd ye yazmak için özel nero vb. programmı gerekiyor yoksa doğrudan windowsun kendisiyle cd ye yazsam olurmu?

Ve Linux cdsi ile hdd yi nasıl biçimlendirebilirm?

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Nero, Ashampoo Optimizer ve benzeri programlarla iso kalıbını cd'ye çıkartın.
Kalıp Yazdır ve benzeri bir seçenekten halletmeniz lazım.
USB'ye atmanız da mümkün ancak birkaç farklı yolu var ve kullandığınız linux dağıtımına göre değişiyor. O yüzden öncelikle hangi dağıtımın iso dosyasını bulundurduğunuzu söylemelisiniz(büyük ihtimal ubuntu ya da pardustur)
hdd'yi biçimlendirme konusunda endişe etmenize gerek yok. cd'yi bilgisayara takıp yeniden başlattığınızda bios'tan boot primary device'ı cd yaptığınızda(bios'u bildiğinizi varsayıyorum) her dağıtımın kendi yükleyici(installer) programı sizi gerekli şekilde yönlendirecektir. Yapmanız gereken c olarak seçtiğiniz(linux için) yeri /
d olarak seçtğiniz yeri /home olarak biçimlendirmek. ayrıca bir de takas alanı oluşturursanız(ram'in bir buçuk veya iki katı, hard diskin hemen ilk sektörlerinde olursa daha performanslı olur) daha hızlı bir sisteminiz olur. sistemi ntfs yerine ext4 olarak formatlamayı unutmayın.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Bu arada Ashampoo Optimizer demişim.
O nereden çıktı bilmiyorum Ashampoo Burning Studio diyecektim :D