Boot edilebilir MSDos Hdd, (nasıl yapılır?)(fdd ve cd rom olmadığı durumda)

valentinus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar elimde olmayan sebeplerden ötürü xbox'ımın dvd sini güncellemek isterken brickledim. Velhasıl çözümünü biliyorum Msdos altında kullanmam gereken programlar sayesinde çözülebilecek durumda fakat eski olan masaüstü bilgisayarımı Msdosda boot ettiremiyorum.
Makinenin özellikleri şöyle;
AthlonXp 2500+
Abit Nf7 Anakart (Usb boot özelliği yok :( )
512 Ddr ram
40 gb hdd + 20gb hdd
Windows Xp Sp3
Via6421 sata pci adapter
Disket sürücü ve Cd rom sürücü bozuldu komple yok.

Elimdeki 40 gb hdd yi usb aparat sayesinde dizüstü bilgisayarıma bağlayıp içine msdos dosyalarını kopyalamayı denedim ama bilgisayar açmadı.
Windows 7 Dvdsini bootable olarak 40 gb lık hdd ye kopyalayıp oradan açtım. Kurtarma bölmümündeki Msdosa girdim fakat bu sefer de msdos programlarını açmadı.

Arkadaşlar ben bu hdd ye Nasıl Msdos yüklerim? Boot etsin yeter 6 saattir saç baş yoluyorum. Gidip disket sürücü alcam sonunda :(

valentinus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
https://www.dropbox.com/s/op5o85gj4vaq18v/MS-DOS USB.rar

HPUSBFW.EXE yönetici olarak çalıştır. Flash belleğini seç, Fat32, Quick Format, Create a DOS Startup Disk, ...'dan win98boot klasörünü seç, start.

Dostum çok teşekkür ederim. Gece gece o kadar dua ettim ki :) cennetlik adamsın, yolmaktan saç baş kalmamıştı.
Bu arada ne yaptığımı da açıklayayım. Usb hdd yi bu program sayesinde bootable hale getirip usb kutusundan çıkarıp direkt bilgisayara bağladım. Sonuç voila :D