Linuxe girişim

İbrahim ilhan

Asistan
Reaksiyon puanı
59
Linux indirdim kurdum neler yapabilirim yazılımla uğraşmak istiyorum kod felan yazmak ara sıra bir yere sızma olayları felan nasıl yaparım hevesliyim ne derseniz yaparım yani

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,110
Neden kali diye soralım? Onlarca topluluğu olan legal linux dağıtımları varken gittiği yerde lamer muhabbeti gören dağıtımı seçmek ?

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Linux kullanmak demek hack yapmak demek değil veya yazılım geliştirmek sadece Linuxa özel birşey değil. Öncelikle amacın nedir? Programlama mı öğrenmek istiyorsun siber güvenlik konusunda mı çalışmak istiyorsun? Yoksa biryerleri mi hacklemek istiyorsun?

İbrahim ilhan

Asistan
Reaksiyon puanı
59
Linux kullanmak demek hack yapmak demek değil veya yazılım geliştirmek sadece Linuxa özel birşey değil. Öncelikle amacın nedir? Programlama mı öğrenmek istiyorsun siber güvenlik konusunda mı çalışmak istiyorsun? Yoksa biryerleri mi hacklemek istiyorsun?
yazılımcı olmak kod yazmak öyle şeyler

_emre_emre_

Profesör
Reaksiyon puanı
2,263
hack için de kaliye gerek yok. ama hack vs olaylarına başlayacaksan kali ile başla

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,110
Daha linux kullanmasını bilmeyen şahısa kali kur lamer aracı demek de güzel önce bir gitsin sürünsün, emeklesin, yürümeye başlasın sonra sen gel bu adama koş de. Sen daha kundakdaki bebeğe koş diyorsun.

• Beğen
Reactions: bud

_emre_emre_

Profesör
Reaksiyon puanı
2,263
Daha linux kullanmasını bilmeyen şahısa kali kur lamer aracı demek de güzel önce bir gitsin sürünsün, emeklesin, yürümeye başlasın sonra sen gel bu adama koş de. Sen daha kundakdaki bebeğe koş diyorsun.
kali çok zor değil. ben kali ile başladım sızma testi yapmaya
Mesaj otomatik birleştirildi:

ama bilgi alıcağı (bir kitap, udemy kursu vb) bir kaynak lazım

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,110
kali zor diyen yok ama daha linux kullanmasını bilmeyen kişlerin lamerlik için kali kurmasını pek tavsiye etmiyoruz. Ha işini biliyordur o zman bu kişi ubuntu üzerindende sızma testi yapar windows üzerindende pupy üzerinden de.